"Derbiden çıkarabileceğin tek şey..."

24.04.2017 - 12:24 | Son Güncellenme: 24.04.2017 - 12:24

AJANSSPOR – Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Ertül’ün S Sport’ta yaptığı açıklamalar şu şekilde :

“En kötü derbilerden biriydi”

Dün oynanan derbi son yıllarda gördüğümüz en kötü derbilerden biriydi. Futbol kalitesi olarak en kötü 3'tedir. Gazı kaçmışların derbisiydi. Bu anlamda beklentileri karşılayan bir maçtı. Johnson'un attığı golü hatırlatan bir maç oldu ama Galatasaray o maçı Fenerbahçe ceza sahası çevresinde oynamıştı.

Podolski’nin “2-3 gömlek üstündük” sözleri hakkında…

Galatasaray ne o zamanki gibi oynadı, ne de Fenerbahçe o kadar kötüydü. Haksızlık yapmayalım. "Fenerbahçe'nin çıkarabileceği en doğru 11'di. Bu 11'le oynayabileceği bu kadardı. Kötü Galatasaray'ı yenebiliyorsun, bu maçtan çıkarabileceğin tek şey budur. İkinci bir şey bulamazsın. Podolski iz bırakarak gitmek istiyordu belki bunun kızgınlığı ile söylemiştir o sözleri.

“Tudor, Riekerink’in sistemine döndü”

Galatasaray 3 gömlek üstte değildi, Fenerbahçe de 3 gömlek düşük değildi. Ortaya öyle ahım-şahım bir futbol ortaya koymayan Galatasaray ile hocası gurur duyuyor. Sabri-Sneijder ve yönetimin mutabakatıyla Tudor, Riekerink'in sistemine döndü. Igor Tudor'a ne gerek vardı o zaman?

“Taraftar tepki göstermeye bile üşeniyor”

Tudor yönetime, "Sizin istediğiniz kadroyu çıkardım, sonuç bu der. Fırat Aydınus için kolay bir maçtı. Hakeme pek iş düşmedi, zorlayacak pozisyonlar da olmadı. Galatasaray yenildi, ne oldu? Taraftarlar, Florya'ya gidip tepki göstermeye bile üşeniyor.

“Futbolda ne kadar geri kaldığımızı görüyoruz”

Yıllardır Türkiye'nin en başarılı olduğu takım sporu voleybol. Basketbol da bunu zorlamaya başlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nin muadili bu. VakıfBank'ı kutluyorum. Futbolda ne kadar geri kaldığımızı da görmüş oluyoruz.

Hangi takımlar lige veda edecek?

Adana ve Rize düşecek gibi duruyor. Gaziantep mi, Kayseri mi sorusu sorulmaya başlandı. Bursaspor sezonu kapatmış. Yönetim de sıkıntılı orada, yönetimi de yeniden yapılandırmak gerekebilir.

Başakşehir’in basın mensuplarına saldırısı…

Bir kameraman ve muhabire linç girişimi yapılmış adeta. Nasıl başlarsa başlasın kayıtsız kalınabilecek şeyler değil. Vatandaşın başına ne geliyorsa, Başakşehirli oyunculara da aynısının gelmesi lazım, ayrım olmamalı.

“Bu bir kavga değil, saldırı”

TFF'nin bu olaya karışan oyunculara ceza vermesi lazım. Bu bir kavga değil, saldırı. Şu tablo içinde Başakşehir olduğu yere çöküyor.

“Beşiktaş şampiyon oldu”

Fenerbahçe'nin ikinci olması pek ala mümkün. Beşiktaş şampiyon oldu zaten. Ne zaman matematiksel olarak bitirir diye konuşuyoruz. Şu ana kadar hak ettiğine bakarsak; 4. Trabzonspor, 5. Galatasaray. N'Doye mu, Rodallega mı? N'Doye. Rodallega böyle oynamaya devam etse de N'Doye.

Beşiktaş – Adanaspor maçı nasıl biter?

Lyon maçı fiziksel ve mental olarak yorsa da; Beşiktaş'ın Adanaspor maçına ideal 11'i ile çıkmasını bekliyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler