“Doğru seçim, doğru insanlar…” Terim’den teşekkür mesajı

27.02.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 27.02.2021 - 23:13

Galatasaray haberleri… Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, BB Erzurumspor maçını değerlendirirken, yeni transferler Mohamed Mostafa ve Gedson Fernandes gibi isimlere de ayrı parantez açtı. İşte detaylar…

“Doğru seçim, doğru insanlar…” Terim’den teşekkür mesajı

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 kazandıkları BB Erzurumspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi:, “ Açıkçası oyuna çok iyi başladık, kontrolünü elimize aldık. Genel olarak buradaki maçta böyle oluyor. Hemen oyunu diğer sahaya yıkmaya çalışıyoruz. 

“Bu sahada bu kadar pas yapılır”

Bu sahada yapabileceğimiz pas oranının en yükseğini yapmaya çalıştık. Maalesef goller biraz geç geldi. Ama o arada da fazla bir üretken olamadık. 1-2 pozisyon var ama... Rakip ilk yarı 1 pozisyona girdi. Onun dışında fazla tehlike aşamadık.

“2. devre fazla pozisyon verdik”

İkinci yarı beklediğimiz gibi geçti ama fazla pozisyon verdik. Onları vermemeliydik. Biri gol olsa bizi sıkıntıya sokabilirdi. Bizim oyun anlayışımızda en büyük sıkıntı, rakibin geçiş hücumları. Geçişi savunmak zordur. Bu zorluğu zaten biz göz önüne alıyoruz. Çünkü baskılı oynuyoruz. Doğal olarak da kontratak da dediğimiz geçiş hücumunu da yiyoruz. Bunu da zaten dediğim gibi bu riski alıyoruz. Buna rağmen bana güzel bir mücadele oldu çimlerin dışında. Kazandığımız için mutluyum, oyuncularımı kutluyorum. Erzurumspor'a başarılar diliyorum. Ve devam ediyoruz.”

“Feghouli’yi riske etmedim”

Fatih Terim, takıma devre arasında katılan Mohamed Mostafa, Gedson Fernandez ve Yedlin gibi isimleri ve transferlerinde emeği geçenleri de överken sözlerini şöyle noktaladı: “Bugün Feghouli'yi sokamadım. Esasında birazda riskti. Tekrarında bir şey olmasın diye. Falcao'yu gördük. Yavaş yavaş hazırlandı. Bize yavaş yavaş katkı sağlayacaktır. Yeni transferlerimizden memnunuz. Her gün daha fazla alışacaklar. Şu bir gerçek ki ocak ayında gelip verdikleri pozitif katkı hakikaten takdire şayan. Onun için mutluyum. Doğru seçim, doğru insanlar. Yüzde yüz öyle görünüyor. Bundan dolayı da ekibimizi doğru seçimler için kutluyorum. Hem de yönetimimizi."

Mostafa Mohamed'in bonservisi alınacak mı?

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, ara transferde kadroya katılan yeni transferlerin performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Çıktığı 6. resmi maçında 6. golünü atan Mısırlı santrfor Mustafa Muhammed'in bonservisinin alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Terim, "Muhammed'in performansı çok iyi. Yeni transferlerimiz Henry Onyekuru, DeAndre Yedlin, Gedson Fernandes'in performansı bizi sevindiriyor. Zaman içinde yönetimle bizim görüşmemizden sonra karara bağlanacak bir şey ama herkesin olaya sıcak yaklaştığı ortada. Bir sorun olacağını zannetmiyorum ama bu bir yönetim kararıdır. Ona da zaman var. Şu anki durumda sadece onun adına sevinelim, onun formda olmasını ümit edelim, hep atmasını isteyelim." şeklinde görüş belirtti.

" Derbiden sadece Arda ceza aldı"

Yoğun bir fikstürden geçildiğini aktaran Terim, şöyle devam etti:

"Her oyuncuya ihtiyacım var. Mevkii ne olursa olsun her oyuncunun sağlıklı, hazır ve odaklanmasına, takım için yaşayıp düşünmesine ihtiyacımız var. Feghouli ve Falcao'nun sakatlıklarının geçmesi çok sevindirdi. Çünkü muhtemelen her oyuncu her maç ve antrenman için her şeye açık. Olağanüstü yoğun günlerden geçiyor. Sahaların ağırlığı, işin psikolojik boyutu gündeme geldiğinde genç omuzlara bir hayli ağır yükler yüklüyoruz. Onun için Antalya'ya giderken sakat, cezalı, kim varsa bir takım mesajı vermek için herkesi götürdüm. Aynı şekilde de devam ediyoruz. Oynayan, oynamayan herkesi aynı atmosferde ve konsantrasyonda görüyorum. Bu bize pozitif yansıyor. Falcao'nun olması hem Muhammed'in yanına hem de Muhammed olmadığı zaman önemli. Feghouli, zaten bizim önemli bir oyuncumuzdu. Onu riske atmak istemedim. Fiziki kaliteye de ihtiyacı var. Halil de bir hastalık geçirdi. Yavaş yavaş o da gelecek. Oğulcan'a 3 maç ceza geldi. Derbiden sadece Arda ceza aldı. Ona benziyor. Enteresan bir durum onunki de... 19+2 yapmak bizim sıkıntımız olsun ama herkes hazır ve sağlıklı olsun."

"Sloganları ortaya çıkaran günün mana ve önemidir"

Basın mensuplarından gelen yazılı soruda da sarı-kırmızılı camiadaki sloganların hatırlatılması üzerine Terim, "Sloganları ortaya çıkaran günün mana ve önemidir. Orada siz içinizden gelen bir reaksiyonu gösterirsiniz ve bu spontane gelişir. Ben söylediklerini planlayan biri değilim. Ümit ederim sezonu en üstte tamamlarız. Oyunun büyük bölümünü iyi oynuyoruz, doğru koşuyoruz. Daha da iyi olacağımız inancını taşıyorum. Ne göreceğimizi bilmiyoruz ama her şeye hazırlıklıyız. Hadiseler bizi slogan üretmeye mecbur ederse ortaya yine güzel şeyler çıkar." diye konuştu.

Fatih Terim, ligde yarın yapılacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonucuyla ilgili beklentisinin sorulmasına, "Biz kazandıktan sonra açıkçası nasıl biterse bitsin. Biz bugün kazandık. Çok da üzerinde düşünmüyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler