Olimpiu Morutan'a İtalya'dan sürpriz talip

28.07.2022 - 08:48 | Son Güncellenme: 28.07.2022 - 16:39

Galatasaray'da geride kalan sezonda beklentilerin altında kalan 23 yaşındaki Rumen futbolcu Olimpiu Morutan'a yurt dışından sürpriz bir talip çıktı. İşte detaylar...

Olimpiu Morutan'a İtalya'dan sürpriz talip

Transferde yoğun bir dönem geçiren Galatasaray, bir yandan da takımda düşünmediği isimleri göndermek için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon takıma katılan oyunculardan birisi olan Olimpiu Morutan, sezon içerisinde beklentileri karşılayamamıştı. İtalyan basını, Süper Lig'den birçok takımın istediği Morutan'ın yeni adresini açıkladı. 

Okan Buruk: Oynamaya ihtiyacı var

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0 kazanılan Sigma Olomouc karşılaşması sonrası transfer için "Morutan bizim için önemli bir oyuncu ve yatırım. Oynamaya ihtiyacı var. Oynarsa, belki yine güçlü bir şekilde geri dönecektir. Onun için de kiralık düşüncemiz var. Sivasspor'un bir ilgisi var ona." ifadelerini kullanmıştı.

Süper Lig'den 3 talibi var

Sivasspor'un dışında Morutan ile Süper Lig'den VavaCars Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa da ilgilenmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Avrupa'dan sürpriz bir kulüp, Morutan'a talip oldu.

Son talip Pisa

Sabah'ın La Nazione'ye dayandırdığı habere göre; İtalya Serie B ekiplerinden Pisa, Morutan'ı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Geçen sezon play-off finalinde Monza'ya kaybeden ve Serie A'ya yükselme şansını kaybeden Pisa, Morutan için Galatasaray'dan bilgi talep etti. Haberde, Pisa'nın Süper Lig ekipleriyle transfer yarışına girdiği ve kiralamak için fırsat yaratmaya çalıştığı belirtildi.

Hedef kiralamak

Pisa'nın hedefinin Rumen futbolcuyu 1 seneliğine kiralamak olduğu aktarıldı. Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla Galatasaray'a gelen Rumen oyuncu, Sarı-Kırmızılı forma ile 33 karşılaşmada görev aldı. 23 yaşındaki kanat oyuncusu, 3 gol, 5 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler