Digitürk devreden çıktı Saran Group imzaya çağrıldı

07.03.2022 - 21:17 | Son Güncellenme: 08.03.2022 - 13:56

Yayın ihalesinde paketlere en yüksek teklifi veren Digitürk, verilen sürede sözleşme imzalamadı. TFF, en iyi ikinci teklif sahipleri Saran Group ve TRT ile masaya oturacak.

Digitürk devreden çıktı Saran Group imzaya çağrıldı

AJANSSPOR HABER


Süper Lig ve TFF 1. Lig’in üç sezonu kapsayan yeni yayın ihalesinde  7 paket için en yüksek teklifi veren Digitürk, TFF ile uzlaşmadı. Bunun üzerine TFF, paketlerde en iyi ikinci teklifi veren firmalarla 1 haftalık görüşme süresini başlattı.

TFF: Digitürk imzalamadı

TFF'den yapılan açıklama şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Yayın İhale Komisyonu'nun aldığı karar gereğince, Paket 4 kapsamında Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-D, Paket 1-E, Paket 1-F, Paket 2 ve Paket 3 için verilen süre sonunda Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. (Digiturk) ile sözleşme imzalanması söz konusu olmamıştır."

Saran Group ve TRT masada


Digitürk'ün çekilmesinin kesinleşmesiyle TFF, 28 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göre bu 7 paketin 5’ine en yüksek ikinci teklifi veren Saran Group ve 2.'den en yüksek teklifi veren TRT ile masaya oturacak. TFF açıklamasında  şöyle denildi: "28.02.2022 tarihli kamuoyu açıklamamızda da duyurulduğu gibi, ihale şartnamesi koşullarında ve şartname ekinde yer alan Yayın Hakkı Sözleşmesinin imzalanması için haklar, ilgili paketlere en yüksek ikinci teklifleri veren Saran Uluslararası Film. Org. Rek. Tic. Paz. A.Ş. ve TRT'ye geçmiş bulunmaktadır."

800 milyon TL'lik satış olacak

Saran Group ve TRT 7 gün içinde en yüksek ikinci teklif verdikleri paketler için TFF’ye gidip imza atarsa, söz konusu yayın paketlerinin sahibi olacak. Saran Group ve TRT, söz konusu 7 paket için imza atarsa TFF'nin yapacağı satış 800 milyon TL olacak.

Paket 1-A için yeni süreç

TFF içinde 8’i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları konusunda yeni ihale açacak. Süper Lig'in en büyük paketi için nasıl bir model izleneceğini TFF tarafından duyurulacak.

Saran Group ve TRT'ye, verdikleri tekliflere dair imza atmaları için 7 gün süre verildi.  İşte iki firmanın talip olduğu paketler ve paketlerin içeriği.

SARAN GROUP'UN İMZAYA DAVET EDİLDİĞİ PAKETLER VE TUTARI

Paket 1-B


Saran Group: 324 milyon lira


Paket 1-C


Saran Group: 30 milyon lira


Paket 1-D

Paket 1-E


Saran Group: 16 milyon 200 bin lira

Paket 2

Saran Group: 5 milyon dolar

Paket 3


Saran Group: 6 milyon dolar

TRT'NİN İMZAYA DAVET EDİLDİĞİ PAKETLER VE TUTARI

Paket 1-D


TRT: 190 milyon 400 bin lira

Paket 1-F


Digitürk: 15 milyon lira


TRT: 4 milyon 80 bin lira

 

TFF Yayın Hakları Sözleşmesi Paketleri

_______________________________________

PAKET 1-A: 8’i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları
 PAKET 1-B: 4’ü hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 60 (2022-23 sezonu için 68 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları
 PAKET 1-C: 4’ü hafta içine denk gelen derbi olmak üzere, 36 hafta içi Süper Lig maçının canlı yayını hakları
 PAKET 1-D: TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleriyle haber amaçlı görüntü hakları
 PAKET 1-E: Dijital platformlardan Süper Lig kısa özet hakları
 PAKET 1-F: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının radyo yayın hakları
 PAKET 2: Süper Lig maçlarının uluslararası platformlarında canlı yayın hakkı
 PAKET 3: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında düşük çözünürlüklü olarak İnternet TV ve GSM şebekeleri canlı yayın hakkı
 PAKET 4: Paket 1, Paket 2 ve Paket 3’e giren yayın haklarının tamamı

Senin için hazırladığımız haberler