Galatasaray Genel Kurulu'nda Özbek Yönetiminin İstediği Yetkiler Kabul Edildi

31.07.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 16:34

Galatasaray Genel Kurulu'nda, Özbek yönetiminin Galatasaray Adası, Kemerburgaz ve Florya arazileri, Bankalar Birliği anlaşması için istediği yetkiler kabul edildi.

Galatasaray Genel Kurulu'nda Özbek Yönetiminin İstediği Yetkiler Kabul Edildi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray yönetiminin, gayrimenkul ve taşınmazların değerlendirilmesi için üyelerden yetki isteyeceği olağanüstü genel kurul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerekleşti.

Genel Kurul toplantısında, Galatasaray Adası, Florya ve Kemerburgaz arazileri, taşınmaz alımıyla ilgili yetkiler ve Bankalar Birliği anlaşması ile ilgili yetki talep edildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur, oylamadan önce konuşma ve sunum yaptı. Özbek, "Çok kısa süre içerisinde Galatasaray Adası'ndaki çalışmaları tamamladık, sözümüzü tuttuk. Geçmişte olduğu gibi Galatasaraylıların buluşma noktası olacak adamız. Kemerburgaz arazisi Galatasaray'ın geleceği için çok değerli bir hasettir. Kemerburgaz'dan Milli Emlak'a ait 3 parselin 30 yıllık üst kullanım hakkını da aldık. Eğer bugün yetkiyi alırsak Galatasaray'ımızın geleceğini bu araziye kuracağımız futbol takımı ve altyapı tesislerini inşa etmeyi planlıyoruz. Sadece bugünün başarılarını değil, Galatasaray'ımızın yetişen gençlerini burada garanti altına alacağız." dedi.

"Genel, ucu açık bırakılmış bir yetki talep etmiyoruz"

Galatasaray Başkanı, "Tamamen şeffaf, sadece yapılmak istenen projelere yönelik bir yetkiyi genel kurulun takdirine sunuyoruz. Genel ucu açık bırakılmış bir yetki talep etmiyoruz sevgili arkadaşlar. Galatasaray tarihinde ilk defa yönetim olarak kendimizi sınırlandırarak dört aşamalı denetim ve onay sürecinde bu yetkiye dahil ettik. Bu yetkiyle gerçekleştirilecek ihale süreçlerinin yöntemi ve projeler neticesinde oluşacak gelirin nasıl kullanılacağına dair bilgiler de arkadaşlarım birazdan detaylı bir şekilde anlatır. Bu yaklaşımımızın önümüzdeki günlerde örnek olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yetki talebi kabul edildi

Galatasaray Genel Kurulu'nda Dursun Özbek ve yönetiminin Galatasaray Adası'yla ilgili yetki talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Dursun Özbek, "Adanın bizim markamız olduğunu her yerde söyledim. Güzelleştirmek için her şeyi yapıyoruz ancak biz böyle yaptıkça amacınız satmak mı diye soruluyor. Ada bizim her şeyimiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Galatasaray buna mı layık?"
Habere Git

Galatasaray'da Florya arazisi ile ilgili istenen yetki, Kemerburgaz'da yeni kamp tesisi kurmak için istenen yetki, Mecidiyeköy binası ile ilgili istenen yetki, eni taşınmaz alınmasıyla ilgili yetkiler ve Bankalar Birliği anlaşması ile ilgili talep edilen yetki oy çokluğu ile kabul edildi.

Senin için hazırladığımız haberler