Diaby'nin transferde adresi belli oldu!

06.10.2020 - 10:57 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 11:06

Beşiktaş'ta performansıyla hayal kırıklığı yaratan ve yüksek maliyeti sebebiyle düşünülmeyen Diaby'nin yeni adresi belli oldu. Diaby, hangi takıma transfer oldu?

Diaby'nin transferde adresi belli oldu!

AJANSSPOR

Geçen sezon Beşiktaş’ta kiralık forma giyen ve performansıyla tepki çeken Abdoulay Diaby, Sporting Lizbon’a geri dönmüştü. Portekiz ekibi, futbolcuyu kadroda düşünmedi ve İspanyol ekibi Getafe’ye kiraladı.

Diaby, Getafe’ye kiralandı

29 yaşındaki Malili orta saha oyuncusu Diaby, kariyerine Getafe’de devam edecek. Bonservisi Sporting Lizbon’da bulunan futbolcu, Beşiktaş’ta kötü bir performans sergiledi.

Yüksek maliyeti ve performansı sebebiyle Beşiktaş’ta barınamadı

31 maçta 5 gol 2 asist üreten Diabay için Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın da olumsuz görüş belirtmesinin ardından futbolcu siyah-beyazlılara veda etti ve Sporting Lizbon’a döndü. Ayrıca, 5 milyon Euro gibi satın alma opsiyonu olması futbolcudan vazgeçilmesinin temel nedenlerinden biriydi.

Şimdilik İspanya’da devam edecek

Getafe’ye kiralanan futbolcu kariyerine şimdilik İspanya’da devam edecek. Ancak; futbolcunun Sporting Lizbon ile 30 Haziran 2023 tarihine kadar sözleşmesi sürüyor. Diaby daha önce Club Brugge, Lille, Mouscron, Sedan gibi takımlarda da oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler