Derbiyi hangi hakem yönetecek?

10.03.2020 - 14:51 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 15:36

Süper Lig'de 26'da oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçının hakemi kim olur? Derbinin hakemi olmak için Cüneyt Çakır mı yoksa Abdülkadir Bitigen mi favori? İşte detaylar...

Derbiyi hangi hakem yönetecek?

Gözler haftasonu oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisine çevrildi. Ve herkes derbiyi kimin yöneteceğini merak ediyor.

BURHAN CAN TERZİ

Eski hakemler derbi hakemi için tahminlerini açıkladı.

Selçuk Dereli: "Favori Yaşar Kemal Uğurlu"

Selçuk Dereli, Ajansspor'a yaptığı açıklamada favorisinin Yaşar Kemal Uğurlu olduğunu söyledi.

Dereli, "Derbinin favorisi Yaşar Kemal Uğurlu, bu maç onu çağrıyor. Formda bir hakem. Trabzon Fenerbahçe kupa maçını da başarıyla yönetti.Cüneyt Çakır uzun yıllardır formsuz. Avrupa'da başarılı ama Türkiye ligini ciddiye almıyor. B anlayışla maça çıkmaması lazım. Abdülkadir Bitigen işin daha erken belki plase olarak düşünülebilir. Trabzon-Başakşehir maçında da favori Halil Umut Meler" dedi.

Serdar Tatlı: "MHK planlama hatası yaptı"

Eski hakem Serdar Tatlı ise MHK'nin planlama hatası yaptığını söyleyerek "Bir defa şunu görmeliyiz. Bizim 7 FIFA hakemimiz var. Analize buradan başlamak gerekiyor. Cüneyt Çakır en son Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki kararları çok tartışılımştı. Dolayısıyla Beşiktaş maçına verilmez. Hüseyin Göçek yine Göztepe maçı sonrası çok tartışılmış, Beşiktaş'ın kararına kural hatası itirazında bulunmuştu. Halis Özkahya mümkün değil. Mete Kalkavan son Galatasaray maçını yönetti. Arda kardeşler böyle bir maça hazır değil. Ali Palabıyık erteleme maçında düdük çalışacak.Halil Umut Meler'in en son derbideki performansı kabul görmedi.

"Fırat Aydınus olur ama..."

7 FIFA hakemi içerisinde tane hakem bulamıyoruz, uymuyor. MHK sezonun 26'ncı haftasında oynanacak Galatasaray-Beşiktaş maçına planlama yapmadan hiçbir hakemi oturtamıyor. Ciddi planlama hatası var. Çok ciddi bir hata bu. Mevcut kadro içerisinde Fırat Aydınus var. Fırat tecrübesi açısından uyar ama 2018'de oynanan olaylı Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra hiç G.Saray maçı yönetmemiş; ama MHK verebilir mi verebilir. Başka alternatifi yoksa verebilir. Orada da verecekse gelecek tepkileri göğüsleyebilecek şekilde atama yapmalı" dedi.

"Abdulkadir Bitigen ve Yaşar Kemal Uğurlu favori"

Derbi için Abdulkadir Bitigen ve Yaşar Kemal Uğurlu'nun ön plana çıktığını ifade eden Tatlı, "Son haftalarındaki maç etaplarına baktığımızda Abdülkadir Bitigen ile Yaşar Kemal Uğurlu ön planda gözüküyor. Ancak bu tür müsabakaları henüz yönetmemiş hakemler. Belki deneyim açısından ciddi problem yaşayabilirler. Bu sezon çok yoğun şekilde tartışmalar varken böylesine deneyimsiz hakem atamasından sonra maçta da hakem kararları tartışılırsa çok ciddi yara alır hem TFF hem MHK. Ama şu an gözüken tabloda 3'ü gözüküyor. Burada önemli olan MHK'nın 26'ncı haftaya gelirlen yaptığı planlama hatası" ifadelerini kullandı.

Vahap Beyaz: "Derbiye Yaşar Kemal Uğurlu atanır"

Eski hakem Vahap Beyaz ise derbiye Yaşar Kemal Uğurlu'nun atanacağını düşündüğünü söylerken, "Zor bir maç. 25. Haftada 9 maçın 7'sine FIFA hakemi verdiler. Bir tek Fırat Aydınus boşta kaldı. Ben Zorbay Küçük ya da Ali Şansalan'ı bekliyordum. Ama onlar da olmaz artık. Büyük ihtimalle Fırat Aydınus, Galatasaray - Beşiktaş derbisine atanacak, Trabzonspor - Başakşehir maçına da Cüneyt Çakır'ı favori görüyorum" dedi.

Eski hakemlerden Deniz Çoban, gazetedeki köşe yazısında favorisinin Abdülkadir Bitigen olduğunu yazarken, Bülent Yıldırım da TV programında " Abdülkadir Bitigen olur. Genç, yıpranmamış ve son haftalarda formda. Cüneyt Çakır ise formsuz" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler