Düşman kardeşler karşı karşıya geliyor! Mathieu Valbuena ve Samir Nasri...

25.11.2017 - 11:46 | Son Güncellenme: 25.11.2017 - 11:46

Düşman kardeşler karşı karşıya geliyor! Mathieu Valbuena ve Samir Nasri...

Dönemin sportif direktörü Anigo, Valbuena'ya yapılan şakaları açıkladı!

Süper Lig'in en kısa ikinci futbolcusu olan Valbuena kariyeri boyunca kısa boyu nedeniyle alay konusu oldu. Bu konuda en zorlu dönemi ise şüphesiz Samir Nasri, Franck Ribery, Habib Beye'nin Marsilya forması giydikleri zaman yaşadı.

O dönem takımın sportif direktörlüğünü üstlenen Jose Anigo, 2016'da L'Equipe gazetesine verdiği röportajda, Valbuena'nın yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "O dönem çok acı çektiğini biliyorum. Maruz kaldığı şakalar uzun bir süre devam etti. Sadece Samir değil Ribery ve Beye de onunla çok uğraşırdı. Donunun içine Dolpic (ısıtıcı merhem) sürer, çorap ve pantalonunu keser, bazı eşyalarını tuvalete koyarlardı."

Valbuena, Nasri ile milli takımda bir araya geldiklerinde nasıl davrandığını açıkladı!

Birçok Fransız gibi yeni Zidane olarak adlandırılan Samir Nasri 2008 yılında Arsenal'in yolunu tuttu. Valbuena ise uzun süre daha Marsilya'da kalacak ve takımın efsanelerinden biri olarak anılacaktı. (Ta ki Lyon'un yolunu tutana kadar) İkilinin yolları ayrılsa da beraber forma giymeye devam ettikleri bir yer daha vardı: Fransa Milli Takımı. Tecrübelerinden ders çıkaran Valbuena milli takım kamplarında hiçbir şey olmamış gibi davranmayı tercih etmiş: "Ribery ve Nasri'yi milli takımda gördüğümde onlarla şakalaşmayı tercih ediyordum çünkü geçmiş geçmişte kaldı. Aksi halde kötü anıları canlı tutmuş olacaktım. Sistematik olarak kötü şakalara maruz kalmak oldukça kötüydü. Soyunma odasındaki hiç kimse benim gibi şakaların hedefi olmak istemez. Bunları kaldırmaya hazır değildim."

Ekim 2013'te oynanan Finlandiya maçı ikili için oldukça ilginçti. Nasri maça sağ kanatta başlarken Valbuena forvet arkasında bölgesinde görev alıyordu. Fakat Nasri'nin sık sık Valbuena'nın bölgesine gelmesi izleyenlerin dikkatini çekmişti. Nasri oyun düzenini bozmakla suçlanıyordu. Fakat yıldız oyuncu maçtan sonra yaptığı açıklamayla bu iddiaları reddetti. Valbuena ile birbirlerini çok iyi tanıdıklarını ifade eden Nasri, "Onunla verkaçlar yapmayı seviyorum. O sağa ben de forvet arkasına gelmeye alışkınız. Maçta da olan buydu" diyordu.

Nasri'den Valbuena sözleri: "Onunla arkadaş değiliz."

Saha içinde Valbuena ile iyi anlaştıklarını söyleyen Nasri tahmin edileceği üzere saha dışı için farklı bir görüşteydi. Eski Arsenalli, 2015'te RMC Sport'a verdiği röportajda Valbuena ile olan ilişkisiyle ilgili net ifadeler kullanıyordu: "Onunla arkadaş değiliz. Hiçbir zaman da olmayacağız."

Valbuena'ya yapılan şantajda Nasri'nin de adı geçti

Valbuena ile Nasri arasındaki gerilim sadece saha içiyle sınırlı değil. 2015'te patlak veren skandalla birlikte ikilinin arası iyice açıldı. O dönem Karim Benzema, Djibril Cisse gibi isimler Valbuena'ya şantaj yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı. Dosyada Nasri'nin de adı geçiyordu ancak onun için hiçbir zaman gözaltı kararı çıkmadı.

Dava kapsamında Mustapha Zouaoui ve Axel Angot tutuklandılar. Angot uzun yıllar Valbuena için çalışmıştı ve 2014'te Dinamo Moskova'ya transferi öncesi Valbuena'nın seks videosunu bilgisayarından çalan kişi olduğu iddia ediliyordu. Polis şüphe üzerine Zouaoui ile Angot arasındaki telefon görüşmelerini dinledi. 16 Eylül 2015 TSİ 20.54'te Zouaoui ile Angot arasındaki görüşmeden şu sözler tespit edildi: "Eğer Karim yapmak istemezse ben bu akşam sizin için Samir'i arayabilirim." Fakat ikili daha sonra Nasri ile Valbuena arasında yaşananları hesaba katarak Nasri'yi aramaktan vazgeçmiş.

"Bu işe dahil olmak istemiyorum."

O dönemde adının dava dosyasında geçmesiyle iligli Le Monde gazetesine bir röportaj veren Samir Nasri, iddiaları reddetmişti: "Futbol dünyasındaki herkes bu seks kasedi olayından bahsediyor. Bu işe dahil olmak istemiyorum. Çok iyi kazanıyorum. Ben bir futbolcuyum. Kimseye kötü bir şey olmasından faydalanmak istemem. Zouaoui ve Angot'u tanıyorum ancak onlarla uzun bir süredir konuşmuyordum."

Valbuena'nın kurtarıcısı Ronald Zubar

Elbette Valbuena için o günler pek de kolay geçmedi. Sadece böyle eşek şakalarına maruz kalmıyor aynı zamanda idmanda ona sürekli sert fauller yapılıyordu. Tüm bunların üstesinden tek başına gelemezdi. Ona destek çıkan birisi olmalıydı.

İşte tam burada devreye onunla aynı sene Marsilya'ya transfer olan Ronald Zubar girdi. Valbuena'dan bir yaş küçük olmasına rağmen onu adeta bir ağabey edasıyla korudu. 2013'te L'Equipe Magazine'e konuşan Valbuena, Zubar'ın kendisi için önemini şu sözlerle anlatıyordu: "İdmanlarda çok sert faullere maruz kalırdım ama hiç ağzımı açmazdım. Ne mutlu ki Ronald Zubar gibi bir takım arkadaşım vardı. Benim avukatım, korumam gibiydi. Bana hep destek çıktı. Onun yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağım."

Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Antalyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bu maç iki isim için, Samir Nasri ve Mathieu Valbuena, özel bir anlam ifade ediyor. İki Fransız oyuncu 2006-2008 yılları arasında Marsilya'nın başarısı için ter dökmüştü ama hikayenin asıl can alıcı kısmı ikilinin arasındaki arkadaşlık(!)

"Delilerin arasında hissediyorum."

Valbuena dosyada Nasri'nin adının geçmesiyle ilgili olaraksa "Onunla olan ilişkim her zaman çok zordu. Şu anda hiçbir şey beni şaşırtmıyor. Böyle bir şantajın içindeyken ve bu isimleri görüyorken sanki delilerin arasında gibi hissediyorum" demişti.

"Nasri, Valbuena'yı kıskanıyordu."

32 yaşında olmasına rağmen şu anda boşta olan Zubar genelde o dönemde yaşananları anlatmaktan pek hoşlanmıyor. Bu konuda basına çok az röportaj veren Fransız, en son SFR Sport mikrofonlarına konuşmuş ve Nasri ile Valbuena arasında geçen bir olayı paylaşmıştı: "Bir gün idmandayken Nasri bütün sahayı geçip Valbuena'nın önünde dikildi. Hoca idmanı durdurdu ve ona ne yaptığını sordu. Nasri de Valbuena'ya dönüp, "Basına konuşurken kendini benimle kıyaslama, benden bahsetme" dedi. Aslında Valbuena bir şey demiyordu, basın mensupları kendi kendilerine bir kıyaslama yapıyordu. Ona yapılanlar saçmalık. Sevmediğim bir şey varsa o da adaletsizliktir. Evet, Samir, Valbuena'yı kıskanıyordu. Samir çok akıllı bir çocuktur. Benim gözümün önünde ona gözdağı vermezdi. Ama herkes de onun Valbuena'dan hoşlanmadığını bilirdi."

Bu iki düşman kardeş, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki Lyon-Sevilla maçlarında da karşı karşıya geldiler. Antalyaspor - Fenerbahçe maçında nasıl bir tavır sergileyecekleri büyük bir merakla bekleniyor.

AJANSSPOR

Haber: Mert Elam

İki Fransız'ın karşı karşıya geldiği mücadelede gülen taraf 1-0'lık skorla Valbuena'nın Fenerbahçe'si oldu. Valbuena maça yedek kulübesinde başlarken oyuna 76'da Roberto Soldado'nun yerine dahil oldu. Nasri ise 90 dakika sahada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler