Dansıyla neşe, golleriyle hayat verdi!

04.05.2021 - 01:05 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 12:08

Beşiktaş'ta forvetlerin sakatlanmasının ardından golcülüğünü konuşturan Kevin Nkoudou, son 3 maçta 4 kez fileleri havalandırdı. Fransız futbolcu sempatik tavırlarıyla da takımın moral kaynağı oldu.

Dansıyla neşe, golleriyle hayat verdi!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

 

Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun'un sakatlığından sonra büyük bir endişe oluşmuştu. Ancak teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleri siyah beyazlıların tipik santrforsuz dönemi en az kayıpla atlatmasını sağladı.

 

Son 3 maçı boş geçmedi

Sergen Yalçın'ın bu dönemde en büyük yardımcısı Kevin N'Koudou oldu. Yaptığı danslarla takıma neşe katan oyuncu, son maçlardaki performansıyla da adeta hayat verdi. 2019-20 sezonda Premier Lig ekibi Tottenham'dan transfer olan Fransız futbolcu, özellikle son 3 maçta ortaya koyduğu performans ve attığı gollerle takıma hayati derecede bir katkı sağladı.

 

Kariyer rekorunu kırdı

26 yaşındaki kanat oyuncusu ilk sezonunda 26 lig maçında sadece 3 gol kaydederken, bu sezon 30 maçta 8 gol atıp 4 de asiste imza koydu. Böylece lig bazında en skorer sezonunu yaşadı. N'Koudou, 2015-16 sezonunda Marsilya'da 28 lig maçında 5 gol ve 3 asitle oynamıştı.

 

İlk 11'in gediklisi oldu

Teknik direktör Sergen Yalçın, iki golcüsünün oynamayadığı maçlarda N'Kooudo'yu ilk 11'de sahaya sürdü ve ondan bir nevi gizli santrfor gibi hareket etmesini istedi. Fransız futbolcu da Hes Kablo Kayserispor'a 2, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor'a da birer gol atarak, son 9 puanda pay sahibi oldu.

 

2 yıllık kontratı daha var

Yalçın bu sezon tüm kulvarlarda toplam 30 maçta Kevin N'Koudou'yu 13 maçta ilk 11'de, 17 maçta ise sonradan oyuna aldı. Oyuncu, toplam 1344 dakika sahada kaldı. 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan N'Koudou, 1.6 milyon Euro kazanıyor. 

 

Galatasaray derbisine yetiştirilmeye çalışılıyor

Oyuncunun Beşiktaş ile 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Hatayspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan N'Koudou, Galatasaray derbisine yetiştirilmesine çalışılıyor.

Kevin Nkoudou, Süper Lig'in ilk yarısında oynanan ve 2-0'lık galibiyete 1 gol atarak katkıda bulunduğu Galatasaray derbisinin ardından devasa seyyar hoparlörüyle stadı terk ederek hafızalara kazınmıştı.  

Senin için hazırladığımız haberler