Demirkol'dan Pepe sözleri!

04.07.2017 - 23:58 | Son Güncellenme: 04.07.2017 - 23:58

Demirkol'dan Pepe sözleri!

AJANSSPOR - Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın yeni transferi Pepe hakkında Ntv Spor'da önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ajansspor'un derlemiş olduğu Mehmet Demirkol'un açıklamaları: 

Çok farklı şeyler söylenebilir Pepe transferi ile ilgili. Olumlu olumsuz söylenecek şeylere çok fazla itiraz edilemez. Çok maliyetli denebilir. 34 yaşında denebilir. Bunlara söyleyecek bir şey yok, doğru.

Bunların karşılığında da farklı şeyler söylenebilir. Çok adanmış bir futbolcu. Kendine iyi bakan fit bir adam. 27-28 yaşında yaz kampına 15-20 kilo fazla gelen oyuncular var. Pepe böyle bir adam değil.

Birçok özelliği var. Lider özelliği var. Real Madrid'te forma giymiş bir oyuncu. Olumlu olarakta birçok şey söylenebilir. Olumlu ve olumsuz söylenen şeylere çok fazla itiraz edecek değilim.

Türkiye'de bu sezon çok uzun süren bir tartışma var oyuncuların yüksek maliyetleri konusunda. Ben de bu konudan çok şikayetçiyim. Kulüplerimiz batıyor. Ama bu oyuncuları da istiyor ya da taraftarlar.

Bu oyuncuları alıyorsanız bu paraları vermek zorundasınız. Pepe maliyetli evet. Kjaer, Skrtel, Sneijder, Pepe, Gomis gibi futbolcuların hepsi maliyetli. Bu oyuncuları getirmek için bu maliyetleri göz önüne almak lazım. Pepe'ye hayır denmez, hayır denmeyecek oyunculardan bir tanesi bana kalırsa.

Beşiktaş değil de başka bir takım transfer etse Pepe'yi eleştirebilirdim fakat Beşiktaş'ın nokta atışı yapacağı 1-2 transferi var. Galatasaray'ın mesela her pozisyona transfer yapması lazım. Dolayısıyla bu nokta atışları iyi yapmak lazım ve Pepe'de bu standartta bir futbolcu.

Beşiktaş Pepe'den ziyade en çok Mitrovic transferini tartışmak zorunda. Pepe ile bütün yorumlara saygım var ama böyle bir futbolcuya hayır demem.

Şenol Güneş daha hızlı bir stoper istiyordu. Pepe hızlı bir stoper sınıfına girmez ama çabuk bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Şenol hoca orada Tosic'i oynattı ve 2 sene öncede kimsenin aklına gelmeyecek bir hamleydi. Gençlerbirliği'nden acaba sol bek olur mu diye alınan oyuncu başarılı bir stopere dönüştü.

Dolayısıyla Pepe başka bir takımda olsaydı benim itirazım olurdu. Şenol Güneş Pepe'yi kullanacaktır. Bunu söyleyebilirim. Yaş ortalaması çok yüksek. Burada bir kadro mühendisliği konusunda problem var. Transfer yaparken transfer komitesi 4 ayağa dikkat eder.

1- Uygun uyumlu ve yetenekli bir kadro kurmaya çalışır.

2- Yıldız transferi yapar ama kulüp ve ülke altyapısını kullanır.

3- Yaş ortalamasını iyi tutturur.

4- Transfer ettiğiniz oyuncular ile kullandığınız oyuncu sayısının yüzdesini tutturmanız  gerekir.

Bu konularda Beşiktaş transfer komitesi tam çalışıyor diyemem. Scout etikleri oyunculardan tam yararlanamıyorlar. Marka isim alıp kullanıyorlar. Ellerinde de Şenol Güneş olmasına rağmen. Pepe transferine bir de buradan bakmak lazım. Yani marka ismi alıp kullanmak konusunda Beşiktaş transfer komitesi başarılı ama keşfetmek konusunda aynı şeyleri söyleyemem.

Senin için hazırladığımız haberler