Dünya futbolu şokta! Yıldız futbolcu, kaybolan uçakta çıktı...

22.01.2019 - 11:09 | Son Güncellenme: 22.01.2019 - 14:09

Dünya futbolu şokta! Yıldız futbolcu, kaybolan uçakta çıktı...

Sezon başında Galatasaray'ın da transfer listesinde yer alan Nantes'ın yıldız golcüsü Emiliano Sala, hafta sonu Cardiff City ile her konuda anlaşmıştı. Ancak sonrasında yaşanan bir olay çok konuşuldu.

Bu sezon ligde 12 golü bulunan Sala, dün akşam sağlık kontrolleri için Cardiff'e bekleniyordu. Ancak Arjantinli'nin henüz yola çıkmadığı belirtildi. Nantes kulübüne yakınlığıyla bilinen 20 Minutes ise farklı bir iddiayı gündeme taşıdı.

 

Nantes'tan Cardiff'e giden uçak kayboldu! Sala içinde miydi?

Dün akşam saatlerinde Nantes'tan Cardiff'e doğru yola çıkan bir özel uçağın haritada kaybolduğu belirlendi. Sala'nın bu uçakta olup olmadığı merak edilirken Fransız basını uçakta yıldız oyuncunun olmadığını bildirdi.

Sala, Cardiff'e kulüp rekoru bir bonservis ücretiyle, 15 milyon sterlin, transfer edilmişti.

Daha önceki rekor 11 milyon sterlinle Gary Medel'e aitti.

 

"Sala, kaybolan uçağa bindi"

Ancak kulübe yakınlığıyla bilinen 20 Minutes'ün iddiası farklı. Kaygılı bekleyişin sürdüğünü belirten gazete, dün akşam Nantes'tan kalkıp Cardiff'e doğru yola çıkan özel uçakta bulunan iki kişiden birinin Sala olduğunu bildirdi. 

28 yaşındaki oyuncunun dün öğlen saatlerinde takım arkadaşlarıyla vedalaşıp bu sosyal medya paylaşımını yapmıştı.

Sala'nın Manş Denizi üzerinde kaybolan uçakta olduğu bilgisinin de iki farklı yerden teyit edildiği ifade edildi. 

Arama kurtarma çalışmaları henüz sonuç vermedi!

İki helikopter ile bir arama kurtarma gemisinin çalışmalara başladığı ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz bir sonuca varamadığı iddia ediliyor. 

İngiliz Kanalı'nda yer alan Guernesey Adası'nın polis birimi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma çalışmaları dün geceden bu yana yapılıyor. Guernesey'e bağlı iki helikopter arama kurtarma çalışmaları için bölgede."

Uçak ne zaman kayboldu?

Haberle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. L'Equipe'e göre uçakla bağlantı yerel saatle 20.00 sularında koptu. Uçağın saat 21.00 civarı Cardiff'e inmesi bekleniyordu. 

Saat 20:23'te Guernsey sahil Güvenliğe acil durum koduyla bir mesaj iletildiği belirtiliyor.

Guernesey Polisi'nde sıcak açıklama

"PA 46 Malibu uçağını arama çalışmaları bu sabah 08:00 itibariyle devam ediyor. Henüz bir ize rastlanmadı. Uçak, Nantes'tan Cardiff'e gidiyordu ve içinde iki kişi vardı."

Cardiff City'den Sala açıklaması!

Cardiff City'nin Türk Başkanı Mehmet Dalman konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kesin bir şeyler söylemek için biz de bilginin doğrulanmasını bekliyoruz. Sala'nın can güvenliği konusunda oldukça endişeliyiz."

Arama kurtarma çalışmalarına iki helikopter, iki arama kurtarma botu, yerel balıkçı tekneleri ve özel bir uçakla devam edildiği bilgisi paylaşıldı.

Nantes'ın maçı iptal edildi!

Öte yandan Nantes'ın yarın akşam Sannois Saint-Gratien ile oynayacağı Fransa Kupası mücadelesi pazar günü 16:30'a (yerel saat) ertelendi.

Agence France-Presse'in polis kaynaklarına dayandırarak verdiği uçağın uçuş rotası. (Görsel)

Manş Denizi Hava Arama Şefi John Fitzgerald: "Emiliano Sala ve uçaktaki diğer iki kişinin ne yazık ki hayatta olduklarını düşünmüyorum..”

Emiliano Sala'nın babası Horacio Sala: "Ne olacağını bilmiyorum, ailemin bu durumdan haberi yoktu, kısa bir süre önce onlara da bilgi verdim. İnanamıyorum, umutsuzum, o her zaman hayalleri için savaşan mütevazı bir çocuktu.

AJANSSPOR

Nantes taraftarları, Emiliano Sala için şehir meydanında toplandı.

Kylian Mbappe'nin paylaşımı

Ses kaydı bulundu

İngiltere’ye bağlı özerk Guernsey polisi Manş denizi üzerinde kaybolan uçakta bulunan futbolcu Emiliano Sala hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada uçağın düşmüş olma ihtimalinin yanında iletişimsizlikten kaynaklanan problemler üzerinde durulduğu kaydedildi.

Fransa’nın Nantes kulübünden Galler’in Cardiff City takımına transfer olan ancak kendisini taşıyan uçağın Manş Denizi üzerinde kaybolmasından sonra haber alınamayan Emiliano Sala’dan umut kesilmedi. Arjantinli futbolcunun uçağının radardan kaybolduğu bölgede bulunan İngiltere’ye bağlı özerk Guernsey polisinden resmi açıklama geldi. Guernsey polisi Sala’yı taşıyan uçağın kaybolmasıyla ilgili 4 ihtimal üzerinde durduklarını belirtti. Yapılan açıklamada ise o ihtimaller şu şekilde sıralandı:

1- Uçak başka bir yere indi ancak iletişim sağlanamadı.
2- Uçak suya iniş yaptı ve yolcular oradan geçen bir gemiyle kurtarıldı ancak iletişim sağlanamadı.
3- Uçak suya iniş yaptı ve yolcular, uçakta bulunduğunu bildiğimiz cankurtaran sandalına bindi.
4- Uçak suya düşüp parçalandı ve yolcular da suya düştü.

“Beni bulamazlarsa biliyorsunuz, çok korkuyorum"
Sala’nın uçağının kaybolmasının ardından Nantes’tan takım arkadaşı Uruguaylı Diego Rolan’a gönderdiği ses kaydı yayımladı. Kayıtta, Sala’nın, “Düşecekmiş gibi görünen bir uçaktayım ve Cardiff’e gidiyorum, çılgınlık. Yarın başlamış olacağız, öğleden sonra yeni takımımdaki çocuklarla antrenmana başlayacağız. Bakalım neler olacak. Kardeşlerim sizler nasılsınız? İyi misiniz? 1.5 saat içinde benden haber alamazsanız, beni arayacak birini gönderecekler mi bilmiyorum çünkü beni bulamazlarsa biliyorsunuz. Çok korkuyorum" sözleri dikkat çekiyor.

“Hiçbir şey bilmiyorum, inanamıyorum, çaresizim”
Sala’nın babası Horacio ise, "Hiçbir şey bilmiyorum. İnanamıyorum, çaresizim. Herkes için şaka gibi. Bildiğim tek şey küçük bir uçakta olduğu. Uçağın kontrolden çıktığını söylüyorlar. Ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Sala’nın uçağında sadece 2 kişi vardı
Öte yandan uçakta pilot ve Sala’dan başka kimsenin olmadığı doğrulandı. Uçağın pilotunun ise 60 yaşındaki Dave Henderson olduğu teyit edildi.

Sala’nın kız arkadaşı mafyayı suçladı: “Kaza olduğuna inanmıyorum”
Öte yandan Sala’nın kısa bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı Berenice Schkair olayla ilgili futbol mafyasının araştırılmasını talep etti. 27 yaşındaki model, "Futbol mafyası araştırılmalı, çünkü bunun bir kaza olduğuna inanmıyorum. Aileye saygısızlık etmemek için beklemeyi tercih ederim. Ama birkaç gün içinde söyleyeceklerimi söyleyeceğim” diye konuştu.

Sala için umutlar tükendi!

Yaşanan gelişmelerin ardından Emiliano Sala'nın içinde bulunduğu uçak için yapılan arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı.

Gurnsey polis şefi David Barker, kaybolan futbolcu Emiliano Sala'yı taşıyan uçağı arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Cardiff CEO'su Sala için konuştu

Cardiff CEO'su Ken Choo, ‘’Hala bir mucize için bekliyoruz. Sala’nın kız kardeşi de, Cardiff’te bilgi toplamak için burada. Basından çok şey okudu ancak gerçek bilgiyi ona kulüp aracılığı ile aktarmak istiyoruz.  Öte yandan devam eden bir işimiz de var. Bunu transferin son anına kadar bitirmemiz gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler