DETAY - Oğuzhan açıklamasındaki şok gerçekler!

28.08.2017 - 13:57 | Son Güncellenme: 28.08.2017 - 13:57

AJANSSPOR - Türkiye  Futbol Federasyonu, Fatih Terim krizini henüz yeni atlatmıştı ki, adeta kendi kendisine yeni bir kriz yarattı! Oğuzhan Özyakup'un milli takıma sonradan davet edilmesi büyük oranda doğru karar olarak  değerlendirilse de bunun neden ilk açıklamada olmadığı sorgulanıyor.

Ancak daha da büyük sorgulama, Oğuzhan'ın milli takıma çağırıldığının açıklandığı TFF metnindeki üslup nedeniyle yapılıyor!

Çünkü;

1- Açıklamada, kadroda yapılan değişikliğin teknik heyet tarafından yapıldığı belirtilmiyor. Bu da Lucescu'ya rağmen, gelen baskılar nedeniyle TFF'nin bu kararı aldığı yorumlarını güçlendiriyor.

2- Harun'un sakatlığı nedeniyle Serkan Kırıntılı'nın kadroya sonradan dahil edilidiği vurgulanarak, Oğuzhan değişikliğinin de normal kabul edilmesi ve gelecek tepkilerin önüne geçilmesi hedeflenmiş. Ancak ne var ki burada da TFF adeta kendi kendisini sobelemiş! Çünkü Oğuzhan'ın hangi futbolcunun sakatlığı nedeniyle kadroya sonradan çağırıldığı belirtilmemiş. Dolayısıyla, açıklamanın tartışmaları bitirmekten ziyade yeni tartışmalara neden olacak gerçekleri ortaya çıkaracağı belirtiliyor.  

Açıklama ise şöyleydi:

"2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmalar için bugün İstanbul'da kampa giren A Milli Takım'ın aday kadrosunda değişiklik yapıldı.

Beşiktaş futbolcusu Oğuzhan Özyakup, A Milli Takım kadrosuna dahil edildi.

Dün akşam da, Harun Tekin sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkmış, yerine Atiker Konyaspor'dan Serkan Kırıntılı çağrılmıştı"

ANTRENMANLAR NEDEN KAPALI?

Bu arada milli takım antrenman takvimi ile ilgili de ilginç bir durum ortaya çıktı. Kamp dönemi boyunca yapılacak antremanların 9'unun 6'sı medyaya kapalı olacak. Açık olan 3 antrenmanda da sadece ilk 15 dakika gazeteciler tarafından takip edilebilecek. Bu durum da "milli takımda neyi gizlemek istiyorlar?" sorusunu gündeme getiriyor... 

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler