Cinsel Saldırıyla Suçlanan Alves'in Tutuksuz Yargılanma Talebi Reddedildi

21.02.2023 - 13:38 | Son Güncellenme: 21.02.2023 - 21:42

İspanya'nın Barselona kentinde cinsel saldırı suçlamasıyla 20 Ocak'ta tutuklanan Brezilyalı futbolcu Dani Alves'in tutuksuz yargılanma talebi reddedildi.

Cinsel Saldırıyla Suçlanan Alves'in Tutuksuz Yargılanma Talebi Reddedildi

AJANSSPOR-HABER

Barselona mahkemesi, 17 Şubat'ta avukatı aracılığıyla tutuksuz yargılanma talep eden Alves'in kefaletsiz, tutuklu kalmasına karar verdi.

Hakimin kararıyla kefaletsiz geçici tutuklanmıştı

Barselona kentindeki bir diskoda 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak'ta Meksika'dan Barselona'ya gelmesinin ardından gözaltına alınmış ardından çıkartıldığı mahkemede hakimin kararıyla kefaletsiz geçici tutuklanmıştı.

Alves, kadınla cinsel birliktelik yaşadığını kabul etti

Polise verdiği ifadeyi üç kez değiştiren ve sonunda sözü edilen kadınla cinsel birliktelik yaşadığını kabul eden 39 yaşındaki Alves, bulunduğu Brains 1 cezaevinden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak'ta Brains 2 cezaevine nakledilmişti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ile Zenit anlaştı!
Habere Git

DNA testleri suçlu buldu

Brezilyalı futbolcu, cinsel ilişkide zorlama olmadığını savunsa da savcılık, DNA testlerinin Alves'i suçlu gösterdiğini savunuyor.

1 ila 12 yıl hapis cezası alabilir

İspanya'daki mevcut yasalara göre Alves'in 1 ila 12 yıl hapis cezası alma ihtimali bulunuyor.

Kulübü gözden çıkardı

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves'in, cinsel saldırı suçlamasıyla Barselona'da tutuklanmasının ardından, son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti.

İlgini Çekebilir
Minik Beşiktaşlı Mahsun Kırımızgül'ü ağlattı
Habere Git

"Müvekkilim psikolojik destek alıyor"

Dani Alves’i kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan 23 yaşındaki kadının avukatı Ester Garcia Lopez, Brezilya basınından UOL için konu hakkında açıklamalarda bulundu. Lopez, açıklamasında Alves’in cinsel saldırı sırasında kondom kullanmadığını ve bu yüzden 23 yaşındaki genç kadının cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için antiviral ilaçlar kullanmak zorunda kaldığını, psikolojik destek aldığını ve konu hakkındaki haberleri okumaktan kaçındığını belirtti. 

"Deliller hızlıca toplandı"

Avukat Ester Garcia Lopez, Talyta Vespa ve Thiago Arantes’e yaptığı açıklamalarda 23 yaşındaki genç kadının olay gecesi hiç alkol almadığının altını çizdi ve açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Neyse ki olayın ardından ambulansla kulüpten ayrıldı ve doğruca Cinsel Saldırılar Merkezi Birimi'ne gitti. Birimin bir gecede hızlıca hizmet vermesi sayesinde deliller hızlıca toplandı. Travma yüzünden iç çamaşırlarını yıkayan çoğu cinsel şiddet mağdurunun aksine müvekkilimin bunu düşünecek vakti olmadı çünkü olayla çabucak ilgilenildi ve deliller toplandı.” 

İfadesini defalarca değiştirdi

Cinsel saldırı suçlamalarının ardından yaptığı röportajda şikayetçi kadını tanımadığını belirten Alves ifadesini 3 kez değiştirdi. Brezilyalı futbolcu daha sonrasında ise kendisini suçlayan kadınla cinsel birliktelik yaşadığını kabul etti ve herhangi bir zorlama olmadığını söyledi. 

Kefalet talebi reddedildi

Cinsel saldırı suçlaması ile tutuklu bulunan Dani Alves bugün görülen duruşmaya katılmadı. Brezilyalı futbolcunun avukatı Cristobal Martell ise duruşmada Alves'in tutuklanmasının ardından kefalet ile serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmasını talep etti. Martell ayrıca Alves’in serbest bırakılması halinde pasaportunu teslim etmeye, elektronik bir kelepçe takmaya, gerektiği takdirde yetkililere rapor vermeye ve müştekinin evi ve işyerine 500 metreden fazla yaklaşmamaya hazır olduğunu ifade etti. 

Senin için hazırladığımız haberler