Edin Dzeko mu, Michy Batshuayi mi: İsmail Kartal'ın tercihi belli oldu

05.05.2024 - 16:27 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 16:53

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta ilk 11'de forma giyen Michy Batshuayi ve yıldız ismi Edin Dzeko arasında kararını verdi.

Edin Dzeko mu, Michy Batshuayi mi: İsmail Kartal'ın tercihi belli oldu

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 35'inci haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak. Bu mücadele öncesinde sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, forvet bölgesinde tercihini yaptı. Edin Dzeko mu, Michy Batshuayi mi? İşte detaylar.

Batshuayi'nin performansı akılları karıştırdı

Fenerbahçe'nin bu sezon gol yükünü sırtlayan iki isimden Edin Dzeko'nun mu yoksa Michy Batshuayi'nin mi Konyaspor karşılaşmasına ilk 11'de başlayacağı merak konusu oldu. Ligde geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a karşı Batshuayi ile sahaya çıkan Fenerbahçe'de, Belçikalı golcünün derbi performansı akılları karıştırdı.

Beşiktaş derbisinde Edin Dzeko'yu yedek bırakan İsmail Kartal, Michy Batshuayi'ye ilk 11'de şans vermişti. Kartal'ın kararını gösterdiği performansla taçlandıran Belçikalı, derbide ağları havalandırmayı başarmıştı. 74. dakika oyundan alınan Batshuayi, yerini Dzeko'ya bırakmıştı.

15 ilk 11, 23 gol

Bu sezon Süper Lig'de 2 kez ilk 11'de forma giyen Michy Batshuayi, buna karşılık 11 kez ağları havalandırmayı başardı. Tüm kulvarlarda 15 kez ilk 11'de sarı-lacivertli formayı sırtına geçiren 30 yaşındaki forvet, 23 gol ve 3 asistlik performansa imza attı.

Kartal'ın vazgeçilmezi Dzeko

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko ise bu sezon İsmail Kartal'ın 11'deki vazgeçilmez ismi oldu. Toplamda 43 forma giyen Dzeko, 38 kez ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin bu sezonki en golcü oyuncusu olan deneyimli forvet, 24 gol ve 7 asistlik performansıyla yıldızlaştı.

İsmail Kartal'ın tercihi

NTV Spor'da yer alan habere göre ise; İsmail Kartal, Konyaspor maçına hangi isimle başlayacağının kararını verdi. Kartal'ın tercihi, sezon boyunca da daha çok ilk 11'de sahaya sürdüğü Edin Dzeko'dan yana oldu.

Fenerbahçe'nin iki eksiği

Süper Lig'de son viraja girilirken, şampiyonun belli olmasına yalnızca 4 hafta kaldı. Lider Galatasaray'ı takipte olan Fenerbahçe, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 20:00'de Konyaspor'a konuk olacak. Sarı-lacivertlilerde kritik karşılaşma öncesinde sakatlığı devam eden Jayden Oosterwolde ve İsmail Yüksek dışında eksik bulunmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler