'Direkt gitmek isterdik, çok puan kaybettik''

17.11.2021 - 00:47 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 01:38

Dünya Kupası eleme maçında Karadağ'ı deplasmanda 2-1 yenen A Milli Takım oyuncularımız maç sonrası açıklama yaptı ve play-off'a kalma durumunu değerlendirdi. İşte açıklamaları...

'Direkt gitmek isterdik, çok puan kaybettik''

Dünya Kupası elemeleri sonra grubu ikinci sırada tamamlayan A Milli Takımımızda futbolcular maç sonrası açıklamalarda bulundu. Hollanda'nın Norveç'i 2-0 yenmesi ve Millerimizin deplasmanda Karadağ'ı 2-1 yenmesi sonrası Hollanda direkt giderken Türkiye play-offlara kaldı. İşte play-off değerlendirmesi...

Karadağ karşısında ilk asistini yapan Abdülkadir Ömür maç sonrasında açıklamalarda bulundu. Ömür, ''Bizim için çok önemliydi. Play-off'lara kaldık, zorlu takımlar vardık. Galibiyet serimize orada devam etmek istiyoruz. Mutluyuz. Bende ilk defa 11 oynadım. Çok mutluyum. Direkt gitmek isterdik, çok puan kaybettik. Dünya Kupası bizim için çok önemli ve oraya gitmek istiyoruz. Özel bir ilgi oldu sakatlıktan sonra ama pes etmedim. Çok huzurlu ve mutluyum milli takım formasını giydiğim için. Tek isteğim katkı sağlamak.'' ifadelerini kullandı.

Play-off yolunda galibiyet golümüzü atan Orkun Kökçü karşılaşma hakkında yorumlarda bulundu. Kökçü,  "Zor bir geceydi. İlk yarı biraz zorlandık. Maçın gidişatına tepki verdik ve 1-1'i yakaladık. Hoca bana 2. yarı şans verdi. Hakan abi ile beraber top çevirdik ve gol atmaya çalıştık. Hakan abi demişti girmeden önce, boş kalınca vur, bende vurdum gol oldu. Feyenoord'da da çok çalışıyorum, hocam da bana çok yardımcı oluyor, aynı şekilde burada da öyle. Zor bir grup olacak ama bunu hazır olmalıyız. Dünya Kupası'na katılırsak orada da zorlu rakiplerle eşleşeceğiz." yorumlarını yaptı.

Son zamanların parlayan yıldızı Kerem Aktürkoğlu, beraberlik golümüzü atması ve Cebelitarık maçında açılış golünü atması sonrası gündemden düşmemeye başladı. Karadağ karşısında da iyi bir performans sergileyen Aktürkoğlu, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Kerem Aktürkoğlu: "İstediğimiz gibi değildi ama çabuk reaksiyon verdik ve toparladık. 2'de 2 yaptık. Dünya Kupası'na play-off'lardan gideceğiz. Tabii seri başı değiliz. Ama Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak biri elenmeli. Kötü günleri geride bıraktığımızı düşünüyorum. İnşallah mart ayında Dünya Kupası'na gideceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu, Stefan Kuntz'un kendisini İnter'deki pozisyonunda oynattığını söyleyerek, adeta bir önceki hocası Şenol Güneş'e göndermede bulundu. Hakan Çalhanoğlu: "Hocamız bizi çok iyi hazırladı. Zor olacağını biliyorduk. Biraz yük vardı üzerimizde, bunu başardık. Direkt gitmeyi de istiyorduk ama olmadı. Buna da mutluyuz. Uzun bir süre geçecek aradan. Sakın dışarıdan gelen şeylere kulak asma dedi. Ben de fazla takmıyorum. Böyle şeyler olabilir. Bizler tecrübeli oyuncularız, tabii ki üzerimize gelecekler. Biz her zaman takıma katkı vermeye çalışıyoruz. Be hocama teşekkür ediyorum, istediğim pozisyonda oynatıyor beni. Hemen hemen Inter'de oynattığım pozisyon. 6-8 arasında oynuyorum. Artık önde gençler halledecek işi. Kerem, Halil ve Abdülkadir çok istekli. Play-off'ta zor maçlar olacak, aradan uzun bir süre geçecek. Gelecek takıma karşı iyi hazırlanacağız. Maçı kazanmaya çıkacağız. Hedefimiz Dünya Kupası." yorumlarında bulundu.

"Vazgeçmek yok" 

Kaleci Uğurcan Çakır ise, "Dünya Kupası yolunda play-off’larda istediğimiz sonucu almak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sadece 2 engel daha var. Vazgeçmek yok" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler