DUS sınavı ne zaman olacak? ÖSYM takvimi açıkladı mı? İşte sınav tarihi...

07.01.2021 - 19:06 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 19:20

ÖSYM tarafından yapılan DUS sınavı merak konusu olmaya devam ediyor. DUS sınavını bekleyenler sınavın tarihinin henüz açıklanmamasından dolayı ÖSYM'den sınav tarihini açıklamasını talep ediyorlar. DUS sınavı ne zaman olacak gibi gündem çalışması yapanlar DUS sınavının ne zaman olacağını merak etmeye başladılar. DUS sınavı tarihi ne zaman, ÖSYM DUS takvimi açıklandı mı ve başvurular ne zaman olacak gibi araştırmalar yapıyorlar. İşte DUS sınavı hakkında tüm detaylar...

DUS sınavı ne zaman olacak? ÖSYM takvimi açıkladı mı? İşte sınav tarihi...

ÖSYM tarafından yapılan DUS  sınavı merak konusu olmaya devam ediyor. DUS sınavını bekleyenler sınavın tarihinin henüz açıklanmamasından dolayı ÖSYM'den sınav tarihini açıklamasını talep ediyorlar. 

DUS sınavı ne zaman olacak gibi gündem çalışması yapanlar DUS sınavının ne zaman olacağını merak etmeye başladılar. DUS sınavı tarihi ne zaman,  ÖSYM DUS takvimi açıklandı mı ve başvurular ne zaman olacak gibi araştırmalar yapıyorlar. İşte DUS sınavı hakkında tüm detaylar...

DUS sınavı ne zaman?

12 Aralık 2020'de olması beklenen sınav bir ileri tarihe ertelendi. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen DUS sınavı için henüz resmi tarih açıklanmadı.

DİŞ Hekimleri ne sınavına girecek?

DUS, 2014 yılında yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği gereğince üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayları seçme ve yerleştirme işlemleri için yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır.
 

DUS sınavı yılda kaç kere?

DUS Sınavı yılda 1 kez, Ankara, İzmir ve İstanbul'da aynı anda yapılır. Sınavda ”Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi” ve ”Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi” olmak üzere iki test bulunur. Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi 40 sorudan oluşurken, Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testinde 80 soru bulunmaktadır.
 

DUS sınavı nasıl yapılır?

DUS Sınavı yılda 1 kez, Ankara, İzmir ve İstanbul'da aynı anda yapılır. ... 2012 yılında ilk kez uygulanmış olan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır (DUS) Adaylar tek oturumda toplam 120 soru cevaplayacaktır. Sınav süresi 2,5 saat (150 dakika) olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler