David Alaba'nın kız arkadaşının babası darbecilerle gözaltında

11.12.2022 - 13:49 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 14:05

Real Madridli futbolcu David Alaba'nın kız arkadaşının babası ünlü şef Frank Heppner Almanya'da darbe planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar isimler arasında.

David Alaba'nın kız arkadaşının babası darbecilerle gözaltında

AJANSSPOR HABER

Sezon başında Bayern Münich’ten Real Madrid’e transfer olan defans oyuncusu David Alaba’nın kayınpederi olan Alman ünlü şef Frank Heppner’in de ülkede darbe planladığı öne sürülen aşırı sağcı çete içinde yer aldığı iddia ediliyor.

Alaba’nın kız arkadaşının babası darbeciler arasında

Hafta içinde Almanya’da darbe planlamayla suçlanan çeteye düzenlenen baskınla ilgili yankılar devam ediyor. Reuss Prensi 13’üncü Heinrich’i darbeyle iktidara getirme planı yaptığı öne sürülen grupta Dünyaca ünlü futbolcu David Alaba’nın kız arkadaşının babası ünlü şef Frank Heppner’in de yer aldığı iddia edildi.

Kral’ın kişisel aşçısı olacaktı

62 yaşındaki ünlü şef Frank Heppner, restoranının bulunduğu Avusturya’daki kayak merkezi Kitzbuhel’de tutuklandı. Örgütün askeri kolunun komuta kademesinde olduğu öne sürülen Frank Heppner’in örgüte üye, silah ve ekipman temin etme, güvenli iletişim ve IT imkanı sağlamakla görevli olduğu, ‘Yeni Alman Ordusu’ diye anılan üyeler için kantinin işletmesinden sorumlu olacağı bildirildi 

İlgini Çekebilir
Real Madrid 17 yaşındaki oyuncuya servet ödedi!
Habere Git

Heppner gruba yardım ediyordu

Avusturya gazetesi Die Presse, kaynaklarına dayanarak Heppner’in, Reuss Prensi 13’üncü Heinrich’in kral olarak iktidara gelmesinden sonra da kişisel aşçısı olacağını iddia etti. Haberde Heppner’in gruba para, yemek pişirme gereçleri, bir karavan ve bir acil durum jeneratörü sağladığı belirtildi.

İktidarda değişiklik planlıyorlardı

Almanya’da hafta arası Darbe planı suçlamasıyla ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) isimli bir yapılanmaya çeşitli eyaletler ve çok sayıda yerde baskın düzenlenmişti. Aralarında Prens 13’üncü Heinrich dahil biri Rus en az 23 kişi polis güçlerince tutuklanmıştı.

Prens unvanını kullanmaya devam ediyordu

Silahlanmaya başlayan örgütün, Parlamento’yu ele geçirip rejim değişikliğiyle Heinrich’i iktidara geçme planları olduğu öne sürülmüştü. Almanya, kraliyeti kaldırmış olsa da soylu Reuss Sülalesi’nden gelen, Münih’te emlakçılık yapmaya devam eden 13’üncü Heinrich, ‘Prens’ unvanını kullanmaya devam ediyordu.

Frank Heppner kimdir?

Avrupa-Asya mutfağında uzman olan Heppner, kendi restoran ve yemek imparatorluğunu kurmadan önce dünyanın çeşitli yerlerindeki beş yıldızlı otellerde çalıştı. Seul’deki Hilton otelinin mönüsünü hazırladı, Filipinler ve Hong Kong’un yanı sıra Münih’te Michelin yıldızlı restoranda baş aşçı olarak çalıştı. 

David Alaba'nın kız arkadaşının babası

Heppner, sezon başında Alman Devi Bayern Münich’ten İspanya Ligi ekiplerinden Real Madrid’ e transfer olan defans oyuncusu David Alaba'nın kız arkadaşının babası. Alaba, Avusturya milli takımınında kaptanı. Şefin kızı Shalimar ve David Alaba beraberliğinden bir de oğulları dünyaya gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler