Doğan Hasol: "Kimse Galatasaray’ın hamisi rolüne soyunmasın"

26.03.2019 - 17:25 | Son Güncellenme: 26.03.2019 - 14:29

Doğan Hasol: "Kimse Galatasaray’ın hamisi rolüne soyunmasın"

Galatasaray Eski İkinci Başkanı Doğan Hasol, sarı-kırmızılı kulübün gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hasol, Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmemesini ve bundan sonraki tablo hakkında çarpıcı sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Doğan Hasol’un açıklamaları şu şekilde;

"Genel Kurul sistemi iyi değil, temsiliyette eksiklik var"

Galatasaray kritik bir döneme geldi. Sorunlar zaten vardı, daha da arttı. Galatasaray krize sürüklendi ve krizi iyi yönetemedi. Üyelere saygısızlık yapmamak gerekir. Genel Kurulu da iyi okumak gerekiyor. İyi yöneticiler Genel Kurulu da iyi okur. Maalesef bu yapılamadı. Genel Kurul sistemi de çok iyi değil. Temsiliyette bir eksiklik var. Normalde o salonda oturacak yer kalmazdı.

"Dava gibi süreçler doğru değil"

Dava sürecinin nereye varacağını bilmiyorum. Böyle süreçler doğru değil. Normal şartlarda başkanın seçim tarihini açıklaması gerekir. Mevcut yönetim kurulunun seçim tarihi belirlemesi lazım düşüncesindeyim.

Cengiz dönemi ile Polat dönemi kıyaslaması için ne düşünüyor?

Adnan Polat ile Mustafa Cengiz yönetimi hukuki anlamda çok kıyaslanacak bir noktada. Genel Kurulun eğilimini okuyamamak açısından ise iki taraf için benzer durum söz konusu. Adnan Polat döneminde, yeni bir seçime gidilmesi için uğraş verdim. Öyle olsaydı Adnan Polat devam ederdi. Genel Kurulun havasına bakınca öyle durum vardı. Adnan Polat yeniden seçilirdi. O açıdan yine benzer bir durum söz konusu. Genel Kurulun havasını iyi okuyamadılar.

"Dışarıdan verilen akıllar başkan belirlenemez"

Mustafa Cengiz, yönetmeliğin dediği şeyi yapmalı. Seçim için tarih belirlenmeli. Lig sonunda yapılması kulübün lehine olur. Kimse Galatasaray’ın hamisi rolüne soyunmasın. Elbette adaylar ortaya çıkacaktır. Galatasaray başkansız kalmadı, yine kalmaz. Dışarıdan verilen akıllarla başkan belirlenemez. Bu işi yapabilecek kişiler ortaya çıkabilmeli. Önce bir adayın gönüllü olarak ortaya çıkması gerekir.

Liseli-lisesiz tartışması hakkında...

Mektepli-mektepsiz diye bir takım anlamsız tartışmalar var. Galatasaray’ın her üyesi Galatasaraylıdır. Bir ayrım yapılamaz. Kulüp; kalpleri bir arada olan insanların bir araya gelmesidir. Bazı insanlar bu konuyu çok kaşıyor. Galatasaray tarihinde mektepten olmayan başkanlar da vardır. Çok da başarılı olmuştur. Örnek olarak Alp Yalman. Birlikte çok başarılı bir çalışma yürüttük. Galatasaray başkansız kalmaz. Krizi tırmandırmamak lazım.

Fatih Terim göreve devam edecek mi?

Fatih Terim’in kendi takdiridir. Lig sonuna kadar herhangi bir durum olmaz. Yönetim ligin sonuna kadar devam edebilir. Önemli olan Galatasaray’dır. Galatasaray camiası bu krizi çözecektir. Ben buna inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler