Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa'dan Doğuş Özdemiroğlu'nu Transfer Etti

24.06.2023 - 19:46 | Son Güncellenme: 24.06.2023 - 21:16

Anadolu Efes, 17 yaşında profesyonel kariyerine adım attığı Darüşşafaka'dan ayrılan Doğuş Özdemiroğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa'dan Doğuş Özdemiroğlu'nu Transfer Etti

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde sezonu şampiyonlukla tamamlayan, Türk Hava Yolları EuroLeague'de ise play-off'a kalamayarak hayal kırıklığına uğrayan Anadolu Efes, yeni koç Erdem Can ile gelecek sezona güncellenmiş bir kadro ile girme hazırlığında.

Doğuş Özdemiroğlu 2 yıllık imzayı attı

Anadolu Efes yayınladığı resmi açıklama ile Darüşşafaka Lassa'dan ayrılan takım kaptanı Doğuş Özdemiroğlu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. 27 yaşındaki oyuncu 2017'den bu yana ilk kez başka bir formayı sırtına geçirecek.

Daçka'da son sezonunda kariyerinin zirvesine çıktı

Doğuş Özdemiroğlu, geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nde forma giydiği 32 maçta 14,5 sayı, 6,3 asist ve 4,8 ribaunt ortalamalarıyla takımın yıldızı oldu. Milli guard, Darüşşafaka Lassa'nın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 12 müsabakada 12,2 sayı, 4,9 ribaunt ve 4,8 asist ortalamaları ile Avrupa'da da takıma büyük katkı verdi.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, sezonun MVP'sini kaptı! İmzalar atıldı...
Habere Git

9 yıl Darüşşafaka forması giydi

2013'de Darüşşafaka formasıyla profesyonel kariyerine adım atan Doğuş Özdemiroğlu; 2015-2016 sezonunda Acıbadem, 2016-2017 sezonunda ise YeşilGiresun Belediyespor'da forma giydikten sonra 2017'da Daçka'ya döndü ve sonraki 6 sezonda basketbola başladığı kulübün formasını giydi. 

EuroCup zaferinde takımın parçasıydı

Doğuş Özdemiroğlu, Darüşşafaka'nın koç David Blatt yönetiminde 2017-2018 sezonunda kazandığı 7Days EuroCup zaferinde takımın bir parçasıydı ve kupa onun ellerinde yükseldi.

Darüşşafaka hayatını değiştirdi

6 yaşında babasını akciğer kanserinden kaybeden Doğuş Özdemiroğlu, Ayvalık'ta annesi ve abileriyle yaşarken bir öğretmeninin tavsiyesiyle Darüşşafaka Eğitim Kurumu'nun sınavına girdi ve okulda okumaya hak kazandı. Milli basketbolcu basketbol ile Darüşşafaka çatısı altında tanıştı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'te yol ayrımı! Galatasaray yolcusu...
Habere Git

Efes'te kaptan Doğuş gitti, kaptan Doğuş geldi

Anadolu Efes takım kaptanı Doğuş Balbay ile yolların ayrıldığını açıkladı. 12 yıldır lacivert beyazlı formayı terleten Balbay; 2 EuroLeague, 3 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 4 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Doğuş Balbay menajerlik şirketini değiştirdi

Anadolu Efes'ten ayrılan 34 yaşındaki Doğuş Balbay bugün itibariyle Octagon Basketball menajerlik şirketi ile anlaşma imzaladı. Veteran oyuncu yaz aylarında kendisine yeni bir takım bulmaya çalışacak.

Senin için hazırladığımız haberler