Yıldırım Demirören de Beşiktaş Stadı'nı Euro 2024'e aday göstermedi

12.10.2023 - 12:26 | Son Güncellenme: 12.10.2023 - 13:19

TFF'nin Euro 2032 için Beşiktaş'ın Stadyumu'nu aday göstermemesi Siyah-Beyazlılar'da tepkiye neden oldu. Ancak Yıldırım Demirören döneminde de Beşiktaş'ın Stadı, Euro 2024'e aday statlar arasında gösterilmemişti.

Yıldırım Demirören de Beşiktaş Stadı'nı Euro 2024'e aday göstermedi

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, EURO 2032 için belirlenen stadyumlar listesinde Tüpraş Stadyumu'nun yer almaması üzerine kendi stadyumunun fotoğrafını paylaşıp, ''Dünyanın en güzel stadı burada'' ifadelerini kullandı. 

TFF'nin Euro 2032 stat seçim kriterleri nelerdi?

Sosyal medyada da Beşiktaş taraftarları karara tepki gösteren paylaşımlar yaptı. TFF'nin stat seçimlerinde UEFA'nın şampiyona için belirlediği kriterler etkili oldu. UEFA'nın 10 stat için istedikleri şöyle:

- En az 60 bin net koltuk kapasiteli minimum bir stat
- En az 50 bin net koltuk kapasiteli minimum bir, tercihen 2 stat
- En az 40 bin net koltuk kapasiteli minimum 4 stat
- En az 30 bin net koltuk kapasiteli minimum 3 stat

Bunun yanı sıra aynı şehirden stat limit var. Bu nedenle Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanında İstanbul'dan sadece bir stat daha eklenecek. Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye'nin en büyüğü olarak açılış ya da final maçına ev sahipliği yapacak.

Tüpraş Stadı da 41.903 kişilik kapasitesi nedeniyle RAMS Park ve Ülker Stadı'nın gerisinde olduğu için İstanbul listesinde yer bulamadı.

Mehmet Büyükekşi'den Euro 2032 Stat açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de Radyospor'a yaptığı açıklamada stat kriterlerine vurgu yaparak, "Türkiye'de 38 stadyum var. İstanbul'da 4 stadyuma mı vereceğiz? İstanbul değil Türkiye organizasyonu yapıyoruz. Stadyumlar beşe inecek. İstanbul'da üç stat var. Belki sadece birini kullanacağız. O da Olimpiyat Stadı. Fenerbahçe ve Galatasaray statlarını kullanmama ihtimali var. 2026'ya kadar UEFA'ya bildireceğiz" açıklamasını yaptı. 

Demirören de Beşiktaş'ın stadını aday göstermedi

Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığı döneminde ise Türkiye, Euro 2024'e aday oldu. Aday statlar arasında ise Beşiktaş'ın Stadyumu yer almadı. 

 TFF, 17 Ekim 2017 tarihli toplantısında aldığı kararla İstanbul'dan Atatürk Olimpiyat Stadyumu ile Galatasaray Stadı'nı aday gösterdi. Adaylar arasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın stadyumları yer almadı.  

Diğer aday stadyumlar ise Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum) oldu.

Senin için hazırladığımız haberler