Dursun Özbek süre verdi: "2019 yılına kadar..."

15.11.2017 - 14:30 | Son Güncellenme: 15.11.2017 - 14:30

Dursun Özbek süre verdi: "2019 yılına kadar..."

AJANSSPOR - Kulüpler Birliği vakfı başkanı Dursun Özbek, önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar

"Yabancı sayısıyla ilgili 2019'a kadar süremiz var"

"Bu yılda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki sezon VAR'ın olacağını söylemişlerdi. Liglerdeki yabancı oyuncu miktarı hakkında tartışma konusu oluşturuldu. Sayın Cumurbaşkanı konuya dair açıklamalarda bulundu. Mevcut kuralın devamı söz konusu. Bunun sebep-sonuçları arasında tartışmanın yapılmasını uygun görüyoruz. Yabancı sayısıyla ilgili 2019'a kadar süremiz var ama en uygun çözümün futbolun tüm paydaşlarıyla konuşarak çalıştay kurmayı düşünüyoruz, bu konunun gündemi meşgul etmesini istemiyoruz."

"Spor Yasası henüz çıkmadı"

"Sporda Şiddet Yasası'yla ilgili çalışmalarımız var. Spor Yasası henüz çıkmadı, bu manadaki çalışmalarımızı Spor Bakanı Aşkın Bak'a iletiyoruz. Bir konuda; vergi kanunuyla ilgili. Çalışmalarımızı ilettik, sonucu bekliyoruz."

"Yabancı oyuncu sınırı tartışılırken en önemli görüş altyapı yetersizliği"

"Disiplin talimatlarında bazı değişiklikler söz konusu. Bu konuyla ilgili düşüncelerimizi TFF'ye ileteceğiz. Yabancı oyuncu sınırı tartışılırken en önemli görüş altyapı yetersizliği. Altyapılar için incelemeler kurulumuz tarafından inceleniyor."

"Yabancı kuralı değişebilir fakat süreleri önemli"

"Yabancı kuralıyla ilgili süreci Sayın Cumhurbaşkanı ifade etti. Yabancı kuralı değişebilir fakat süreleri önemli. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalıştay ile şu anda fikrimiz; kesin tarih vermedik, çalışmalarımızdan sonra vereceğiz."

"Sayın Cumhurbaşkanı konuyla ilgili en güzel fikri belirtti"

"Sayın Cumhurbaşkanı konuyla ilgili en güzel fikri belirtti. Konuyu değerlendiririz, bize ulaşmış bir talep yok. Açıklık getirirlerse yapacağımız hiçbir şeyi esirgemeyiz. (2. Lig ve 3. Lig'lere yardım konusu)"

Senin için hazırladığımız haberler