Duyurdular, Caleb Ekuban Konyaspor'da! Kiralık olarak...

14.01.2022 - 16:19 | Son Güncellenme: 14.01.2022 - 16:31

İtalyan basını, Konyaspor'un transferi için uğraş verdiği Genoa forması giyen Trabzonspor'un eski oyuncusu Caleb Ekuban'da mutlu sona ulaştığını duyurdu.

Duyurdular, Caleb Ekuban Konyaspor'da! Kiralık olarak...

Sezon başında 1 milyon euro karşılığında Serie A ekibi Genoa'ya transfer olan 27 yaşındaki Ganalı forvet 5 ay sonra Süper Lig'e dönüyor.

İtalyanlar duyurdu

İtalya'dan tuttomercatoweb'in haberine göre yıldız oyuncularından Serdar Gürler'i Başakşehir'e kaptıran Alpen Uludağ'ın sözleşmesini fesheden yeşil beyazlılar Ekuban'ın transferi için bir süredir görüştükleri Genoa ile anlaşmaya vardı.

1,5 yıllık kiralık, Ekuban'a 1,5 milyon Euro

Konyaspor, yıldız futbolcuyu 1,5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Genoa'ya bu transfer için ücret ödenmezken, sözleşmede 2 milyon Euro sorunlu satın alma opsiyonu bulunuyor. Yeşil beyazlılar Ekuban'a ise 1,5 yıllık sözleşme karşılığında 1,5 milyon Euro ödeyecek.

Başkan "Transferde yüzde 70 aşama kaydettik" demişti

İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen yaptığı açıklamada, Ekuban transferinde önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Ekuban ismi bize önerilince teknik direktörümüz ile konuştum. İlhan Palut, Ekuban’ı takımında görmek istediğini bana iletti. Girişimlere başladık. Genoa 6 Ocak’ta Sassuolo ile oynayacak. O maçtan sonra transferin durumu netleşecek. İtalyan kulübü ile yaptığımız görüşmelerde yüzde 70 aşama kaydettik” ifadelerini kullanmıştı.

3 yıl Trabzonspor'da forma giydi

2018-2019 sezonu başında Leeds United'dan 1 milyon Euro Bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Ekuban 3 sezon boyunca giydiği bordo mavili formayla 103 maça çıkarken, 29 gol, 18 asistlik bir performans segiledi.

17 maçta 1 gol attı

Gana milli Takımı'nda da oynayan Ekuban Genoa'ya formasıyla bu sezon Serie A'da 17 maça çıktı ve 1 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler