Cristiano Ronaldo, Manchester City maçında neden oynamadı?

03.10.2022 - 14:26 | Son Güncellenme: 03.10.2022 - 14:31

Manchester City'nin Manchester United'ı 6-3 yendiği maçta Cristiano Ronaldo oynamadı. Portekizli yıldızın oynamamasının nedenini Erik ten Hag açıkladı.

Cristiano Ronaldo, Manchester City maçında neden oynamadı?

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig'in dev maçında Manchester City, Manchester United'ı adeta bozguna uğrattı. İlk yarısında 4-0 öne geçtiği maçı 6-3 kazandı. Maçta Cristiano Ronaldo'nun yedek kulübesindeki görüntüleri çok tartışıldı.

Özellikle sosyal medyada Ronaldo'nun böylesine önemli bir maçta forma giymemesi eleştiri konusu oldu. Ancak Cristiano Ronaldo, bu sezon zaten takımında forma giyme şansını pek bulamıyor.

Sadece bir maçta 90 dakikası var

37 yaşındaki dünya yıldızı, bu sezon Premier Lig'de tek bir maçta 90 dakika forma giydi. O da 13 Ağustos tarihindeki, Manchester United'ın Brentford'a 4-0 kaybettiği maçtaydı. İlk 11'e düzenli olarak giremeyen Cristiano Ronaldo, Avrupa Ligi'nde ise daha fazla süre buluyor.

İlgini Çekebilir
"Manchester United, Ronaldo'ya saygısızlık yapıyor"
Habere Git

Cristiano Ronaldo'nun istatistikleri dipte

Geçtiğimiz yaz transfer dönemi boyunca takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Ronaldo'nun bu tutumu, hemen ardından Manchester United hazırlık kamplarına çok geç gelmesi, onun takımdaki yerini sorgulattı. Üstünden 2 ay geçmesine rağmen Portekizli yıldız, forma giymekte zorlanıyor. Buna bağlı olarak, bu sezon toplamda 8 maça çıkan ancak çıktığı bu 8 maçta neredeyse 40 dakika ortalamayla oynayan Ronaldo, yalnızca 1 gol atabildi. Attığı o 1 golü de Avrupa Ligi'nde FC Sheriff'e karşı penaltıdan kaydetti.

Manchester City maçında neden oynamadı?

Ronaldo zaten Manchester United'da forma giymekte zorlanıyor. Ancak City gibi önemli bir derbide bile kenarda durması, ona olan güvensizliği de gözler önüne seriyor. Maçtan sonra Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, sebebi açıkladı. Hollandalı teknik adam, "Maç 4-0 olduktan sonra Cristiano Ronaldo'yu oyuna almak, onun kariyerine büyük bir saygısızlık olurdu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler