Alanyaspor - Fenerbahçe 2-4 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

07.12.2022 - 20:55 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 21:24

Süper Lig'e verilen arada Alanyaspor ile Fenerbahçe hazırlık maçı yaptı. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi 4-2 kazandı. Maç sonucu, goller, yazılı özet...

Alanyaspor - Fenerbahçe 2-4 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arada tempolarını korumak isteyen takımlar hazırlık maçlarına başladı. Alanyaspor ile Fenerbahçe, organize edilen özel maçta karşı karşıya geldi. La Liga ekipleri ile yaptığı turnuvayı kazanmayı başaran Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında 4-2 kazanmayı başardı.

La Liga ekiplerini devirmişti

Dünya Kupası için Süper Lig'e verilen araya lider giren Fenerbahçe, iyi temposunu hazırlık kampında da sürdürdü. Sarı-Lacivertliler, Kulüpler Birliği Vakfı'nın La Liga ile işbirliği kapsamında düzenlediği Dostluk Turnuvası'nda İspanyol Rayo Vallecano ve Villarreal ile karşı karşıya geldi. Rayo Vallecano'yu 3-1 geçen Fenerbahçe, Villarreal'i ise 2-1 yendi ve turnuvayı kazandı.

Rayo Vallecano ve Villarreal ile arka arkaya yaptığı hazırlık maçlarını kazanan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de beklenenin altında kalan Alanyaspor karşısında da üstünlüğü bırakmadı. Maçın ilk yarısında 2 gol atıp, 1 de penaltı kaçıran Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıda gelen 2 gol ile beraber Alanyaspor filelerini 4 kez havalandırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan dostça hazırlık
Habere Git

Perdeyi İrfan Can açtı

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelenin gol perdesi 28. dakikada açıldı. Sarı-Lacivertliler'in yıldız oyuncusu İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş'ın asisti ile Alanyaspor ağlarını sarstı. Fenerbahçe böylece hazırlık maçında 1-0 öne geçti.

Serdar Dursun penaltı kaçırdı, 5 dakika sonra telafi etti

Mücadelenin 35. dakikasında Fer'in müdahalesi ile ceza sahası içinde yerde kalan Serdar Dursun, hakemin penaltı kararının ardından vuruşu yapmak için beyaz noktaya geldi. Alanyaspor kalecisi Runarsson, Serdar Dursun'un attığı şutu çok iyi uzanarak kurtarmayı başardı.

Kaçan penaltının 5 dakika sonrasında Serdar Dursun durumu telafi etti. 41. dakikada yeniden sahneye çıkan santrfor, savunmadan dönen topu önünde buldu ve kalecinin solundan fileleri havalandırdı.

İlgini Çekebilir
Müthiş iddia: TFF devreye girdi, Süper Lig'de 3 takımın 3 puanı silinmedi
Habere Git

İkinci yarıda goller erken başladı

Maçın ilk yarısı 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Sarı-Lacivertliler oldu. 47. dakikada Lincoln, Serdar Dursun'un asistinde durumu 3-0 yaptı. Bu golden 4 dakika sonra ise İsmail Yüksek'in pasını değerlendiren Serdar Dursun, kendisinin 2. takımının ise 4. golünü kaydetti.

Alanyaspor geç açıldı

Fenerbahçe'nin 4 golüne Alanyaspor 78. dakikada cevap verdi. Efkan Bekiroğlu, farkı 3'e indiren golü attı. Mücadelenin son dakikalarında ise fark 2'ye indi. 90+1. dakikada Efkan Bekiroğlu'nun pasında topla buluşan Candeias, topu ağlara yolladı.

Senin için hazırladığımız haberler