Edin Dzeko: "Uyanmamız için ilk golü yememiz gerekiyor"

14.04.2024 - 21:34 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 21:40

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda yendi. Maç sonrası Edin Dzeko açıklamalar yaptı... İşte detaylar.

Edin Dzeko: "Uyanmamız için ilk golü yememiz gerekiyor"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Maç sonrası sarı-lacivertli takımda Edin Dzeko açıklamalarda  bulundu.

"Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı Euroleague şampiyonluğu için kutluyorum"

FIBA Kadınlar Euroleague şampiyonu olan Fenerbahçe'yi kutlayarak sözlerine başlayan Dzeko, "Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı Euroleague şampiyonluğu için kutluyorum. Çok iyi bir iş çıkarttılar.

"Uyanmamız için ilk golü yememiz gerekiyor"

Son zamanlarda maçlara yavaş başlıyoruz ve pas hatası yapıyoruz. Böyle bir gol yedik. Ancak ilk uyanmamız için ilk golü yememiz gerekiyor. Maçı da erken koparabilirdik. En önemlisi 3 puandı. Karagümrük iyi bir takım, yerlerini hak etmiyorlar" dedi.

"Fenerbahçe beni bunun için getirdi"

Fenerbahçe'de 20 golü geçen 5. yabancı futbolcu durumu ile ilgili de konuşan Dzeko, "Fenerbahçe beni bunun için getirdi. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

"Geriye dönerken çok koşmamız gerekiyor"

Oyuncu fark etmeksizin bütün takım olarak aynı şekilde koşmamız gerekiyor. Geriye dönerken çok koşmamız gerekiyor. Bu bizim takımımızn mantelitesi. Kendisinden önce takımın düşünülmesi gerekiyor. Bugün takım olarak iyi performans sergiledik. 

"Daha iyisini yapabilirdik"

Daha iyisini yapabilirdik ama bu sayfa geride kaldı. Taraftarımızı Perşembe günü destek vermeye davet ediyorum. Oyuncular top kaybettiğinde de destek versinler. Bizi bir sonraki dakikaya hazırlasınlar, bizim için en iyi destek bu şekilde olur" şeklinde konuştu.

Dzeko, Fenerbahçe'de 20 golü geçen 5. yabancı futbolcu oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi grupları ve elemelerinde de 4 golü bulunan Bosna Hersekli futbolcu, bu sezon toplam gol sayısını da 24 yaptı.

Ligde üst üste 2 müsabakada gole imza atan Dzeko, Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli formayla 20 golü geçerek Elvir Bolic, Pierre Van Hooijdonk, Alex de Souza ve Enner Valencia'dan sonra 5. futbolcu oldu. Geçtiğimiz sezon gol krallığı yaşayan Valencia, 29 gol kaydetmişti.

Mücadeleye 11'de başlayan Edin Dzeko 90. dakikada yerini Serdar Dursun'a bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler