Demir gibi takım yaptı! Samet Aybaba etkisi

18.04.2021 - 00:52 | Son Güncellenme: 18.04.2021 - 08:36

TFF 1. Lig'in 31. haftasında Adana Demir, Giresunspor'u mağlup etti. Samsunspor ise Bursa'yı konuk edecek! Şampiyonluk yarışına dair tüm değerlendirmeler, Ajansspor - Kritilig'de!

Demir gibi takım yaptı! Samet Aybaba etkisi

TFF 1. Lig’de haftanın maçında Adana Demirspor evinde lider Giresunspor'u ağırladı. Yeni Adana Stadı'nda oynanan mücadeleden galip ayrılan 3-0’lık skor ile Adana Demir oldu. Adana Demirspor'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Ezeh, 37. dakikada Sinan Kurt ve 42. dakikada Hasan Kılıç kaydetti.

 

Bu sonucun ardından 2. sırada yer alan Adana Demirspor, puanını 61 yaptı ve 63 puanı olan lider Giresunspor ile farkı 2'ye düşürdü.

 

Lig’de bitime son 3 hafta kala, spor yorumcusu Cevdet Ünüvar, Adana Demir - Giresunspor maçını ve bu maçın ardından oluşan puan durumu ile kalan haftalardaki zirve mücadelesini Ajansspor editörü Deniz Şen'e değerlendirdi.

 

Adana Demir, ligde 4 haftadır galip geliyor. Giresunspor maçı belki de en önemli sınavıydı ama bu maçı da kazanmasını bildiler. Ligin ilk 2 sırası artık belli oldu diyebilir miyiz?

Ligin final niteliğinde bir maçıydı. Adana Demir ilk yarıdan maçı koparmayı bildi ve çok önemli bir 3 puan aldı. Son 270 dakikaya girdiğimiz ligde Adana Demir, Giresunspor ile puan farkını 2’ye indirdi. Samsunspor ile puan farkını da maç fazlasıyla 3’e çıkardı. Tabii ki bu sonuç Giresunspor ve Adana Demir için bir nihayet değil. Daha 3 kritik maçı var iki takımın da.

'Hakan Hoca kısıtlı kadro ile buraya kadar çok iyi getirdi'

Giresunspor bu maçı kazansa ligi bitirecekti ama Adana Demir’i ve Bursaspor maçını kazanması halinde Samsunspor’u yarışa dahil etti. Giresunspor’un kadro sıkıntısı var, değişkenlik arz edecek bir kadro oluşturamıyorlar. Sabit 11 kişi çok fazla değişmiyor. Hakan Hoca kısıtlı kadro ile ligi buraya kadar çok iyi getirdi. Kalan 3 maç ligin artık en heyecanlı 270 dakikası.

 

'Adana Demir 'Benim tarafım tamam, sıra sizde' dedi'

Giresunspor, en önemli rakiplerinden Samsunspor'u 27. haftada 2 golle geçmişti. Giresunspor için Adana Demir maçı, Samsunspor maçından daha önemliydi belki de. Bu maçta neler değişti? 

 

Adana Demirspor kaybetmeme serisini 9 maça çıkardı ve ligdeki en iyi futbol oynayan, deplasmanda da en iyi kontra atak oyununu oynayan Giresunspor’u yenmeyi başardı. Benzer bir finali 2 hafta önce Samsunspor - Giresunspor maçında izlemiştik. O maçta Samsunspor'un 9 kişi kalması sonrası gelen 3 puan Giresunspor'a büyük avantaj sağlamıştı. Adana Demir maçında ise Giresun ilk yarıda kaybetti, Adana Demir ilk yarıda maçı koparttı. Şimşekler bu maçı kazanarak rakiplerine 'Benim tarafım tamam, sıra sizde' dedi. 

 

'Samet Aybaba genç oyunculara cesaret verdi'

Samet Aybaba'nın gelişi Adana Demir'i adeta şaha kaldırdı. 8 maçta, 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile 21 puan topladılar. Deyim yerindeyse 'Demir gibi takım' oldular. Giresun maçının son bölümünde Samet Hoca genç futbolulara da şans verdi...

 

Muhammed Şengezer’e ayrı bir parantez açmak lazım. Zubas’ın kenarda olduğu bir maçta Şengezer tercihi Aybaba'nın oyuncularına ne kadar güvendiğini gösteriyor. Daha sonra oyuna giren İsmail Yüksek’in karşı karşıya kaçırdığı gole rağmen diri bir performans ortaya koyması da Samet Hoca’nın genç oyunculara ne kadar cesaret verdiğini ve inandığını gösteriyor.

 

Aybaba, dev zaferin ardından konuştu! 'Futbol ciddi bir şeydir'
 

'Samsunspor’un puan farkına tahammülü yok'

Adana Demir'in Giresunspor'u mağlup etmesinin ardından Samsunspor'un Bursa ile oynayacağı maç daha kritik bir hale geldi. Samsunspor kaybederse Adana Demir ile puan farkı 3 olacak...

 

 Bursaspor maçı Adana Demir - Giresunspor maçı biter bitmez Samsunspor için çok farklı bir anlama büründü. Bursaspor’un daha önceki silik futbolu ve ağırlığını koyamayan kadrosu toparlandı ve bu toparlanış skorlara yansıdı. En son Bandırmaspor’u geriden gelip son dakikada yenmeleri Samsunspor maçına daha fazla odaklanmalarını sağlayacak. Samsunspor’un takibi sürdürebilmek için puan farkına tahammülü kalmadı. 

TFF 1. Lig'de 32. haftanın fikstürü:

  • Adanaspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor (Yeni Adana)
  • Aydeniz Et Balıkesirspor-Ankara Keçiörengücü (Balıkesir Atatürk)
  • Beypiliç Boluspor-Yılport Samsunspor (Bolu Atatürk)
  • Akhisarspor-Altay (Spor Toto Akhisar)
  • Tuzlaspor-Adana Demirspor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)
  • Menemenspor-Eskişehirspor (Menemen İlçe)
  • Bursaspor-İstanbulspor (Bursa Büyükşehir Belediye)
  • Ankaraspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor (Osmanlı)
  • Altınordu-GZT Giresunspor (Bornova Aziz Kocaoğlu)
Senin için hazırladığımız haberler