Derbiye kaç kişi alındı? Fenerbahçe sayıyı verdi

17.02.2021 - 11:29 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 22:53

Son dakika haberleri... Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerinin derbi sonrası yaptığı açıklamalar hakkında FB TV'de konuştu. Tüm detaylar haberimizde...

Derbiye kaç kişi alındı? Fenerbahçe sayıyı verdi

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerinin derbi sonrası yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

"VAR manipülasyonuyla ilgili detaylı bir analiz yayınladık"

FB TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında konuşan Sipahioğlu, "Galatasaray maçından sonra başkanımız açıklama yaptı. Sonrasında VAR manipülasyonuyla ilgili detaylı bir analiz yayınladık. Hiçbir maç hakkında açıklama yapmadık geçen hafta. Bu da bazı üyelerimiz tarafından tepki aldı. Galatasaray yönetimine gelince... Pazartesi gününden itibaren 5 gün konuştular. Her türlü sponsorluk töreninde açılışlarda konuştular. Konuştular ama cevap vermedik. Karagümrük maçına odaklanmıştık. Maçı kazandıktan sonra aramızda başkanımızla değerlendirme yaptık. Bu iftira ve yalan seviyesini muhatap alıp almamayı çok düşündük. Çamur at izi kalsın eyleminin haksız sonuçlar verdiğini gördük.

"Bir camiaya iftira ve yalanlar var"

Programın ilk bölümünde yalanları çürüteceğiz. Yalanlar üzerine kurulan felsefenin sorgulanması gerekiyor. Bunun için bu yayını yapıyoruz. Bugün bu programda seçeceğimiz kelimelere özenle dikkat edeceğiz. Yine de yalan ve iftira kelimelerini bu seviyede kullanmak zorundayız. Ortada bir suçlama var. Bir camiaya iftira ve yalanlar var. Bu seviyeyi biz yaratmadık. Kendileri yarattı. Biz bu programı yapmak zorunda kaldık. Bunu herkes bilsin. 

"Hem yalan söylüyorlar hem de bilgisizler"

Galatasaray İletişim Direktörünün yaptığı açıklamalar sadece onun açıklaması değil. Yönetimlerinin sözleri. Hem yalan söylüyorlar hem de bilgisizler. Listeyi yaparız, Ankara'ya yollarız. Liste onay alır Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne gönderilir. İçeri alıp almama yetkisi bizde değil, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne aittir. Kulüpleri bağlayan bir durum yok. Tüm kulüplerin statlarında aynı ekipler görev yapıyor. Süper Lig'deki tüm statların ekibi aynıdır. Burada bir ayıp yok. Gayet misafirperverce ağırlandılar. Cahillik yaptılar. Yanlış varsa da kulübümüze ait değildir. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü de gayet iyi ağırladı. Zan altında kalmasınlar.

"Yalanlarının birini böylece çürütmüş olduk"

Normalde isim isim sorgulanmaları lazım. Ama herkes hızlıca içeriye geçiyor. İsim listesine bakılmadan Mustafa Cengiz herkesi almış, sonra da kendisi girmiş. İnsan bu görüntülere bakınca insan utanır! Bir ayıp mı var diye defalarca baktık. Başkanımız da baktı. 1 dakikada, takır takır içeri girdiler. Sonrasında kalkıp yalan söylüyorlar. Birinci görüntü buydu. Yalanlarının birini böylece çürütmüş olduk.

"Diyecek söz bile bulamıyoruz"

Bizim başkanımız da önce diğer kişilerin girmesini bekler. Bu normal bir durumdur. Normal bir durumda bu söylemlerin yapılması anormaldir. Bu kelimeleri söylemek zor ama... Hepsi yalan! Sadece yalan... Diyecek söz bile bulamıyoruz. Koca bir yalan! Kanıtlı bir yalan. Görüntülerle tescillenmiş bir yalan. İstanbul'daki her statta aynı ekipler yer alıyor. Hiçbir sıkıntı yok. Sormaları gereken isimleri bile sormadan geçmelerine izin verilmiş. Söylenenler yalan ve iftira.

1907 şifresi hakkında...

1907 şifresine gelince... Çok fazla hayal kuruyorlar, film izliyorlar. 'Her 1907 diyeni stada aldılar' yalanını da kanıtlarız. Başkanları ve yönetimleri fazla film izliyor. Nereden akıllarına geldi, bu aklı kim veriyor? Başkanlarının böyle yönlendirilmesi de çok ciddi hata. 1907 ve protokol tribünleri yan yana. Protokol bizim kontrolümüzde değil. İki türlü misafir var. 200 kişilik 1907 tribünü açmıştık. Gelenlere, protokole mi 1907 tribününe gelip gelmediği soruldu. Öyle yönlendiriliyorlardı. 1907 tribününe yönlendirildiğinde HES koduna kadar sorular soruldu. Mustafa Cengiz kendi düşünüyorsa çok büyük hata yapıyor. Onu yönlendirenler de aynı şekilde. Şifre 1907 deyip de herkes stada girdi yorumuna çocuklar bile güler. Gelen insanlara hangi tribüne geldikleri soruldu ve listelerden bakıldı.

"Şifre 1907 desek 200-250 değil, 250 bin taraftar olurdu"

1907 tribününe gelenler tek tek isim kontrolüyle girdi. HES koduna kadar bakıldı. Şifre 1907 desek 200-250 değil, 250 bin taraftar olurdu. Görüntüler ortadadır. Mustafa Cengiz, 'Çocukca' diyor ama kamuoyu çok net bir şekilde neyin ne olduğunu anlamıştır. Kanıtlarıyla, videolarla çürüttüğümüz bir yalan da bu.

"3000 kişi maçı izledi yalanını kim söyledi?"

Yalanları gülerek karşılıyoruz. 3000 kişi maçı izledi yalanını kim söyledi? Onu izledikten sonra yorum yapmak gerek. Galatasaray'ın resmi iletişim direktörü canlı yayında görüş belirtiyor. Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın da demeçleri var. Bilerek yalan bir şekilde yönetim tarafından yaptırıldığı ortadadır. Kimse bunu İletişim Direktörü söyledi diye geçiştirmesinler. Yusuf Günay yanlış yolda. Bu kadar büyük camiaların taraftarları için kimsenin böyle bir söz söylemeye hakkı  yok. Bu söylemler bu işi farklı yerlere götürür. Kendisi de bu işin altından kalkamaz. Bu iş tehlikeyi yere gidiyor. Bizler sorumlu yöneticiler olarak buradayız. Benim de taraftar kimliğim var ama böyle kelimeler söyleyemeyiz. Yusuf Günay'ı da 'Militan' kelimesi sebebiyle ciddi şekilde uyarıyoruz!

"Fenerbahçe'den özür dileyin"

Galatasaray'ın 2 tane yalanını kanıtlarla çürüttük. Mustafa Cengiz, tutarsız açıklamalar yapıyor. Hakemler ve futbolcular maça çıkarken kaç kişi var? Önce hakemler sahaya çıkıyor, ardından futbolcular. Alt tribün zaten bomboş. Protokolün altı zaten boş. Kenarlar bomboş. Yaklaşık 250-300 kişi var. Üst tribüne bakın. Orası da bomboş. Galatasaray diğer localar da doluydu. Arkadaşlar maraton tribününü de göstersin. Alt ve üst localar var. Locanın önüne pankart inmiş. Orada da insan yok. İnsan olmadığı gibi localar kapalı. Locada brandalar var. Tribünü komple görsünler. Locaların olduğu yerde insan yok, diğer yerlerde pankartlar var. Maraton tribününde tek bir insan bile görünmüyor. Sadece 1907 locasında orta bloklarda ciddi boşluklar bırakılarak 250 kadar insan alınmış. Şimdi soruyorum. Nerede bu 3000 kişi? Tüm Türkiye'yi yalanlarınızla kirlettiniz. Açıklayın. Fenerbahçe'den özür dileyin. Ya da biz yalan söyledik diyeceksiniz.

"Emniyetteki ilgili yetkililer de 250 kişi olduğunu tespit etti"

Kamuoyuna 3000 kişi için mesajlar verdiler. Bir de militan dediler. Özür dileme erdemleri var mı? Kirli iftiralar attılar. Bu kadar rahat yalanlar söyleyemezler. Bizim başkanımız hayatta müsaade etmez böyle bir şey yapılmasına. Galatasaray TV'de İletişim Direktörü'nün yaptığı açıklamalar yönetimi de bağlar. 3000 kişi yok. Görüntülerle her şey ortadadır. Emniyetteki ilgili yetkililer de 250 kişi olduğunu tespit etti.

"Başkanımız, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i tebrik etti"

Başkanımız, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i tebrik etti. Biz göreve geleli 2.5 sezon kadar oldu. Göreve geldiğimizden beri başkanımız liderliğinde 45'ten fazla deplasman maçına gittik. 45'ten fazla takımı da ağırladık. Hiçbir maçtan sonra sonuç ne olursa olsun taraftar kimliğine bürünüp tezahürat yapmadık. 45 maçta Kadıköy'de ağırladığımız takımlardan hiçbiri tahrik edici tezahürat yapmadılar. Hiçbir takım bu denli terbiyesizlik yapmadı. Biz evimizdeki maçlarda da tezahüratlar yapmadı. Biz yönetici kimliğimizle buradayız. Taraftar olarak yorum yapsak çok farklı olur.

"Galatasaray yöneticileri birer holigan gibi nasıl tezahüratlar yaptılar?"

Galatasaray futbolcuları olmayan tribüne gitti. Bu yapılabilir. Ama daha sonra provokasyon yapıldı. Boş tribünlere oynanan maçta nasıl provokasyon yaptılar? Galatasaray yöneticileri birer holigan gibi nasıl tezahüratlar yaptılar? Herkes edepsizliği görecek. Bunu ilk defa yaşadık, gördük. Başkanımız medeni şekilde tebrik etti. Yönetici adı altında nasıl holiganlıklar yaptılar? Görecekler... Onyekuru ve Belhanda'nın hareketleri ortada. Galatasaray yönetimi susturacağına, yöneticileri ne yapıyor? Onlar protokol tribününde eller hava tezahüratlar yapıyor. 45 maçtır ilk defa görüyoruz.

"Galatasaraylı futbolcular provokasyon yaptılar"

Biz daha sonra protokole geçerek gerekli uyarıları yapıyoruz. Galatasaray yöneticileri 'holigan' kimliğine büründüğünü tüm Türkiye görsün. Olay belli. Tüm Türkiye bilsin. Başkanımız medeni şekilde gitti, tebrik etti ve iyi akşamlar diledi. Ama Galatasaraylı futbolcular provokasyon yaptılar. Yöneticiler de holigan gibi tezahüratlar yaptı. Bu seviyesizlik olduktan sonra gidip yerinde gerekli uyarıları yaptık. İçeri girdiler.

"Mustafa Cengiz çok tehlikeli şeyler yapıyor"

Mustafa Cengiz çok tehlikeli şeyler yapıyor. Yalan söylüyorlar. Bir de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un küfür ettiğini iddia ediyorlar. Böyle hadsiz bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un devlete karşı tutumu ortadadır. Mustafa Cengiz'in yolu yol değildir. Bu yalanları şiddetli şekilde kınıyoruz. Tebrik eden başkan bir tarafta. Medya mensuplarımızdan da ricamız bunları konuşsun. Yanlarına kâr kalmasın. Medyaya da burada çok önemli iş düşüyor. Tescilli yalanları herkesin konuşması lazım.

"Kadın voleybol maçında ben de vardım"

Kadın voleybol maçında ben de vardım. Aynı salonda oynanıyor maçlar. Takımı alkışladık hep beraber. Galatasaray da kendi yöneticileri tarafından alkışlanıyordu. Hoş bir ortam oluşmuştu. Her şey ortada. Kimse kimsenin yanına gitmeden, başkanlar kendi takımlarını alkışladı. Bu kadar açık nasıl yalan söyleyebiliyorlar? Hakikaten anlaşılabilir değil.

"Teknoloji çağında nasıl böyle yalan söyleyebiliyorlar?"

Ne büyük başkanımız var! Alkışlayın diyor alkışlıyorlar. 17 kulübe imza atın diyor, imza atılıyor. Mustafa Cengiz, bana geldi diyor. Kimse kimseye gitmedi. Her başkan kendi takımını alkışladı. Bu ortamı niye kullanıyorsun? Teknoloji çağında nasıl böyle yalan söyleyebiliyorlar? Ortaya koyduğumuz 5. yalanları. Kadın voleybol maçındakiler de ortada. Bunu biz yapmadık. Büyük bir iletişim ekibi olarak yaptığımız bir şey yok. 1 günlük çalışmayla bütün yalanlar somut bir şekilde ortaya döküldü. Bu kadar rahat yalan söyleniyorsa, bu kadar rahat bir şekilde gerçekler de ortaya çıkar.

Arda Turan ve Etebo konusu...

Kadın voleybolunda olması gereken görüntüler bunda. Spor kamuoyu bu program sonrasında her şeyin farkında olacaktır. Arda Turan ve Etebo konusu... Bu da 6. yalan. Maçtan sonra stadın içindeki soyunma odalarında insanlar sevinebilir. Ama buralardan ortaya çıkan görüntülere ceza verilebiliyor. Görüntüyü ortaya koyan Etebo adlı oyuncuları. Öyle bir lanse ediyorlar ki... Sanki biz Fenerbahçe olarak soyunma odalarına kamera koyup servis ettik. Kendi oyuncunuz servis etmiş. 'Ne idiğü belirsiz' diyorlar. Kaynağı belli olmadan sosyal medyaya servis edilen diyorlar. Bu kadar yalana gerek yok. Görüntü kim tarafından verildi? Etebo'nun mavi tikli hesabından hatta Galatasaray adını da yanlış yazmış... Servis eden de çeken de Etebo. Dünya küçük. Teknoloji var. Böyle ucuz oyunlara gerek yok. Ceza konusu bizi ilgilendirmez. Ama TFF ve PFDK olarak ceza vermezseniz herkes küfürlü görüntüler paylaşır. Emsal teşkil ederdi. Bizde böyle bir durum olmadı. Zafer sarhoşluğuyla bu işleri yaparsanız cezası da olur.

"Fenerbahçe Başkanı Emniyet'e küfür etti' diye yalan söylüyorsunuz

Ayıp olan ne biliyor musunuz? "Fenerbahçe Başkanı Emniyet'e küfür etti' diye yalan söylüyorsunuz. Daha sonra küfrettiği belli olan oyuncunuzu korumak istiyorsunuz. Çok büyük çelişki ve tutarsızlıktır. Spor kamuoyu bunu iyice değerlendirsin. Bu iş yanlış ve farklı yerlere gidiyor. Etebo'nun da cezası alması lazım diyenler var ama bu bizim işimiz değil. Bir oyuncu sosyal medyada yanlış paylaşım yapınca 6 maça kadar ceza alabiliyor. Bunu da dile getirelim. Etebo'nun cezası atlanmışken, Arda niye ceza aldı diyorlar. 37. madde gayet açıktır.

"VAR kayıtları da çok ciddi bir ithamdı"

Mert Hakan ve İrfan Can Kahveci bizim profesyonel futbolcularımızdır. Vedat Muriç de oynamış bir oyuncumuzdur. Ortada 2 tane ciddi yanlış var. Galatasaray'ın yöneticisi Albayrak'ın 2 profesyonel oyuncumuzun Galatasaraylı olması bir hata. Bir de futbolcuların fotoğrafları elimizde var diyor. Bu bir şantajdır. VAR kayıtları da çok ciddi bir ithamdı. Yalanlanmayan bu haberde iki türlü konu var. Fenerbahçe oyuncuları hakkındaki söylemler ve yine şantaj içerikli söylemler. Tüm kamuoyuna açıkça belirtelim. Maalesef Galatasaray yönetimi, yurt içindeki transferlerde oyuncuları ayartmaya çalışmakta. Bonservis kolaylığı yaratmaya çalışıyorlar. UEFA, FIFA ve TFF'nin kurallarına tamamen aykırı bir durumdur. Oğulcan Çağlayan olayı da ortada. Oyuncunun aldığı bir ceza var. Usulsüz transferden dolayı oyuncunun aldığı bir ceza var. Türkiye'deki Anadolu kulüpleri yaklaşımlardan rahatsız. Anadolu kulüpleri bonservisle para kazanacak. Önce oyuncuyla anlaşıyorlar. Birçok Anadolu kulübü bu yaklaşımlarından rahatsız.

"Rize'de bir Aslan yatıyor demişlerdi"

Biz transfer konusunda çok hassas yaklaşıyoruz. Önce kulübü sonra oyuncuyla görüşüyoruz. Geçen sezon başında da Vedat Muriç hakkında öyle dediler. Rize'de bir Aslan yatıyor demişlerdi. Vedat'ı da zorlamışlardı. 'Çok iyi Galatasaraylı Vedat' dediler. Ama fotoğraflarıyla çok iyi bir Fenerbahçeli olduğu ortaya çıktı. Kamuoyunu manüple ettiler. Aynısını İrfan Can Kahveci transferinde de Galatasaraylı dediler. İrfan'ın daha önce kendi arabasında bir paylaşımı var. Onu izleyelim.

"Galatasaray'ın yalanları tescillenmiş oldu"

Hasta Galatasaraylı olan İrfan Can Kahveci'nin dile getirdiği 2 oyuncu da Alex ve Emre. İrfan'ın hangi takıma sempatisi var belli. Transferle alakalı bir durumun olmadığı bir zamanda çekilmiş bir video. Vedat için söylenen yalan, İrfan Can Kahveci için de söylendi. Madem bu kadar fotoğrafınız var, vakit geçirdiniz. Vedat Muriç, Mert Hakan ve İrfan Can Kahveci'yi istemişsiniz, boynunuza sarılmışsınız. Ama Fenerbahçe ilgilenmiş ve işi bitirmiş. Yöneticilerimiz istediler ve transfer ettiler. 3'te 3. Madem bu kadar yakındınız niye transfer edemediniz? 7 tane yalanlarını ortaya çıkarmış olduk. Galatasaray yönetiminin nasıl iftiralarla suçladıklarını kanıtlarıyla ortaya döktük. Bu yalanlar ortaya çıktı. Galatasaray'ın yalanları tescillenmiş oldu.

"Medyada 'Zorlu operasyonu' algısı çektiler"

Medyada 'Zorlu operasyonu' algısı çektiler. Bunu bir slogana dönüştürdüler. Medyadaki uzantıları yazdı. Saldırı yaptılar. Fenerbahçe Kulübü, çok ciddi bir hakem hataları zincirine maruz kaldı. En fazla kimin lehine hata yapıldığı herkesin gözü önünde. Aynı arkadaşlar sezon başında da algı yapmaya çalışıyor. 'Rıdvan Dilmen Sezonu' diyorlar ve Fenerbahçe ile bağdaştırmaya çalışıyorlar. Hakemleri etkilemeye çalışıyorlar. Türkiye spor kamuoyu buna toktur diye düşünüyorum. VAR-ofsayt çizgisi manüple edilerek Galatasaray maçında golü verilmedi. Çizgiler, robotla yapılan çizgi değil. Sonucu değiştiren pek çok faktör var. Görüntüyü ortaya koyuyorsunuz yazılım ortaya çıkarıyor durumu yok. Ozan'ın pozisyonu goldü. Galatasaray'ın Kasımpaşa maçında yaşananlar ortada. Galatasaray'ın önünde olacakken aynı puandayız. Hangi takımın nasıl kırılmalar yaşadığı ortada.

"Bizi herkesle karşı karşıya getirmeye çalıştılar"

Bizim başkanımızın açıklaması olsa acaba neler olurdu? Medyada Galatasaray tetikçileri var. Bizim algılarla işimiz yok. Algı yapa yapa hakem hataları oldu. Serdar Tatlı'yı isteyen başkan kimmiş? Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in demeçleri ortada. Spor kamuoyu yaşananları konuşmalı. Fenerbahçe camiası dile getirecek ama tarafsız spor yorumcusuyum diyen herkesin bunları konuşması lazım. Biz ortaya yalan zincirlerine yanıt verdik. Gerçekleri ortaya koyduk. Ligin kalan 16 haftasında beklentimiz, demeç savaşları olursa spor kamuoyu bu gerçekleri kendileri araştırsın. Spor kamuoyu sorgulasın. Biz yeni yalanları ortaya çıkarırız ama bize gerek bile kalmasın. Çamur at izi kalsın yaklaşımı oldu. Biz de çatır çatır videoları ortaya koyduk. Bizi bu üslup seviyesine çeken, Galatasaray yönetiminden gelen yalanlar ve demeçlerdir. Bizi herkesle karşı karşıya getirmeye çalıştılar. İzleyicilerimiz kusura bakmasın. Milyonlarca taraftarımız var. Gerçekleri anlatmak zorundayız.

"Yolun sonu şampiyonluk olsun"

Galatasaray yöneticilerinin daha önce de yalanları oldu. Biz gülerek geçiştirmiştik. Ama dozu arttı. İnşallah bir daha yalan beyanları belli olmaz. Gerçekleri ortaya çıkarırız ama bize gerek kalmadan spor kamuoyu ortaya çıkarsın. Son programda 'kenetlenin' demiştik. 16 maç kaldı. Camiamız ve taraftarlarımızdan ricamız hocamıza tam destek vermeleridir. Stadyumlarda taraftar yok ama desteğin dozunu artıralım. Nelerle mücadele ettiğimiz ortadadır. Son 16 hafta gaza basıp sezon sonunda şampiyonluk yaşayalım. Yolun sonu şampiyonluk olsun" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler