Datome: Kanımla imzamı atardım

26.04.2018 - 09:25 | Son Güncellenme: 26.04.2018 - 09:25

Euroleague Play-Off’ta 2-1 önde olduğu seride Fenerbahçe Doğuş bugün bir kez daha Baskonia deplasmanında Final-Four bileti arayacak... İtalyan yıldız Datome, "Eğer bana 12 Play-Off maçının 11’ini kazanacağımızı söyleseler altına kanımla imzamı atardım. Hemen kabul ederdim" dedi.

Euroleague’de kazanılan tarihi şampiyonluğun kadrosundaki önemli isimlerin başında gelen İtalyan yıldız Gigi Datome, İspanya deplasmanında oynanan serinin 4. maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Baskoni’nın Fenerbahçe’yle eşleşmesinden pek de mutlu olmadıklarını düşündüğünü söyleyen Datome, “B maçta hatalarımızdan arınmalıyız. Yapmamız gereken bu” diyerek şunları söyledi:

“Bence Baskonia çok iyi oynadı. Yüzdeli şut attılar. Bunlar çok da kolay atışlar değildi. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz. Burada kazanmak için çok iyi oynamalıyız. Diğer yandan Baskonia harika bir basketbol takımı. İkinci maçta hatalarımızdan arınmalıyız. Yapmamız gereken bu”

‘Kanımla imzamı atardım’

“Eğer bana 12 Play-Off maçının 11’ini kazanacağımızı söyleseler altına kanımla imzamı atardım. Hemen kabul ederdim. Ama biz rekoru düşünmüyoruz. Bu artık geçmişte kaldı. Bize bir şey kazandırmıyor. Baskonia iyi bir takım ve kazanmayı hak ettiler. Bizim hedefimiz Final-Four. Bu 3-1 olur, 3-2 olur farketmez. Önemli olan Final-Four’a kalmak. Rekor bizim açımızdan tabii ki güzel bir şey. Bununla gurur duyuyoruz. Ama bu durum bize gelecekte birşey kazandırmayacak. Bizim ihtiyacımız olan şey sadece bir galibiyet. Onu da kazanıp Final-Four’a kalmak istiyoruz”.

‘Final-Four’a konsantreyiz’

“Baskı her maçta oluyor. İlk maçta da üzerimizde baskı vardı. Ama Fenerbahçe olarak her türlü baskıyı kaldıracak durumdayız. Bunu çok düşünmüyoruz. Sahaya çıkıp konsantre olmamız gerekiyor ve sahada yapacak çok şeyimiz var. Bu seviyede oynadığımız için mutluyum. Kişisel olarak takıma vereceğim şeylere konsantreyim. Takım olarak da Final-Four’a konsantreyiz.”

‘Coach karar verecek’

“İkinci maçta nasıl oynayacağımıza coach karar verecek. Planları yapmaya başladı. Nasıl oynamamız gerektiğini bize söyledi. Teknik açıdan düzeltmemiz gereken şeyler var. Ribauntlarda, birebir savunmalarda dikkatli ve dirençli oynamalıyız. Kısacası çok daha sert olmalıyız, gerçek yüzümüzü göstermeliyiz”.

‘Bizimle eşleşmekten mutlu değiller’

“Rakibin uzun rotasyonu şut atabilen ve hareketli oyunculardan kurulu. Ben bazen 4 numarada oynuyorum ama bu 5 dakikayı geçmiyor. Benimle birlikle Melli, Kaliniç ve Vesely de bu pozisyonda oynuyor. Bence bu rakip için daha büyük sorun teşkil ediyor. Bizimle eşleşmekten dolayı çok mutlu olduklarını düşünmüyorum.

‘Taraftarımız bize güvensin’

Buesa Arena’da güzel bir atmosfer vardı. Çok gürültü yaptılar ve hakemden şikayetçi oldular. Bunlar çok normal. Biz sahada bir sıkıntı yaşamadık. Bu tip atmosferlere alışığız. Ben böyle atmosferlerde oynamaktan memnun oluyorum. Taraftarımız da bize güvenmeye ve izlemeye devam etsin. Yarın (Bugün) bizimle gurur duyacakları bir maç daha oynayacağız.

Fanatik

Senin için hazırladığımız haberler