"Diagne ve Okay’a büyük değer veriyorum!"

28.02.2021 - 18:52 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 18:57

Dış haberler… İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’ın teknik direktörü Sam Allardyce, ara transferde kadrolarına kattıkları Mbaye Diagne ve Okay Yokuşlu’nun gösterdikleri performanstan memnun olduğu belirtirken, Premier Lig’den düşmedikleri takdirde iki oyuncunun da takımda kalmak istediklerini açıkladı. İşte detaylar…

"Diagne ve Okay’a büyük değer veriyorum!"

AJANSSPOR-DIŞ HABER

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion, son lig maçında evinde ağırladığı Brighton & Hove Albion’ı 1-0 mağlup etti. Maçta iyi performanslar ortaya koyan Mbaye Diagne ve Okay Yokuşlu, İngiliz basınından övgü aldı.

Birmingham Mail’in haberine göre, transfer oldukları günden bugüne takımla geçirdikleri kısa sürede başarılı oldukları belirtilen Diagne’nin ve Yokuşlu’nun, yeni çevrelerine hızla alıştıkları ve şimdiden birbirleriyle iyi arkadaşlık kurdukları, hatta birbirlerinin yan komşuları olduklarını belirtildi.

Ayrıca haberde, West Brom menajeri Sam Allardyce’ın ikili hakkındaki yorumlarına yer verildi.

İşte Sam Allardyce’ın Okay Yokuşlu ve Mbaye Diagne açıklamaları:

‘Big Sam’ lakaplı tecrübeli teknik adam, Yokuşlu ve Diagne’nin, West Brom’un ligde kalması halinde önümüzdeki sezon takımda olmak istediklerini belirtirken, ikili hakkında, “Mbaye ve Okay Premier Lig'de oynamak istedikleri için onları tutmak istiyoruz. Bu yüzden buradalar. Oynadıkları takımları bırakıp, böyle zor koşulları kabul edip, burada düşmemeye oynadıkları için onlara büyük değer veriyorum. Bu da onların ne kadar karakterli oyuncular olduklarını gösteriyor. Yalnızca Diagne’nin birkaç gol daha atmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Diagne kült bir kahraman olabilirdi”

Mbaye Diagne’nin, girdiği pozisyonları gole çevirmiş olsa şimdiye bir kahraman ilan edileceğini belirten Big Sam, “Üç buçuk maçta dört-beş gol atmış bir Diagne, şimdiye çoktan kült bir kahraman ilan edilmişti. Kült bir kahraman olmaya bu kadar yaklaştı. Söylediklerimin hepsi gol olsaydı, kült bir kahramanımız olurdu ve büyük bir sorunumuzu çözmüş olurdu. O pozisyonlar kaçtı ve içten içe üzüldüm, evet, fakat en azından yaratıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mbaye Diagne ve Okay Yokuşlu’nun West Bromwich Albion istatistikleri

Senegalli tecrübeli futbolcu Diagne, West Brom formasıyla çıktığı 6 maçta 465 dakika sahada kaldı ve 1 gol, 1 de asist kaydetti.

Milli futbolcu Okay Yokuşlu ise, İngiliz ekibinde forma giydiği 4 maçta 259 dakika süre aldı, gol veya asist üretemedi.

Senin için hazırladığımız haberler