Depremin Vurduğu Futbol Kulüplerindeki Hasar

07.02.2023 - 16:13 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 16:25

Türkiye'yi vuran 7.7 depremden futbol kulüpleri de doğrudan etkilendi. Bazı kulüplerin enkaz altında kalan personeli var, bazılarınınsa tesisi hasarlı

Depremin Vurduğu Futbol Kulüplerindeki Hasar

AJANSSPOR-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini duyururken, Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF), bugün yaptığı toplantıda futbol liglerini 17 Şubat'a kadar erteledi. Yani liglere 10 gün sonra devam edilecek. Ajansspor'un elde ettiği son bilgiye göre liglerin ilk etapta 2 hafta erteleneceği yönünde bir karar çıkacak. Profesyonel liglerde hangi takımların nasıl etkilendiğine dair bazı bilgilere ulaştık.

Hatay Atsu'ya sevindi Savut için bekliyor

Süper Lig takımları içerisinde en büyük sıkıntıyı Atakaş Hatayspor yaşadı. Ganalı futbolcusu Christian Atsu saatlerce enkaz altında kaldı. Kulübün sportif direktörü Taner Savut'a ise maalesef henüz ulaşılamadı. Diğer yandan takımın tüm oyuncuları Adana'ya nakledildi.

Malatya'da kalpler Ahmet için çarpıyor

Büyük depremin vurduğu bir diğer Süper Lig ekibi Gaziantep FK'nın teknik heyet ve futbolcularında bir sorun yok. Ancak kulübün tesislerinde hasar meydana geldi.  TFF 1. Lig temsilcisi Yeni Malatyaspor'da enkaz altında kalan kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın kurtarılması mücadele sürüyor. Adana Demirspor Kulübü'nde ise şükür ki herhangi bir sorun yok.

İlgini Çekebilir
Ligler 10 gün daha ertelendi! İşte başlama tarihi
Habere Git

İskenderun, Uğur Hoca için çalışıyor

TFF 2. Lig'de yer alan İskenderunspor'un da tesisleri hasar görürken, ne yazık ki kaleci antrenörü Uğur Kurt ile U19 takımı oyuncusu Burak Duraltı göçük altında kaldı. İki ismin de kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor. Kulüp diğer tüm futbolcuları ve ailelerini İskenderun dışına çıkartığını duyurdu.  Aynı ligde bulunan Adıyaman FK'nın da tesislerinde hasar oluştu. 

Futbolcular şehirlerden ayrılıyor

7.7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın TFF 3. Lig'deki temsilcisi Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor iel Osmaniyespor Kulübü'nün tesislerinde de hasar meydana geldiği kaydedildi. Elde ettiğimiz bilgilere göre, deprem bölgesindeki kulüplerin oyuncu ve teknik heyetleri başka illere gitmek istiyor. Ki çoğu futbolcunun da deprem bölgesinden çıktığı öğrenildi.

Profesyonel liglerde 14 deprem bölgesi takım var


Deprem bölgesinde 15 profesyonel takım var

Deprem bölgesinde profesyonel liglerde mücadele eden toplam 14 takım bulunuyor. İşte liglere göre söz konusu takımların listesi:


Spor Toto Süper Lig
________________
Adana Demirspor
Atakaş Hatayspor
Gaziantep FK

Spor Toto 1. Lig
_____________
Adanaspor
Yeni Malatyaspor

TFF 2. Lig
___________
Amed Sportif Faaliyetler
Şanlıurfaspor
İskenderunspor
Adıyaman FK
Diyarbekirspor

TFF 3. Lig
____________
Karbel Karaköprü Belediyespor
Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor
Osmaniyespor FK
Malatya Arguvanspor

İlgini Çekebilir
Ahmet Eyüp Türkaslan'ın eşi: "30 saattir enkaz altında, yardım edin"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler