Dzeko 5 maçtır suskun! Gol krallığında işler kızıştı!

03.02.2024 - 23:48 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 23:52

Trendyol Süper Ligi'nde şampiyonluk yarışı kadar gol krallığında da yarış devam ediyor. Fenerbahçe'nin yıldız ismi Edin Dzeko, 5 maçtır gol atamadı. İşte detaylar.

Dzeko 5 maçtır suskun! Gol krallığında işler kızıştı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray 63'er puanla zirve yarışını sürdürürken, gol krallığında da aynı yarış devam ediyor. Fenerbahçe'nin golcü ismi Edin Dzeko, gol krallığında zirvede yer alırken ligde çıktığı son 5 maçta gol atamadı. 

Dzeko suskun Thiam takipte

Fenerbahçe'nin Bosna-Hersekli dünyaca ünlü futbolcusu Edin Dzeko, Trendyol Süper Ligi'nde attığı 16 golle gol krallığının zirvesinde yer aldı. Tecrübeli santrfor, son 5 lig maçında gol atamayınca diğer golcü futbolcular Dzeko'ya yaklaştı. Sezona Kayserispor'da başlayan Mame Thiam, sarı kırmızılı takımla ligde 12 gol kaydetti. Kış transfer döneminde Pendikspor'a transfer olan Thiam, çıktığı 3 lig maçında da gol atmayı başardı. Gol krallığında 15 gole ulaşan Senegalli forvet, Edin Dzeko'nun 1 gol gerisinde yer aldı.

Mauro Icardi sakatlıktan döndü yarışa katıldı

Yüz kemiğinde oluşan kırık nedeniyle bir süre takımından ayrı kalan Arjantinli yıldız, takımına döndükten sonra gol atmayı başardı. Sakatlığına kadar 12 gol kaydedebilen Mauro Icardi, sakatlıktan döndükten sonra Galatasaray'ın İstanbulspor'u 3-1 yendiği maçta gol atmayı başardı ve gol sayısını 13'e çıkarttı.

Başakşehir'in yıldızı sonradan açıldı

Başakşehir'in sezon başında kadrosuna kattığı Krzysztof Piatek, İstanbul ekibiyle çıktığı ilk 9 maçta gol atamadı ve asist üretemedi. İlk gollerini 3-3 biten MKE Ankaragücü maçında atan Polonyalı santrfor, o karşılaşmada 2 gol birden kaydetti. Son 13 maçta 12 gol atan 28 yaşındaki golcü oyuncu, 1 kez asist yapmayı başardı. Piatek, geçen hafta Konyaspor'a hat-trick yaparken bugün ise İstanbulspor ağlarını 2 kez havalandırmayı başardı ve takımına 3 puanı getirdi.

Rey Manaj'ın kariyer dönemi

Sivasspor'un sezon başında kadrosuna kattığı ve 3 yıllık sözleşme imzaladığı Arnavut golcü Rey Manaj, ligde 11 kez fileleri havalandırmayı başardı. 26 yaşındaki golcü futbolcu, geçen hafta Beşiktaş'ı 1-0 yendikleri maçta takımına 3 puanı getiren golü kaydeden isim oldu. Manaj ayrıca kariyerinin en golcü sezonunu geçiriyor.

Trendyol Süper Lig Gol Krallığı

EDIN DZEKO (16)
FENERBAHÇE A.Ş.

THIAM MAME BABA (15)
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.    

MAURO EMANUEL ICARDI (13)
GALATASARAY A.Ş.    

KRZYSZTOF PIATEK (12)
RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ    

AYTAÇ KARA (11)
KASIMPAŞA A.Ş.    

REJ MANAJ (11)
EMS YAPI SİVASSPOR    

ADAM BUKSA (10)
BITEXEN ANTALYASPOR    

WILFRIED ZAHA (9)
GALATASARAY A.Ş.    

PAUL ONUACHU (9)
TRABZONSPOR A.Ş.    

MUHAMMED KEREM AKTÜRKOĞLU (9)
GALATASARAY A.Ş.    

SEBASTIAN SZYMANSKI (9)
FENERBAHÇE A.Ş.

Senin için hazırladığımız haberler