"Uğurcan ve Altay kaleci oldu, Ersin..."

14.04.2021 - 14:59 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 15:06

Eyüpspor kalecisi Emrullah Şalk, TFF 1. Lig'e yükselmelerini değerlendirdi. Emrullah, Altay, Uğurcan ve Ersin Destanoğlu'nun performansını da değerlendirdi.

"Uğurcan ve Altay kaleci oldu, Ersin..."

AJANSSPOR-HABER

Eyüspor, sezonun bitimine 5 hafta kala TFF 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi. Eyüpspor kalecisi Emrullah Şalk, bundan sonraki hedeflerini anlattı. Emrullah Şalk, VAR sisteminin 1. Lig'de uygulanması kararını da değerlendirdi. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Emrullah Şalk'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Oyuna küsmedik ve şampiyon olacağımıza hep inandık"

Sezon içinde hiçbir zaman demoralize olmadıklarını ifade eden Emrullah Şalk, "Başkanımız ve hocamız ilk başladığımız günden itibaren aile ve takım olmak olguları üzerinden gittik. Yüksek maliyet harcarsınız ama takım olamazsınız. Eyüpspor olarak biz takım olmayı başardık. Başladığımız gibi bitirdik. "Biz şampiyon olacağız" dedi. Karşımızda köklü camialar vardı. Futbol sahada oynanan bir oyun. İşimizi eksiksiz bir şekilde yerine getirdik. Oyuna küsmedik ve 'Acaba olmayacak mı?' dediğimiz hiçbir an olmadı" ifadelerini kullandı. 

"Başarılı olacağımıza inanıyorum"

Futbolun iyi futbolcularla oynandığını hatırlatan deneyimli eldiven, "Bu sene 2. Lig'de başarılı olmuş, iyi bir takımla yola çıktık. Futbol iyi oyuncularla her ligde oynanır fikrini benimsiyorum. 1. Lig çoğu arkadaşımızın tecrübe etmediği bir lig. Yeni sezona en iyi şekilde adapte olacaklar. Başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

"VAR'ın adalet getireceğini düşünüyorum, faydalı olur"

Emrullah Şalk, Türkiye Futbol Federasyonu'nunun 2022-23 sezonundan itibaren VAR sisteminin uygulanacak olmasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"VAR'ın 1. Lig'de uygulanması önemli. Balıkesir-Samsun maçında enteresan bir olay yaşandı. Balıkesir'in ofsayt olmayan bir pozisyonu iptal edildi. VAR sisteminin gelmesi bence 1. Lig açısından da etkili olacak. Çünkü şampiyonluk yarışını etkileyen maçlar oynanıyor."

"Uğurcan ve Altay kaleci, Ersin bir adım geride"

En çok beğendiği kalecinin Manuel Neuer olduğunu ifade eden Eyüpspor kalecisi, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yerli kalecilerinin performansını da değerlendirdi. Emrullah Şalk, "Son 5-6 yılda inanılmaz bir kaleci gelişimi var. Kaleci yönünden aşamalar kaydettik. Uğurcan ve Altay iki aslan parçası kardeşimiz. İkisi de milli takım için çok büyük değer. Ersin Destanoğlu'nun biraz daha tecrübe kazanması gerek. Uğurcan ve Altay kaleci oldular. Ersin iyi oynuyor. Ama diğer ikisi bir tık daha önde geliyor bana" diye konuştu.

"Erencan Yardımcı çok farklı noktalara gidebilir"

Eyüpspor hatırlanacağı üzere Galatasaray'dan Erencan Yardımcı'yı tranfer etmişti. Emrullah Şalk, Erencan Yardımcı ile ilgili olarak ise "Erencan Yardımcı, genç ve gelecek vadeden bir oyuncu. Ben uzun vadede fayda sağlayacağını düşünüyorum. Oynayarak, tecrübe kazanarak üstüne koyarsa çok farklı noktalara gider. Erencan Yardımcı'nın başarılı bir kariyeri olacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler