Dursun Özbek'ten TFF'nin seçim tarihine destek! "20 gün çok mu önemli?"

07.04.2024 - 23:04 | Son Güncellenme: 08.04.2024 - 00:39

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçim tarihini açıklamasının ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe tepki gösterirken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek destek verdi.

Dursun Özbek'ten TFF'nin seçim tarihine destek! "20 gün çok mu önemli?"

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek mali genel kurulu, seçimli genel kurul olarak yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Büyükekşi'nin açıkladığı seçim tarihine Beşiktaş ve Fenerbahçe tepki gösterdi. İki takım da seçimin daha erken yapılması gerektiğini savundu. Şanlıurfa'da yarıda kalan Süper Kupa finalinin ardından konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise TFF'nin belirlediği seçim tarihine destek verdi.

Bütün kulüpler seçim istiyordu, TFF gerekeni yaptı"

Dursun Özbek, "Tarihi TFF açıkladı. Kulüpler Birliği'nde yapılan görüşmelerde TFF'nin seçime gitmesi ön görülüyordu ve bütün kulüpler bunu istiyordu. Federasyon da gerekeni yaptı, erken seçim kararı aldı. 18 Temmuz sanırım. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Beklemiyorduk; dünyaya mahcup olduk"
Habere Git

"Aradaki zaman makuldür"

Seçim tarihi hakkında konuşan Özbek, "Yeni yönetimin seçilmesi için hazırlık dönemine ihtiyaç var. Birden bire seçim yapalım olmaz. Bu seçimin hazırlığı yapılması lazım. Başkanı iyi seçmek zorundayız. Aradaki zaman makuldür" açıklamasını yaptı.

"Haziran'la arasında 18-20 gün var... 20 gün çok mu önemli?"

Sözlerine devam eden Dursun Özbek, "Herkesin şunu anlaması lazım. Akıl tutulmasının içinde bunlar da var. Erken seçim kararını federasyon alabilir. Federasyon bu kararı almış ve açıklamış. Haziran'la arasında 18-20 gün var. 20 gün çok mu önemli? Federasyonun kararına saygı duymak lazım" diye konuştu.

"Kulüpler Birliği'nin söylemlerini gündeme alarak erken seçim kararı aldılar"

Dursun Özbek, "Epey zamanları varken Kulüpler Birliği söylemlerini gündemlerine aldılar ve erken seçim kararlarını aldılar. İtirazların altında başka maksat olduğunu düşünüyorum. Niye 20 gün öne çekilsin. Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası maçı var" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF'nin seçim kararına Beşiktaş'tan tepki!
Habere Git

Timur: "Pazartesi günü imza toplanacak dendi ve TFF seçime gidileceğini açıkladı"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, TFF'nin seçim kararı ve açıklanan tarih hakkında açıklama yaptı. Timur, "Kulüpler Birliği, TFF'nin seçime gitmesi için imza toplamaya başlıyordu. Pazartesi günü imza toplanacak dendi ve TFF de Temmuz'da seçime gidileceğini açıkladı. Kulüplerin gösterdiği tavırdaki amaç hasıl oldu" ifadelerini kullandı.

"Bir kişinin 1 haftada 100'e yakın liste oluşturması mümkün değil"

Timur, "Doğru kurumlar olsun. Bunun için rekabet edecek insanlar çalışmalar yapacak. 1 ayda olsun dediğimizde bir kişinin 1 haftada 100'e yakın liste oluşturması mümkün değil. Temmuz'da seçime gidilecek ve yeni TFF seçilecek. Başkanımız da seçime gidilmesini istiyor. Kulüpler Birliği'nin imza toplamasına gerek kalmadan seçim açıklandı" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler