Daçka TOP 16 aşkına!

16.12.2015 - 12:04 | Son Güncellenme: 16.12.2015 - 15:23

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi D Grubu'nun 10 ve son haftasında yarın İsrail'in Maccabi FOX takımı ile sahasında karşılaşacak.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde 4 galibiyet, 5 yenilgisi bulunan İstanbul ekibi, D Grubu'nda 4. sırada yer alıyor. Rusya'nın CSKA Moskova, İspanya'nın Unicaja Malaga ve Almanya'nın Brose Baskets takımları gruptan çıkmayı garantilerken, Top 16'ya kalacak son takım Darüşşafaka Doğuş veya Maccabi FOX'tan biri olacak.

İsrail ekibinden 1 galibiyet fazlası bulunan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri, önemli bir avantaja sahip. Sahasında oynayacağı karşılaşmada alacağı her türlü galibiyet Darüşşafaka Doğuş'u Top 16'ya taşıyacak. Deplasmandaki maçta rakibini 11 sayı farkla 84-73 yenen İstanbul temsilcisi, daha az farkla yenilgide de turu geçen taraf olacak.

Maccabi FOX'un Darüşşafaka Doğuş'u geride bırakarak tur atlamak için tek şansı 12 ve üstü sayı farkla kazanmak.

Volkswagen Arena'da oynanacak karşılaşma saat 20.45'te başlayacak.

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, önemli maç öncesinde şu açıklamalarda bulundu: “Turkish Airlines Euroleague normal sezonundaki son maça geldik. Kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Bu avantajı kullanarak maçı kazanıp Top 16’ya çıkmak istiyoruz. Çok tecrübeli ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Türkiye Ligi’nde Karşıyaka maçını son saniyede kazanarak da moral topladık. Bu maçta sayı avantajı hesaplarını hiç düşünmeyeceğiz. Sahaya çıkıp Maccabi karşısında galibiyet için her şeyi yapacağız."

Darüşşafaka Doğuş’un ABD’li yıldızı Jamon Gordon ise maçı kazanmaya odaklandıklarını söyledi: “Yarın akşam gerçekten çok önemli bir maça çıkacağız. Çok iyi bir atmosferde oynayacağımıza eminim. Amacımız sahaya çıkıp oyuna konsantre olup antrenörümüzün vereceği taktiklere uymak olacak. Sayı farkı avantajını hiç düşünmek istemiyoruz. Ben sahaya çıkıp bu maçı kazanmak istiyorum. Bu maçta alacağımız galibiyet aynı zamanda bizim için Top 16 öncesi de bir moral motivasyon kaynağı olacak. Top 16’ya çıkmak Daçka için büyük bir başarı olacak ve böylece Euroleague’in önde gelen takımlarından biri olma yolunda iyi bir adım da atacağız.”

Senin için hazırladığımız haberler