NBA All-Star DeMarcus Cousins: "Sadece Bir Şans Daha İstiyorum"

09.10.2022 - 09:52 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 09:57

Basketbol haberleri... 4 kez NBA All-Star seçilen ve şu anda ise takımsız olan DeMarcus Cousins yeni bir şans istediğini söyledi. İşte detaylar...

NBA All-Star DeMarcus Cousins: "Sadece Bir Şans Daha İstiyorum"

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Sacramento Kings, New Orleans Pelicans, Golden State Warriors, Houston Rockets, Los Angeles Clippers, Milwaukee Bucks ve Denver Nuggets formaları giymiş tecrübeli basketbolcu DeMarcus Cousins NBA’de bir şans daha istediğini açıkladı.

"Gelişimimi göstermek istiyorum"

Yahoo Sports için açıklamalarda bulunan DeMarcus Cousins geçmişte kariyerinde birçok hata yaptığını şu sözlerle kabul etti: "Hatalar mı yaptım? Kesinlikle. Bir şeyleri yanlış şekilde mi yaptım? Kesinlikle. Bunun için özür dilerim. Ama daha fazlasını doğru şekilde yaptım, olumsuz şeylerimden çok iyi şeyler yaptım. Sadece bu iyi şeylerin göz ardı edilmesini istemiyorum. Ve açıkçası kötü şeylerin iyi şeylerden daha ağır bastığı bir noktaya geldiğinde uzaklaşmalısın. Hayat böyle gidiyor. Ama ben o uzaklaşma durumunda olduğuma inanmıyorum. Sadece bir erkek ve bir oyuncu olarak gelişimimi göstermek için bir şans istiyorum."

İlgini Çekebilir
Okan Buruk istedi, yönetim harekete geçti! Transfer...
Habere Git

"Fırsat için hazır olacağım"

32 yaşındaki Amerikalı basketbolcu açıklamasının devamında yeni bir şans için istekli olduğunu şu sözlerle vurguladı: 

"Sadece kontrol edebileceğim şeyi kontrol etmeye çalışıyorum. Bu süreç kendini tekrar edebilir ve sizi delirtebilecek bir noktaya da gelebilir, ancak sürece âşık olmanız yeterli. Her gün bir önceki günden daha iyi olduğumdan emin olmak için çalışıyorum. Bu yüzden ne zaman bir fırsat çıksa ve adım anılsa hazırlıklı olacağım."

"Cahildim"

Konuşmasında şu anda insanların gözündeki DeMarcus Cousins imajının gerçeği yansıtmadığından bahseden ünlü basketbolcu bu konuda ise şunları söyledi: "Sanırım benim hakkımdaki yanlış anlama benim insanlara zorbalık yapan, onları döven, çalıştırılamaz ve soyunma odasında kanser olan kızgın bir canavar olduğum yönünde. Bence hepsi yalan. Efsanevi bir koç olan John Calipari için oynadım. Eğitilebilirden daha fazlasıydım. Steve Kerr ve koç Malone bunu onaylayacak. Açıkçası, her zaman Sacramento'daki zamanıma geri dönebilirsiniz. Ben genç bir çocuktum. Bu işi çözmeye çalışıyordum. Birçok şeye karşı cahildim. Pek çok şeyi yanlış yoldan hallettim ama bu hatalardan da ders çıkardım."

"İşler planladığım gibi gitmedi"

Amerikalı pivot oyuncusu şu anda insanların kendisini yargıladığı hataların yıllar önce olduğunun altını şu ifadelerle çizdi: "Olan bazı şeyler kontrolümün dışındaydı. Pek şanslı değildim ve işler planladığım gibi gitmedi. Ama bu yedi ya da sekiz yıl önceydi. Şimdi ise geçimini sağlamaya çalıştığım bir aileye sahip yetişkin bir adamım ve her sabah uyandığımda hedefim ailemin ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Hepimizin büyümek ve değişmek için bir şansımız olması ve aslında bu değişikliği benimsememiz gerektiğine inanıyorum. Sadece adil bir deneme istiyorum."

"Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağım"

DeMarcus Cousins yeniden kazanan isim olabilmek için her türlü şeyi yapacağını şu sözlerle anlattı: "Gençken olduğum oyuncu olmadığımın farkındayım. Bunu kabul ettim. Bu işi anlıyorum. Bu döngünün nasıl gittiğini anlıyorum. Buna cahil değilim. Bu yüzden bana verilen rol ne olursa olsun, isteyerek ve elimden gelenin en iyisini yapacağım. Açıkçası, bir rakip olarak her zaman yıldızlara ulaşmak isterim ama benden isteneni yapacağım. Ve eğer ben başlıyorsam, yedek kulübesinden geliyorsam ya da sıranın sonunda bir sonraki adam için tezahürat yapmak zorunda olan bensem, yaparım. Ne pahasına olursa olsun. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım."

"Ben bu lige aitim"

NBA kariyeri boyunca yaşadığı her yaralanma ve kötü olay sonrası sahaya geri döndüğünü belirten Cousins bunun nedenini ise şu şekilde açıkladı: "Bu lige ait olduğumu biliyorum. Yaralanmalar yaşadım ama hep döndüm. Bu noktaya dönmek için çok uğraştım. Sadece ortaya koyduğum işi göstermeye devam etme fırsatı istiyorum. Ben de geçimimi sağlamak için bir fırsat istiyorum ve gerçekten tek istediğim bu. Tüm becerilerimi geliştirerek aslında daha da iyi bir oyuncu olduğumu hissediyorum. Spor salonunda vakit geçirmekten başka bir şeyim olmadı. Oyunumun her alanında daha iyi oldum."

"Takımlar anlatılanlara inanmamalı"

Hakkındaki bakış açısının takımları da etkilediğini belirten DeMarcus Cousins, ekiplerin bu söylenenlere kulak asmamasını istediğini ise şu şekilde belirtti:

"Takımların beni gerçekten tanımasını ve anlatılanlara inanmamasını istiyorum. Ben harika bir takım arkadaşıyım ve soyunma odası için harikayım. Bu ligde çok tecrübem var. Bu genç adamlara verecek çok bilgim var. Bilgimi yaymayı seviyorum. Ben her zaman bir ağabey figürü oldum. Oyunumun ve kişiliğimin bu alanlarının gerçekten vurgulandığına inanmıyorum. Ve dediğim gibi, bunun adil bir değerlendirme olduğunu düşünmüyorum. Bir takıma elimden geldiğince yardım etmeye hazırım."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Avrupa dönüşü Gümrük'ten rahat geçmek istiyor
Habere Git

DeMarcus Cousins kimdir? 

Amerikalı basketbolcu DeMarcus Cousins, 13 Ağustos 1990’da Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. NBA kariyeri boyunca 4 kez All-Star seçilen 32 yaşındaki pivot Amerikan Basketbol Ligi’nde  143 teknik faul ile en çok teknik faul yapan oyuncular arasında yer alıyor. Cousins NBA’de 654 maçta yer aldı. Bu maçlarda 29.8 dakika ortalaması yakalayan Cousins’ın diğer ortalamaları ise şu şekilde: 19,6 sayı, 10,2 ribaunt, 3 asist, 1,3 top çalma ve 1,1 blok. 

Senin için hazırladığımız haberler