Edin Visca, Avrupa'yı sallıyor! De Bruyne, Messi, Neymar...

19.02.2018 - 18:01 | Son Güncellenme: 19.02.2018 - 18:01

Edin Visca, Avrupa'yı sallıyor! De Bruyne, Messi, Neymar...

Medipol Başakşehir forması giyen 1990 doğumlu Boşnak futbolcu Edin Visca, Avrupa'nın milyon euroluk oyuncularının yer aldığı listeye girmeye başardı.

İstikrarlı futbolunun yanında son dönemde dört büyüklere karşı olan performansı da dikkat çeken yıldız isim De Bruyne, Neymar, Messi gibi isimlerin istatistiklerinde yer aldığı tabloya damga vurdu.

İşte çılgın Visca detayı:

Kevin De Bruyne, Manchester City ile Avrupa’nın en fazla asist yapan ismi olurken, Neymar ve Messi onu takip etti. Belçikalı futbolcu Premier League’de açık ara lider durumda bulunan takımı adına bu sezon 14 asist yaptı. Dünyanın en pahalı futbolcusu unvanının sahibi olan Neymar ise 13 asistle De Bruyne’un ardından ikinci sırada yer alırken, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi ise 12 asistle onları takip etti.

180 milyon nerede, 8 milyon nerede?

Transfermarkt değerlerine göre, Visca, 180 milyon Euro'luk iki isim Neymar ve Messi ile 110 milyon Euro'luk De Bruyne'nin ardından geldi. Avrupa’da en çok asist yapan futbolcu Medipol Başakşehir forması giyen Edin Visca oldu. Yıldız futbolcu bu sezon Başakşehir formasıyla 11 asiste imzasını attı. Edin Visca'nın transfermarkt değeri ise 8 milyon Euro.

Dört büyüklere karşı etkili

Öte yandan Edin Visca, Süper Lig kariyerinde 4 büyüklere de etmediğini bırakmadı. Boşnak futbolcu, Galatasaray'a toplamda 3 gol atarken 5 de asist üretti. 28 yaşındaki oyuncu formasını giydiği Başakşehir'de, Fenerbahçe'ye karşı 2 gol attı ve 4 asist yaptı. Beşiktaş'a ise 2 gol atan yıldız kanat oyuncusu, siyah beyazlılar karşısında 3 asist üretti. Trabzonspor'a 3 gol atan Boşnak yıldız, 2 asist yaptı.

Listede tanıdık isim! Valbuena

Visca'nın ardından gelen isimler şöyle;

Philipp Max (Augsburg): 11
Leroy Sane (M.City): 10
Pione Sisto (Celta Vigo):10
Florian Thauvin (Marsilya): 10
Paul Pogba (M.United): 9
David Silva (M.City): 8
Alejandro Gomez (Atalanta): 8
Valbuena (Fenerbahçe): 8

(Spor Arena)

Bu sezon 15 gole katkı

Visca bu sezon Süper Lig'de 4 gol atıp 11 asist yaptı ve 15 gol katkısı verdi. Sezon genelinde resmi maçlarda 9 gol atıp 13 asist yapan Visca geçen sezonun tamamında 10 gol - 10 asist yapmıştı

Visca aynı zamanda Süper Lig kariyerinde en çok asist yaptığı sezonuna ulaştı

Senin için hazırladığımız haberler