Konyaspor-Fenerbahçe Maçında Kırmızı Kart Gören Valencia Niye 1 Maç Ceza Aldı?

02.09.2022 - 11:52 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 11:58

Konyaspor maçında gördüğü direkt kırmızı kart nedeniyle sevk edilen kurala göre minumum 3 maç ceza alması gereken Fenerbahçeli Enner Valencia 1 maçta oynayamayacak. İşte bunun nedeni...

Konyaspor-Fenerbahçe Maçında Kırmızı Kart Gören Valencia Niye 1 Maç Ceza Aldı?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Konyaspor-Fenerbahçe maçında rakibin kasıklarına tekme atması nedeniyle kırmızı kart gören Fenerbahçeli Enner Valencia'ya 1 maçlık ceza geldi.

Sevk maddesi 3-6 maç ceza gerektiriyor

TFF Danışmanı Hugh Dallas ve Murat Ilgaz tarafından beIN Sports'ta yapılan televizyon programında şiddetli hareket olarak nitelendirilen bu tekme, futbol disiplin talimatının 43. maddesine göre 3 ila 6 maç ceza gerektiriyor.

Haksız tahrik indirimi uygulandı

Ancak aynı talimatın 12. maddesinde belirtilen haksız tahrik nedeniyle gerçekleşmiş olarak görülen Valencia'nın bu hareketine çıkan cezaya bakıldığında, oyuncuya 3 maç ceza verilip üçte bir oranında indirildiği anlaşılıyor. Konyasporlu Adil Demirbağ, Valencia'nın hareketinden önce Fenerbahçeli futbolcuyu iki kez şiddetle itmişti.

Kural ne diyor?

MADDE 43 – KURAL DIŞI HAREKETLER

Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

MADDE 12 – HAKSIZ TAHRİK

(1) Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır.

(2) Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir.

Senin için hazırladığımız haberler