Değil şampiyonluk, üç büyüklere Avrupa bileti de yok!

10.01.2022 - 22:41 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 22:48

Trabzonspor üç büyüklere 59 puan fark attı. İlk dört dışında kalan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, bugün itibarıyla Avrupa kupalarına katılamıyor.

Değil şampiyonluk, üç büyüklere Avrupa bileti de yok!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig tarihi bir sezona tanıklık ediyor. Ancak bu tarihi durum üç büyüklerin üzen bir tabloda oluşuyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, lider Trabzonspor'un çok gerisinde düşerken, bir başka tehlikeyle daha da karşı karşıya geldiler.

Galatasaray'ın tek şansı lig

Üç büyükler, ligin 20. haftası itibarıyla ilk dördün dışında kaldı. Bu da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kupalarına gidemeyeceği anlamına geliyor. En azından lig üzerinden bu yol bugün itibarıyla kayboldu. İki takım için bir ihtimal de Ziraat Türkiye Kupası. Galatasaray, bilindiği üzere kupadan da elenmişti.

Beşiktaş ve Fenerbahçe için kupa şansı

Beşiktaş ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa biletini en azından buradan cebine koymak isteyecektir. Ama bu da üç büyükten ancak biri için mümkün olacak teknik olarak. Dolayısıyla üç büyüklerin kalan 18 haftada toparlanıp kendilerini ilk dört içine atmaları gerekiyor.

Trabzonspor üçüne 59 puan fark attı

20. haftası geride kalan Süper Lig'de Fenerbahçe 32 puanla 5. basamakta. Sarı lacivertliler lider Trabzonspor'un 17 puan gerisinde. Zirvenin 20 puan gerisinde olan Beşiktaş ise 9. sırada bulunuyor. Ve Galatasaray... Sarı kırmızlı ekip de 22 puan geride 12. sırada yer alıyor. Trabzonspor böylece üç büyüklere 20 haftada toplam 59 puan fark attı.

Senin için hazırladığımız haberler