Derbi maç seyircisiz mi oynanacak? TFF'den açıklama!

11.03.2020 - 13:05 | Son Güncellenme: 11.03.2020 - 13:08

Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçın seyircisiz oynaması gündemde mi? Türkiye Futbol Federasyonu ne karar verdi? İtalya-Türkiye maçı için TFF'nin görüşü ne? EURO 2020 ertelenecek mi? TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez'den çarpıcı sözler...

Derbi maç seyircisiz mi oynanacak? TFF'den açıklama!

Tüm dünyayı saran koronavirüs sebebiyle birçok spor müsabakası ya ertelendi ya da seyircisiz oynanmasına hükmedildi. Türkiye’de de koronavirüs tehlikesi sebebiyle maçların ertelenip ertelenmeyeceği gündeme geldi. Galatasaray-Beşiktaş derbisi seyircisiz mi oynanacak? EURO 2020 ertelenir mi? İşte tüm bu soruları, yetkililere sorduk.

EMRAH KARALİNÇ

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, gündemdeki konulara ilişkin çok özel açıklamalar yaptı. EURO 2020 ertelenecek mi? TFF’nin seyircisiz oynama durumuna bakış açısı nasıl? Yanıtı özel röportajımızda…

Ali Düşmez: ”Vakaların durumuna göre plan program değişebilir”

TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, “İnşallah vakalar artmaz. TFF olarak, vakaların durumuna göre bizler de plan programı değiştirebiliriz. Şu anda Türkiye’de maçlara herhangi bir erteleme ya da seyircisiz oynama söz konusu değil. Ama her gün yeni bir gündemle kalkıyoruz. Şu aşamada Galatasaray – Beşiktaş derbisinin seyircisiz oynanması gibi bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Ali Düşmez: ”TFF olarak önce insan sağlığını düşünmek zorundayız”

TFF’nin, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişim halinde olduğunu ifade eden Ali Düşmez, ”Bizim görüşmelerimiz devam ediyor. Bakanlığımız da şeffaf bir şekilde konuya yaklaşıyor. Bu virüs, hemen hemen bütün ülkelerde var. Önemli olan gerekli önlemleri alabilmek. Şahsen fikrim bu şekilde. TFF olarak tabi ki önce insan sağlığını düşünmek durumundayız” diye konuştu.

Ali Düşmez: ”İtalya’da oynamak yerine başka bir yerde oynamayı tercih ederiz”

İtalya-Türkiye maçının İtalya’da oynanıp oynanmayacağı konusunda ise Ali Düşmez, ”Tepe noktadakilerin kararı tabi ki önemli. İtalya’da oynamak yerine başka bir yerde oynamayı tercih ederiz. Ertelenirse de ertelenir. İnsan sağlığı olmadan futbol da dahil her şey teferruattır. Yaşama hakkı önce gelir. Sıhhatli olmadıktan sonra her şey sizin olsa bile boştur” dedi.

EURO 2020 ertelenecek mi?

TFF Yöneticisi Düşmez, EURO 2020’nin ertelenme durumuna ilişkin ise, ”EURO 2020’nin ertelenip ertelenmeyeceği şu anda belirsiz. İnsan sağlığı dediğim gibi çok önemli. UEFA da insan sağlığını düşünür, FIFA da... Açıkçası; Türkiye Futbol Federasyonu olarak da böyle düşünüyoruz” yorumunda bulundu. (AJANSSPOR ÖZEL HABER)

Senin için hazırladığımız haberler