"Derbinin favorisi yok"

20.09.2017 - 12:19 | Son Güncellenme: 20.09.2017 - 12:19

"Derbinin favorisi yok"

"Cenk Tosun konusunda Haziran'da görüşelim denmeli"

"Beşiktaş takımı bugün Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı hedefleyen ve Porto deplasmanında üç puanla dönüp çıkma konusunda önde bir ekip. Kendi liginde iki sezon üst üste şampiyon olmuş, bu sezonda favori. Bu sezon hem şampiyon olur hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olursa finansal anlamda bu katkı olur. Beşiktaş artık borçları azaltmak konusunda ciddi miktarda kredi kullandı. Bu konuda sorunlar, sıkıntılar olduğu gibi devam ediyor. Nakit akışını devam edip, finansal borçları daha kötüye gitmesin diye uğraşıyor. Beşiktaş'ın kredibiletisi artık var. Beşiktaş gelen teklifler için 13-14 milyon eurodan 15-16 yapar mıyız? konusunu aşmış durumda."

"Beşiktaş artık buraları geçti. Beşiktaş’ın bugün Cenk Tosun transferi konusunda vereceği tek cevap var: Haziran’da görüşelim. İddialı takımız, tribünlerimiz doldu ve ligde şampiyonluğa gidiyoruz. Ocak ayında Cenk Tosun’u veremeyiz denmelidir. Haziran ayı geldiğinde Cenk Tosun'un değeri belki 8 olur belki alıcısı kalmaz belki daha yüksek olur ancak Ocak'ta transferine izin verilmemeli. Negredo bu halde iken sezon geçer mi?"

"Derbilerde favori olmaz ve ev sahibi takım her zaman bir adım öndedir"

"Derbilerde favori olmaz ve ev sahibi takım her zaman bir adım öndedir. Takımların form durumundan, başka konulara kadar önemli değil. Hoca ile oyuncuların arasında problem olabilir, oyuncuların kendi arasında problem olabilir. Mesela Neymar-Cavani sürtüşmesi gibi. Böyle maçlarda oyuncunun problem vardır, oyuncu formsuzdur, sıkıntı vardır vs. hiçbirinin önemi yoktu çünkü bu maç başkadır. Çok kötü durumda olan iyi olabilir, iyi olan kötü olabilir."

"Bugünkü şartlara gelirsek. Beşiktaş iyi takım, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı. Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenecekse o gün bugündür. Galatasaray maçı olsaydı mesela uzun zamandır Kadıköy’de de yenemedi Galatasaray onun içinde kazanacaksa o gün bugündü. Fakat bunların hiçbirisi favori yapmıyor bu takımları. Fenerbahçe için de favoridir diyemiyorum. İddaa oranlarında da bakarsak Beşiktaş favori değil. Fakat bu oranlar Fenerbahçe’nin durumunu açıklıyor. Kadıköy’de Fenerbahçe galibiyetine verilen 2.20 gibi bir oran var."

"Valbuena tek başına takım"

"Valbuena’yı eleştirmeye başlamışlar.  Fransa’da oynadığından fazla defansif katkı veriyor. Valbuena tek başına takım. Merkeze geliyor, verecek adam bulamıyor  dönüyor topu taşıyor. Şahsi oynadığı konusunda eleştiriliyor ama etkili pozisyonda Valbuena topla buluşturalamadığı için çok topla oynuyormuş gibi gözüküyor. Fenerbahçe çabuk düşünen, çabuk oynayan bir takım olamadığı için sorun yaşıyor."

"Valbuena-Giuliano-Janssen-Alper bu dörtlü önemli. Fenerbahçe atletik bir takım. Fenerbahçe saha ve seyirci farkı ile birlikte Beşiktaş’ın sağ bek sıkıntı ile avantaja çevirebilir. Aykut Kocaman bu fırsatı kullanmaya çalışacak."

"Volkan Demirel; Kameni'ye, formasına, taraftara, kaptanlığına saygısız!"

"Fenerbahçe'ye verilen oran aynı zamanda Beşiktaş’ın ne kadar hazır ve iyi bir takım olduğunu gösteriyor. Beşiktaş’ın arka tarafı iyi oldu. Pepe-Medel ikilisi Pepe-Tosic ikilisinden daha iyi bir ikili. Ocak’ta bir de Vida gelirse Pepe-Vida daha iyi olur. Sağ bek pozisyonunda sıkıntı yaşıyorlar. Atiba, Oğuzhan var hatta Tolgay var. Beşiktaş biliyorki Fenerbahçe'nin zayıf noktası merkez orta sahası. Ben burayı kavga ile kazanırım diye düşünüyorlar."

"Birçok açıdan baktık ve üç ihtimalli maç. Fenerbahçe favori değil ama iç sahada maç. Mücadele ortada diyebiliriz. Skrtel çok önemli biri isim. Beşiktaş'ın güçlü bir dörtlüsü var ön tarafta. Fenerbahçe’nin savunma göbeğinin güçlü olması lazım. Skrtel’in oynamaması savunma tarafından önemli bir handikap."

"Fenerbahçe’de kaleci konusunda da sorun var. Her takımın birinci kalecisi belli. Fenerbahçe’de hangisi birinci kaleci? Hem Kameni, hem Volkan. Takım içi disiplin takım içi adalet gibi kriterler var. Volkan bana göre Kameni’den daha iyi kaleci. Volkan çok formsuz ve şuan Kameni’den farkı yok. Volkan’ın ekstra bir özelliği var. Volkan sorunlu. Birinci kaleci olmayınca ısınmaya çıkmıyor. Kaptanlık pazubandına saygısı yok, topluma saygısı yok, formasına yada işine saygısı yok, Kameni’ye saygısı yok. Takımdaki gençlere böyle mi örnek olacak. Bana göre çok net Kameni kalede olması lazım."

Tudor'un deplasman karnesi hakkında

"Elma ile Armut’un karşılaştırılmaması lazım. Igor Tudor’un deplasman karnesine bakıldığında büyük kısmı Karabükspor takımında. 20 maça 11 yenilgi olmasından ziyade Antalyaspor maçı referans. Tudor büyük takım anlamında tecrübesiz bir teknik adam. Daha sorun yaşamadı. İlişkileri nasıl götürecek bakacağız."

"Antalyaspor maçında Galatasaray 1-0 önde yoruldu önde basamıyor. Rakip 20 dakika yükleniyor ama hamleleri bekliyorsun. Takımı yeniden diriltmen, yeniden baskıyı tesis edecek bir hamlen yok. Selçuk İnan’ı oyuna almakla olmuyor. Her takım oyundan düşebilir. Takımın havası bozulur hele deplasmanda çok olur. Bu tip durumlarda çözüm üretmeyen teknik adam genelde kaybeder. Bu lig zor. Galatasaray, Antalya'daki durumu yine yaşayacak. Deplasmanda gol yiyecek 1-0 geriye düşecek. O zaman Tudor ne yapacak?"

"Trabzonspor'un sıkıntısı savunmada"

"Ersun Yanal’ın savunmada denemediği tek Hubocan-Durica kaldi. Trabzonspor’da zaten yegane problem savunmada. İki pozisyon var. Maçın durumuna göre ön taraf belli oldu. Yusuf-Abdülkadir bazen beraber oynayacak, bazen bir tanesi oynayamayacak. Burak-Olcay-Sosa-Kucka kesin oynayacak.Burak çok önemli burada."

"Ersun Yanal eleştirileri konusunda bir istikrarsız, iki maçın içinde müdahelelerde geç kalıyor. Bana göre makul olan savunma göbeği Durica-Hubocan'dır. Bir de kaleci problemi var. Onur sakat olduğu için görev yapamıyor ama ne sakatlığı var bilmiyoruz net olarak. Onur neden idmanlara çıkmıyor? Fenerbahçe’deki Volkan Demirel problemi gibi bir durumu var."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

"Başarılı takımın oyuncularına her zaman talep olur"

"Başarılı takımın oyuncularına her zaman talep olur. Beşiktaş üzerine koyan bir takım. Takım maliyeti olarak, sportif performansı olarak doğru yolda. Sadece finansal konuda doğru yolda değil. Uzun vadeli borçlar konusunda sportif üretkenliği ile kapatmaya çalışacaklar. Beşiktaşlı artık alışsın oyuncusuna talip olunmasını. Oğuzhan, Cenk, Talisca..vb gibi isimlere teklif gelebilir"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’tamasaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Senin için hazırladığımız haberler