Dursun Özbek'ten Mauro Icardi Müjdesi! Görüşmeler Hız Kazandı

08.06.2023 - 09:20 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 09:39

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mauro Icardi ve Milot Rashica transferi hakkında bilgi verdi. Nicolo Zaniolo hakkında konuşan Özbek, Joao Felix sorusunu yanıtladı.

Dursun Özbek'ten Mauro Icardi Müjdesi! Görüşmeler Hız Kazandı

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray, gelecek sezon hazırlıklarına başladı. Kadro kalitesini korumayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar'da başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Sabah'a konuşan Özbek, Mauro Icardi'nin bonservisi için Paris Saint Germain ile masada olduklarını bildirdi.

"Ayrıldığım zaman da üzülmedim, hizmet etmenin sınırı yok"

Dursun Özbek, "Galatasaray'a hizmet etmek için geldik. Ayrıldığım zaman da üzülmedim, hizmet etmenin sınırı yok. Genel Kurul tercihini farklı kullandı ama ben hizmet etmek isteğini bırakmadım. Galatasaray'da kendimi hiç mutsuz hissetmedim" ifadelerini kullandı.

"Camianın bütünleşmesi, finansal yapının düzelmesi ve tesisleşmek lazım"

Özbek, "Galatasaray başkanlığına neden aday oldum sorusuyla başlamak lazım. Kulüplerin durumuna baktığınız zaman sadece şampiyonluğu konuşmak çok doğru değil. Daha önce Duygun Yarsuvat döneminde yöneticilik yaptım. O zaman şu tespitlerde bulundum. Birincisi camiaların bütünleşmesi lazım küskünlükler kırgınlıkların olmaması lazım. İkincisi finansal yapıyı düzeltmek lazım. Üçüncüsü tesisleşme gereği var, özellikle Galatasaray için buna ihtiyaç var. Her kulübümüz tesisleşmeyi dikkate alması lazım" dedi.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten müjde! İşte Icardi formülü...
Habere Git

"Galatasaray gibi bir markanın tesisleri 45 sene önce yapılmış"

Dursun Özbek, "Düşünün Galatasaray gibi bir markanın tesisleri 45 sene önce yapılmış. 2 tane nizami saha var. Birinde altyapı maç yapıyor, diğerinde A takım antrenman yapıyor. Bu üç konuyu hallettikten sonra sportif başarı gerekiyor. Zaten onlar halledilmeden sportif başarı gelmez. Türkiye'deki spor kulüplerinin futbolcu üretip, satış yaparak para kazanması mümkün değil. Maksimum 20-25 milyonluk transfer gelirleri oluyor" açıklamasını yaptı.

"Bütün küskünlükleri barıştırdık demiyorum ama..."

Özbek sözlerine şu şekilde devam etti: "Sezonu şampiyon bitirmenin başlangıcı şu ki; biz seçilmeden önce, geldiğimizde camiadaki küskünlükleri halledeceğimizi, birbirimizle barışacağımızı söyledim. Sevgi iklimi yaratacağımızı bıkmadan söyledik. Bunu hallettiğimizi düşünüyorum. Bütün küskünlükleri barıştırdık demiyorum ama arzu ettiğimiz iklim doğdu"

Dursun Özbek, "Barış iklimi yaratmak çok önemliydi. Herkesi barıştırdık demiyorum ama temel atma töreninde de görüldüğü gibi bir çok isim barış iklimi sağlanmasının istendiğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
"Icardi şu andan itibaren tekrar PSG'nin oyuncusu"
Habere Git

Galatasaray Başkanı, "Mustafa Cengiz başkanın yönetimindeki kişileri de kucakladık. Abdurrahim, Yusuf Günay herkes. Mustafa başkan rahmetli oldu ama yaşasaydı onu da kucaklardık. Bir sürü projemiz var peş peşe gelecek. Bu projeleri yapmak için de barışık olmak lazım" diye konuştu.

"Fenerbahçe ve Ankaragücü davetimize icabet etmedi"

Dursun Özbek, maç öncesi bütün rakiplerin yemeğe davet edildiğini fakat Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü'nün davetlere katılmadığını açıkladı. Özbek, "Galatasaray olarak tüm rakiplerimizi maç başlamadan önce yemeğe davet ettik. Bu bir adettir. Bizim davetimize icabet etmeyen iki kulüp var. Biri Fenerbahçe, biri Ankaragücü" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ın iddia ettiği şeyler farklı şeyler"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleri hakkında konuşan Özbek, "22 Haziran'da TFF seçimi var. Şu anda bir aday gözüküyor. Beşiktaş'ın iddia ettiği şeyler farklı şeyler. Aralarında bir sürtüşme var" değerlendirmesinde bulundu.

"Artık bankalara gitmeden maddi durumumuzu düzeltmemiz lazım"

Projeler hakkında bilgi veren başkan, şöyle konuştu: "Artık bankalara gitmeden maddi durumumuzu düzeltmemiz lazım. Elimizdeki gayrimenkulleri geliştirme suretiyle çok büyük fon yaratıyoruz. Mecidiyeköy, Florya, Kemerburgaz derken bunların hepsi hayata geçti. Galatasaray'ın birinci hedefi bankalar birliği konsorsiyumuyla yaptığı anlaşmadan çıkmak zorunda. Tüm kulüplere sesleniyorum, hepiniz işini içine girseniz aynı fikre geleceksiniz. Tamam parayı veriyor da sana iş yaptırmıyor. Öyle bir kontrol mekanizması kurmuşlar haklı olarak"

"Hep ligin marka değerinden bahsediyoruz. Bunu yukarı çıkarmanın çaresi Süper Lig'deki takımların arasındaki farkın çok büyük olmaması lazım. Bu sene her takım her takımı yendi neredeyse. Süper Lig için 18 takım ideal bana göre. Avrupa, kupa maçları, Milli maç araları derken uzuyor lig. Uzun süre 18 takım oynandı zaten. 18 takım daha rahat bir fikstür veriyor"

"Icardi transferinde görüşmeler son derece hız kazandı"

Mauro Icardi transferi hakkında açıklama yapan Özbek, "Mauro Icardi, çok başarılı bir transferdi. Düşünebiliyor musunuz; Icardi, bir sene boyunca 750 bin Euro karşılığında oynadı. Icardi'nin duruşu, markamıza yakışması, beyefendiliği gibi birçok faktör var. Kolay bir transfer değil. Buradaki performansından sonra, Arabistan'dan Avrupa'ya kadar ilgilenen birçok takım var. Şartları zorluyoruz. Sürekli temas halindeyiz. Bütçemizin dışında bir gelişme olursa da sponsorlarla görüşüyoruz. Icardi de kalmak istiyor. Görüşmeler son derece hız kazandı" dedi.

"Rashica'nın transferini büyük bir ihtimalle yapacağız"

Sezon başında Norwich City'den transfer edilen Rashica ve devre arasında kadroya katılan Nicolo Zaniolo ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Milot Rashica'nın transferini büyük bir ihtimalle yapacağız. 5 tane oyuncumuza da teklif var" ifadelerini kullandı.

"Zaniolo'yu 5. kattan aşağı at, zıplar ayağa kalkar"

Özbek, "Zaniolo... O cüssedeki bir adam hızlandığında düşüremezsiniz. Yeni kamp döneminden sonra son derece iyi bir performans sergileyecek. Genç bir futbolcu, içi içine sığmayan kıpır kıpır bir adam. 5. kattan aşağı at, zıplar ayağa kalkar" diye konuştu.

Özbek'ten Joao Felix sözleri...

Son dönemde ismi Galatasaray ile anılan Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Joao Felix, Galatasaray'ı Instagram hesabından takibe aldı. Bu konu hakkında kendisine sorulan soruyu cevaplayan Dursun Özbek, "Joao Felix'in Galatasaray'ı takip etmesi, Galatasaray'ın ne kadar önemli bir kulüp olduğunu gösteriyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler