"Daha iyi yerlerde olması gerektiğini gösterdi"

02.12.2020 - 23:27 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 23:27

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, Leipzig ile oynanan maçı 4-3 kaybetti. Mücadelenin ardından Okan Buruk, beIN Sports'a konuştu. Başarılı teknik direktör hat-trick yapan İrfan Can Kahveci hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Temsilcimiz Başakşehir, Leipzig'e 4-3 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Temsilcimizde teknik direktör Okan Buruk karşılaşmanın ardından beIN Sports'a açıklamalar yaptı. Deneyimli teknik adam yaptığı açıklamada maçlara kötü başladıklarını vurguladı. 46 yaşındaki teknik adam, Leipzig'e karşı hat-trick yapan İrfan Can için, "Daha iyi yerlerde olması gerektiğini göstermiş oldu ama aynı şekilde devam etmesi lazım" dedi.

"Tempomuzu kabul ettirdik"

Buruk, "Kaybettiğimiz bütün maçlarda bunu yaşadık. Maçlara kötü başlangıçlar yaptık. Oyunun devamında çevirmeye çalıştık. Planımız rakip kaleye gitmekti. Baskıdan kazandığımız toplarla rakip kaleye gittik. İlk yarıda zaten değişiklik yapacaktım. Devamında biraz daha iyi işler yaptık. İkinci yarının başından oyunun sonuna kadar daha iyiydik. Tempomuzu kabul ettirdik. Oynadığımız bütün maçlarda tempomuzu buralara kadar çıkarttık. Bugün de bunu yaptık, 3-3'ü de bulduk" dedi.

"Bütün oyuncular çok çalıştı"

Oyuncularını kutlayan 46 yaşındaki teknik adam, "Bugün yemeyeceğimiz golleri yedik. Tabii ki futbolun içinde hepsi var. Ben oyuncularımı performanslarından dolayı kutluyorum. Visca'nın ufak bir ağrısı vardı. Birçok oyuncumuz var, herkesi kullanacağız. Önemli oynayan herkesin yüzde 100'ünü vermesi. İrfan, ikinci yarıda çok iyi işler yaptı. Demba çok çalıştı. Hepsi çok çalıştı. Bütün oyuncuları tek tek saymayayım ama hepsi çok iyi işler yaptı. Gol atabilirdik, kazanabilirdik" şeklinde konuştu.

"İrfan değerini ortaya koydu"

Leipzeg'e karşı hat-trick yapan İrfan Can hakkında da konuşan Buruk, "Şampiyonlar Ligi, İrfan Can için çok önemli. İyi takımlarda oynamak istiyorsa bunu ortaya koyması gerektiğini söyledik. Oyunun iki yönünde de iyi oynadı. Rakibe baskı yaptı, top kazandı. 3 tane çok güzel gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde 3 tane gol atabilmek çok önemli. Onun değerini ortaya koydu. Onun daha iyi yerlerde olması gerektiğini göstermiş oldu ama aynı şekilde devam etmesi lazım. Her maç bu performansı ortaya koyması gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler