Damien Comolli istifa etti!

16.01.2020 - 12:35 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 12:35

Damien Comolli istifa etti!

Fenerbahçe, Damien Comolli'nin istifa ettiğini açıkladı. Comolli'den boşalan sportif direktörlük görevine sezon sonunda jübile yapacak olan Emre Belözoğlu getirilecek.

 

Sarı-Lacivertli takımda flaş bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, istifa etti.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"12 Haziran 2018 tarihinde kulübümüzde Sportif Direktör olarak göreve başlayan Sayın Damien Comolli bugün itibariyle görevinden istifa etmiştir"

 

 COMOLLİ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Fenerbahçe'de özellikle geçen sezonun başında yapılan transferlerden verim alınamaması nedeniyle Comolli eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu gelişmelerin ardından kulüpteki güvenirliğini yitiren 47 yaşındaki sportif direktör, yapılan takviyelerle ilgili olarak Ersun Yanal'la da uyuşmadı.

ŞOFÖRÜ KOVDURDU

Fransız sportif direktör, takımın otobüs şoförünün Samandıra'da oyuncularla yemek yediğini söyleyerek şoförü işten kovdurdu. Daha sonra olayın gerçek olmadığını anlaşılınca Ali Koç şoförden özür diledi ve işe aldı.

Comolli, çalışanlar hakkında 'bilgi sızdırıyorlar', 'Cocu için soyunma odasına Beşiktaş maçının ardından cenazesini sarmak için halı serildi' gibi iftiralar atarak kulüp personelini işten kovdurdu.

Türkiye'yi yabancılara küçüsedi ve kulüp içerisinde 'Sadece ben bilirim' havası yarattı. 

FALETTE TRANSFERİNDE REFÜZE EDİLDİ

Fransız sportif direktör, Simon Falette'in kiralanmasının ardından kendisine Twitter hesabı açarak Gineli oyuncunun transfer sürecini anlattı.

Transferde kendisinin bir girişiminin olmadığını belirten Comolli, deneyimli stoperin başkan Ali Koç'un inisiyatifiyle alındığını belirtti.

Ali Koç'un Simon Falette transferinde Selattin Baki'yi yetkilendirmesi üzerine gerginlik büyüdü.

 

ALİ KOÇ'LA GÖRÜŞTÜ

Ali Koç için bardağı taşıran son hamle bu oldu.

Koç, Damien Comolli'nin bu tavrına tepki göstererek Fransız sportif direktörle özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin ardından Comolli'nin yardımcısı Selinay Gürgenç ile yollar ayrıldı.

Koç, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında ise Comolli'nin durumunun belirsiz olduğunu, kısa süre içerisinde netleşeceğini açıklamıştı.

Fransız sportif direktör, bu sürecin ardından günlerce telefonla aradığı halde başkana ulaşamadı.

COMOLLI DÖNEMİNDE YAPILAN TRANSFERLER

Fenerbahçe, Damien Comolli döneminde 30 transfer yaptı. Fransız sportif direktör bunların 14'ünde direkt olarak etkili oldu.

İşte o transferler...

Diego Reyes:

Fenerbahçe'de kadro dışı kalmaya kadar itilen Diego Reyes, sarı-lacivertli kulüpten 1.5 milyon euro maaş aldı ve beklentileri karşılayamadı.
 
Michael Frey:
 
Fenerbahçe'ye "potansiyel yıldız" olarak Frey'i getiren Comollli, İsviçreli futbolcuya bonuslar dahil 1.1 milyon euro ödeme yapılmasına yol açtı.
 
Jailson:
 
Fenerbahçe'ye bir scout transferi olarak getirilen Jailson, zaman zaman 11'de oynadı, zaman zaman kulübede bekledi ancak hiçbir zaman Fenerbahçe taraftarının tam olarak aradığı isim olmadı. Jailson, Fenerbahçe'den 1  milyon euro kazanıyor.
 
Islam Slimani:

Fenerbahçe'ye büyük umutlar ile transfer edilen ancak isteneni veremeyen Islam Slimani, bonuslarda dahil olmak üzere sarı-lacivertli kulüpten 3.5 milyon euro aldı.

Andre Ayew:

Fenerbahçe'ye uzun uğraşlar sonucunda kiralık olarak transfer edilen Andre Ayew, sarı-lacivertli taraftarların büyük tepkisini çekti ve performans olarak da bekleneni veremedi. Comolli'nin Ayew hamlesinin Fenerbahçe'ye maliyeti 3.1 milyon euro oldu.

Yassine Benzia:

Comolli'nin çok güvenerek transfer ettirdiği Benzia, Fenerbahçe'de Ersun Yanal döneminde kadro dışı kaldı. Benzia, Fenerbahçe'de kaldığı süre içerisinde 1.5 milyon euro maaş aldı.

Ferdi Kadıoğlu:

Fenerbahçe'nin geniş transfer listesinde yer alan Comolli, Cocu'nun da ısrarlı talebi ve raporu sonucunda Ferdi Kadıoğlu'nu sarı-lacivertli takıma kazandırdı.
 
Victor Moses:
 
Fenerbahçe'ye Chelsea'den kiralık olarak transfer edilen Victor Moses, sarı-lacivertli kulüpten 3.2 milyon euro maaş alıyor ve hem geçen sezon hem de bu sezon maçların büyük bir bölümünü kaçırmış durumda...
 
Miha Zajc:
 
Fenerbahçe'ye "potansiyelli yıldız" olarak transfer edilen Zajc, sarı-lacivertli kulübün "transfer satış potansiyelli" futbolcuları arasında gösteriliyor ancak Sloven futbolcu için şu ana kadar kulübe ulaşan resmi bir teklif yok.
 
Garry Rodrigues:

Fenerbahçe'ye bizzat Comolli tarafından kiralık olarak transfer edilen Garry, sarı-lacivertli kulüpten 2.5 milyon euro maaş alıyor.

Adil Rami:

Comolli'nin bizzat Fenerbahçe'ye trnsfer ettiği Adil Rami, sarı-lacivertli takımda forma şansı bulamadı. Rami'nin Fenerbahçe'ye olan maliyeti 2.1 milyon euro.
 
Max Kruse:

Fenerbahçe'ye Werder Bremen'den büyük umutlar ile transfer edilen Max Kruse, şu ana kadar tam anlamıyla beklentileri karşılayamadı. Comolli transferi olan Kruse, Fenerbahçe'den 2.5 milyon euro kazanıyor.

Zanka:

Fenerbahçe'nin Huddersfield'den 2 milyon euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Zanka, 1.7 milyon euro maaş alıyor.

Luiz Gustavo: 

Fenerbahçe'ye Marsilya'dan transfer edilen Gustavo, Comolli dönemimde yapılan en iyi yararlı transfer olarak gösteriliyor. Gustavo, Fenerbahçe'den 2.7 milyon euro alıyor; Brezilyalı futbolcunun bonservis bedeli ise 6 milyon euro.

Barış Alıcı

Murat Sağlam

Mevlüt Erdinç

Emre Belözoğlu

Simon Falette

Deniz Türüç

Vedat Muriç

Yasir Subaşı

Serdar Aziz

Sadık Çiftpınar

Tolgay Arslan

Harun Tekin

Berke Özer

Tolga Ciğerci

Allahyar Sayyadmanesh

Altay Bayındır

EMRE BELÖZOĞLU ADAYLAR ARASINDA

Sene sonunda jübile yapacak olan Emre Belözoğlu'nun Damien Comolli'den oluşan sportif direktörlük görevi için adaylar arasında gösteriliyor.

Emre, bu sezon başında Başakşehir'den transfer edilmiş ve sezon sonunda futbolu bırakarak Fenerbahçe'nin teknik kadrosunda olacağı dile getirilmişti.

COMOLLI'DEN ÖNCEKİ SPORTİF DİREKTÖRLER

Aykut Kocaman

Giuliano Terraneo

AJANSSPOR

ESKİ TERCÜMANDAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Fenerbahçe'nin eski tercümanı Deniz Sarıtaş, Comolli'nin istifasının ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sarıtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Çalıştığın ülkeyi küçümse, sürekli insanlara iftiralar at, arkadan konuş, kuyu kaz. Üç kuruş maaşla çalışan insanları bile paranoyalarınla kovdur. Kendi eksikliğin anlaşılmasın diye iş bilen herkesle çatış. Bir gün sana da gelecekti sıra. Güle güle..."

Senin için hazırladığımız haberler