Deniz Aytekin'in çıkardığı kırmızı kart Almanya'yı karıştırdı

27.09.2021 - 15:51 | Son Güncellenme: 27.09.2021 - 15:56

Mönchengladbach-Dortmund müsabakasını yöneten Türk asıllı hakem Deniz Aytekin'in Dortmundlu oyuncu Dahoud’u oyundan ihraç etmesi Alman basının gündeminden düşmüyor

Deniz Aytekin'in çıkardığı kırmızı kart Almanya'yı karıştırdı

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Almanya Bundesliga’nın altıncı haftasında cumartesi akşamı oynanan Mönchengladbach-Dortmund müsabakasını yöneten Türk asıllı hakem Deniz Aytekin’in yaptığı net faulün ardından kararı kolunu hakeme doğru sallayarak protesto eden Dortmundlu Dahoud’u 40. dakikada ikinci sarı kartı göstererek oyundan ihraç etmesi, tartışmalara yol açtı.

Dahoud, özür diledi

Dortmund tarafı gösterilen sarı kartın ağır ve gereksiz olduğu yönünde itiraz ederken CEO Hans-Joachim Watzke, faul kararının doğru olduğunu ancak Aytekin’in kart göstermek yerine oyuncuyu uyarabileceğini belirtirken Aytekin’in Dahoud’un daha önce kart gördüğünü unuttuğu için ikinciyi bu kadar kolay çıkarttığını iddia etti. Dortmundlu Mats Hummels ise takım arkadaşını kendilerini gereksiz yere eksik bıraktığı için sert şekilde eleştirdi. Olayın kahramanı Dahoud da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özür diledi.

Deniz Aytekin: "Hiç kimsenin ayrıcalığı yok"

Hakem Deniz Aytekin de maç sonrasında Sky ve ZDF televizyonlarına yaptığı açıklamada el hareketlerinin artık çok normalleştiğini ve bunda kötü bir şey olmadığı fikrinin yayılmaya çalışıldığını ancak buna kesinlikle karşı olduğunu ifade etti. Aytekin, “en azından ortalama bir saygıyı hak ediyoruz. Dahoud’un bu hareketine ikinci sarıyı gösterdim ve oyundan ihraç ettim. Çünkü daha birkaç dakika önce aynı hareketi yapan Guerreiro’yu herkesin göreceği şekilde bir daha olursa sarı gösteririm şeklinde uyarmıştım. Tabii ki karar ağır denebilir. Ama sahada belirli davranışlar engellenmelidir. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. Sonuçta bana yaptığı hareket sabrımı taşırdı. Ayrıca hareket çok net şekilde fauldü. El hareketi yapacağına karara saygı gösterebilirdi” dedi.

Meslektaşlarından Deniz Aytekin’e destek

Diğer yandan Deniz Aytekin’e özellikle meslektaşı Patrick Ittrich ve DFB hakem Komitesi üyesi ve hakem eğitmeni Lutz Wagner’den de destek geldi. Ittrich, sosyal medya hesaplarından “Teşekkür ederiz Deniz Aytekin. Biz zincirin en zayıf halkalarıyız ve bunu her hafta en alt liglerden Bundesliga’ya kadar hissediyoruz. Daha çok saygı olmalı. Biz sportmenlik dışı hareketlere karşı çıkıyoruz. Bu bizim görevimiz. Ancak bu görev ülkedeki tüm hakemler için çok zorlu” açıklamasını yaptı. Lutz Wagner de “Karar verildiğinde hakeme sakince aynı fikirde olunmadığı söylenebilir. Ancak bunu statta herkesin göreceği şekilde yapmamalı” derken Dahoud’un çok net bir faul yaptığını belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler