Dortmund, Moukoko'nun tarihe geçtiği maçta kaybetti

19.12.2020 - 00:17 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 00:17

Almanya Ligi'nin 13. haftasında perde Berlin'de açıldı. Geçtiğimiz hafta Lucien Favre ile yollarını ayıran Borussia Dortmund deplasmanda Union Berlin ile karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmada Borussia Dortmund'un genç golcüsü Moukoko tarihe geçti. Peki Union Berlin - Borussia Dortmund maçı kaç kaç bitti ve golleri kim attı? İşte detaylar...

Dortmund, Moukoko'nun tarihe geçtiği maçta kaybetti

Almanya Bundesliga'nın 13. haftasında Union Berlin evinde Borussia Dortmund'u konuk etti.

Alte Forsterei'te oynanan maçta ev sahibi takım sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta Favre ile yollarını ayıran Borussia Dortmund yeni teknik direktörü Edin Terzic ile iyi bir başlangıç yapmak istiyordu. Berlin'de oynanan maçın ilk yarısında gol olmadı.

Ev sahibi takım ikinci yarının 12. dakikasında Taiwo Awoniyi ile öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra Borussia Dortmund Raphael Guerreiro'nun asistinde Youssoufa Moukoko ile eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın bitmesine 12 dakika kala Marvin Friedrich maçın skorunu belirleyen golü attı. Bu golle Union Berlin maçı 2-1 üstün tamamladı.

Bu sonuçla Dortmund 22 puanla 4. sırada kalırken, ev sahibi Union Berlin 21 puanla 5. sıraya tırmandı.

Youssoufa Moukoko tarihe geçti

Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç futbolcu olan 16 yaşında Youssoufa Moukoko bir rekor daha kırdı. 16 yaşındaki forvet Bundesliga tarihinde gol atan en genç futbolcu olmayı başardı. (16 yaş 28 gün)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler