DETAY- 36 yıllık hasret son buldu! Göztepe'nin büyük sevinci...

30.09.2017 - 13:16 | Son Güncellenme: 30.09.2017 - 13:16

AJANSSPOR- Mircea Lucescu, İzlanda ve Finlandiya maçlarının aday kadrosunu açıklarken kadroda Göztepe'li Sabri Sarıoğlu kendine yer buldu.

Uzun bir aranın ardından Süper Lig'e çıkan İzmir ekibi tam 36 senedir A Milli Takıma oyuncu vermiyordu.

Son olarak Erhan Altın 1981 yılında aday kadroya dahil edilmiş, 7 Ekim 1981'de Sovyetler Birliği ile oynanan maçta ilk 11'de yer almıştı.

Göztepe’nin en son Milli Takım’a gönderdiği futbolcu ve şimdiki teknik direktör Erhan Altın, ‘SKOR’a özel Açıklamalarda bulundu.

Göztepenin yıllar sonra Milli Takım’a futbolcu göndermesini değerlendiren Altın, “Fenerbahçe’den Göztepe’ye transfer olduğumda en iyi dönemlerimi orada yaşadım. Orada Adnan Süvari hocamız, Allah rahmet eylesin, beni çok beğeniyordu. Milli takıma beni o tavsiye etmişti. O gururu Göztepe forması altında yaşamanın mutluluğunu tattırdı. Göztepe’ye o konuda teşekkür ediyorum. Gurur verici bir olay. En güzeli Sabri’nin hemşehrim olması. İki tane Samsunlu’nun Göztepe formasıyla Milli Takım’a son ve yıllar sonra ilk kez giden olması ayrı sevindirici. Bende apayrı yeri var Göztepe’nin. Layık olduğu yere geldi” ifadelerini kullandı.

Sabri Sarıoğlu’nun performansını ve Milli Takım’a katacakları konusunda konuşan Altın, “Sabri’nin çok büyük tecrübesi var. Önemli maçlarda oynamış Galatasaray’da büyük başarılar yakalamış bir oyuncu. Tecrübesiyle birlikte sahaya çıktığında arkadaşlarına destek sağlayacağını inanıyorum. Sabri hakikaten ikinci baharını yaşıyor. Çok kaliteli bir insan. Kendini her ortamda geliştirmeye müsait bir karakteri var. İnanıyorum ki milli takıma da çok büyük faydaları olacak” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler