Galatasaray'da Pasquale Sensibile'nin yerine Cenk Ergün geliyor

13.06.2022 - 11:08 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 11:23

Galatasaray'da seçimi kazanan Dursun Özbek ve yönetimi yeni yapılanma planlarını hayata geçirmek için kollarını sıvadı. Yeni teknik direktör ve sportif direktör belli olacak.

Galatasaray'da Pasquale Sensibile'nin yerine Cenk Ergün geliyor

Sancılı bir sezonu geride bırakan Galatasaray'da büyük tartışmaların yaşandığı seçim süreci sonunda başkanlık koltuğuna Dursun Özbek oturdu. Özbek ve yönetimi vakit kaybetmeden futbol takımındaki yapılanma için harekete geçti.

Önce sportif direktör ve teknik direktör belirlenecek

Sarı kırmızılılarda yeni yönetim sportif direktör, teknik direktör ve transfer konusunda çalışmalarına hız verirken futbolun başına gelecek isim netleşti.

Sensibile gidecek Cenk Ergün gelecek

Hürriyet'te yer alan habere göre; futbol yapılanması baştan aşağı değiştirilip yeniden kurulacak ve sportif direktör Sensibile ile de görüşülüp sözleşmesi feshedilecek. Florya’da futbol yapılanması Cenk Ergün önderliğinde şekillenecek. Ergün dışında takımı, oyuncuları, Türk futbolunu iyi bilen bir isim daha ekibe katılacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Fabio Cannavaro teklifi açıklandı!
Habere Git

Torrent'le masaya oturulacak

Florya'yı Cenk Ergün'e teslim etmeyi planlayan Başkan Özbek, teknik adam tercihi öncesi mevcut teknik direktör Domenec Torrent’in raporunu alıp, İspanyol çalıştırıcının analizleri ve kadro ile ilgili görüşlerini dinleyecek.

Daha sonra Torrent ile yollar ayrılacak ve tazminat görüşmeleri start alacak. Önümüzdeki hafta çarşambadan sonra bu konuda somut adımlar atılacak.

Cenk Ergün kimdir?

Cenk Ergün, 1974 yılında doğdu. 1993 yılında Galatasaray Lisesi matematik bölümünden mezun oldu. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde yükseköğrenimini tamamladı. 2000–2003 yılları arasında Kamera Spor Reklamcılık A.Ş.’de Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlaması ve A Milli Futbol Takımı özel maç organizasyonları yaptı.


2003–2006 yılları arasında Trabzonspor Sportif A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2006 yılından itibaren Galatasaray Sportif A.Ş.’de Özel Projeler Sorumlusu olarak görev aldı.

Cenk Ergün'ün hangi transferleri yaptı?

Dursun Özbek'in ilk başkanlığı döneminde de sarı kırmızılı kulüpte görev yapan Cenk Ergün, şampiyonluk kadrosunu kurdu, Ergün, Gomis, Belhanda, Maicon, Garry, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Serdar Aziz, Mariano, Feghouli gibi isimleri kazandırdı. Cenk Ergün, Cimbom da Tudor, Fatih Terim, Riekerink gibi isimlerle de çalıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler