Edin Dzeko'nun Türk bayrağını göstermesi Yunanistan'da olay oldu! Fenerbahçe...

12.04.2024 - 10:57 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 12:00

UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu. Bu maçın etkileri Yunanistan basınına yansıdı. İşte yazılanlar...

Edin Dzeko'nun Türk bayrağını göstermesi Yunanistan'da olay oldu! Fenerbahçe...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final mücadelesinde Olympiakos karşısında aldığı 3-2'lik mağlubiyet, Yunanistan basınında büyük yankı uyandırdı. Yunan gazeteciler, özellikle Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko'nun, maç esnasında kendisine tepki gösteren tribünlere sarı-lacivertli formadaki Türk bayrağını göstermesini manşetlere taşıdı. İşte Olympiakos - Fenerbahçe maçının Yunan basınındaki yansımaları...

Gazzetta: Bayrak Gösterdiler

Yunanistan basınından Gazzetta, Fenerbahçe futbolcuları Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci'nin formalarındaki Türk bayrağını göstermelerini şu sözlerle paylaştı:

"Kırmızı-beyazlı savunma, Mendilibar için sorun yaratmayan Edin Dzeko'yu sessiz tutmayı başardı. Ancak Bosnalı oyuncu, Türklerin takdirini kazanmak için farklı bir yol buldu. Türk bayrağını gösteren tek kişi Dzeko değildi. Zira İrfan Can Kahveci de skoru 3-2 yaptıktan sonra benzer bir davranışta bulundu."

Metrosport: UEFA, ceza vermeli

Metrosport ise UEFA'nın, Edin Dzeko'nun Yunan taraftarlara karşı yaptığı harekete ceza vermesi gerektiğini yazdı:

"Maçın 34. dakikasında Dzeko, lehine faul isterken Pire seyircisi tarafından yuhalandı ve sonrasında Olympiakos taraftarlarına meydan okurcasına Türk bayrağını göstererek karşılık verdi! Normal olarak komşuda tecrübeli forvet idol haline getirildi ancak UEFA, tepkilere neden olan konuyu ele alıp onu cezalandırmalıdır"

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus kupayı aldı, taraftar futbolcuyu kırbaçladı!
Habere Git

SDNA: Dzeko, meydan okumada bulundu

SDNA ise Edin Dzeko'nun hareketinin, kariyerine yakışmayan bir davranış olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko, Olympiakos ile oynanan maçta değerine ve deneyimine yakışmayan bir meydan okumada bulundu. Dzeko, ilk yarıda Carmo ile yaşadığı pozisyona sert bir şekilde itiraz etti ve bu Olympiakos taraftarlarının tepkisine neden oldu. Dzeko, her zamanki gibi kendini spot ışıklarının altında buldu. Inter ve Manchester City'nin eski yıldızı, kariyerine göre kabul edilemeyecek şekilde bir tepki gösterdi"

Sportdog: Edin Dzeko, Türkiye'de idol haline geldi

Sportdog, Bosna Hersekli golcünün yaptığı hareketle Türkiye'de idol haline geldiğini belirtti:

"Edin Dzeko, Georgios Karaiskakis'ten intikam aldı ve bunu formasındaki Türk bayrağını göstererek yaptı! Dzeko, 34. dakikada düdük çalınmayan pozisyonun faul olduğunu iddia ederek hakeme itirazlarda bulunduğu için yuhalandı. Sonrasında formasındaki Türk bayrağını işaret ederek yuhalanmaların daha da artmasına neden oldu. Yıldız oyuncu, bu hamlesiyle Türkiye'de idol haline geldi. Hatta sosyal medyada hükümetten Dzeko'nun Türk vatandaşlığına geçmesini isteyen çok sayıda Türk vardı"

Fosonline: İstanbul'daki rövanşın rengi değişti

Fosonline ise Olympiakos ve Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi şu sözlerle değerlendirdi:

"67. dakikaya kadar Olympiakos, 3-0 öndeydi ancak Fenerbahçe geri döndü. Retsos'un dikkatsiz hareketinden bir penaltı kazandı ve sonrasında da skoru 3-2'ye kadar getirdi. İstanbul'daki rövanşın rengi değişti"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Fred cezalı duruma düştü
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler