Digitürk, Hande Sümertaş'a sahip çıktı: Ahmet Çakar'a taciz suçlaması

08.12.2020 - 22:55 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 23:00

Son dakika haberleri... Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın Beyaz TV'de Süper Lig yayıncısı Digitürk'ün sahibi olduğu beIN Sports'ta Medya Hakları Direktörü görevine gelen Hande Sümertaş'a yönelik sözleri gündem olmuştu. Digitürk'ten Hande Sümertaş ile ilgili Ahmet Çakar'ın açıklamalarına yönelik bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Digitürk, Hande Sümertaş'a sahip çıktı: Ahmet Çakar'a taciz suçlaması

Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports'ta, eskiden Galatasaray'da görev alan Hande Sümertaş'ın Medya Hakları Direktörü görevine gelmesi, Türk futbol gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Ahmet Çakar'dan tartışılan sözler

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar'ın Hande Sümertaş'a yönelik sözleri eleştiri konusu oldu. Çakar, "beIN Sports'ta saçının başının oynadığını hissedersem beni üzersin, ben de seni üzerim" dedi. Çakar ayrıca, "Etine dolgun bir kadınsın, 40'lı yaşlarındasın. Yıllar önce, çok enteresan bir Paris gecesinde benim bildiğim senin yaşadıklarını söylediğimde bana kızdın" ifadelerini kullandı.

Digitürk'ten açıklama geldi

Digitürk, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Çalışanlarımızdan Sayın Hande Sümertaş’ı hedef alan ve bir süre önce sosyal medya üzerinden başlayıp dün gece Beyaz Futbol programı yorumcusu Ahmet Çakar’ın dayanaktan yoksun ithamları ile devam eden saldırıları, Digiturk olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Bu saldırılar her bakımdan kabul edilemez nitelikte olmanın yanı sıra, çalışanlarımızın güvenliğini tehlikeye sokmakta olup doğası gereği suç teşkil etmektedir. Bu saldırılar aynı zamanda, geçtiğimiz aylardan itibaren kurumumuza ve çalışanlarımıza yönelen, uçuk komplo teorileri ile şiddetin teşvik edildiği mazur görülemez bir taciz eğiliminin devamı niteliğindedir. Türk spor ve eğlence içeriklerini tanıtmak ve geliştirmek için her gün özveriyle işlerini yapan saygın ve itibarlı insanlardan oluşan çalışanlarımız bir yana, bu şekilde bir davranışa hiç kimsenin maruz kalmasını kabul edemeyiz.

Bu kabul edilemez davranışlara göz yuman herkes suç ortağıdır. Sayın Sümertaş’ın haklarını korumasına yönelik her türlü desteği vereceğimizi, sporda ve toplumda yeri olmayan bu saldırıların takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Senin için hazırladığımız haberler