Anadolu Efes İle Anlaşmanın Kıyısından Dönen Sfairopoulos Baskonia'ya Yakın

04.06.2023 - 15:25 | Son Güncellenme: 04.06.2023 - 15:53

Anadolu Efes ile anlaşmanın eşiğinden dönen Yunan koç Ioannis Sfairopoulos'un yeni adresi EuroLeague'in İspanyol temsilcisi Cazoo Baskonia oluyor.

Anadolu Efes İle Anlaşmanın Kıyısından Dönen Sfairopoulos Baskonia'ya Yakın

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'te Ergin Ataman önümüzdeki sezon için Yunan ekibi Panathinaikos BC ile anlaşmasının ardından baş antrenör arayışları başladı. Listede adı geçen en kuvvetli isimlerden olan Yunan koç Ioannis Sfairopoulos'un akıbeti belli oluyor.

Efes olmadı destinasyon İspanya

Anadolu Efes ile geçtiğimiz ay İstanbul'da bir görüşme gerçekleştiren ve yabancı koçlar arasında favori konumda bulunan Ioannis Sfairopoulos'un EuroLeague'deki yeni rotası İspanya oluyor. Walla Sport'tan Arale Weisberg'in haberine göre 56 yaşındaki Yunan koç Cazoo Baskonia ile görüşüyor.

Peñarroya'nın hikayesi saman alevini andırdı

Valencia Basket'ten ayrılmasının ardından Baskonia ile 2 yıllık anlaşma sağlayan Joan Penarroya; sezon başında Markus Howard, Darius Thompson, Maik Kotsar gibi çaylak oyuncularla ile oynattığı hücum basketboluyla büyük beğeni kazanmıştı. Sezonun ilerleyen kısmında EuroLeague'de takımın play-off yapamaması ve İspanya Ligi ACB ve Kral Kupası'nda da Joventut Badalona'ya çeyrek finalde elenilmesinin ardından İspanyol koçun kredisi tükendi.

İlgini Çekebilir
Yunan koç Anadolu Efes için İstanbul'da!
Habere Git

Yerine finalist koç

Baskonia'nın gelecek sezon için koçluk pozisyonunda en ciddi adayı olan Ioannis Sfairopoulos daha önce Olympiakos BC'yi çalıştırdığı dönemde (2014-2018) 2 defa EuroLeague finalinde boy göstermeyi başarsa da takımı 2015'te Real Madrid, 2017'de ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko'ya mağlup olmuştu.

Maccabi Tel Aviv'de istikrar sağlayamadı

2018-2019 sezonunda 4 sezonluk Olympiakos BC macerasının ardından Maccabi Tel Aviv ile anlaşma sağlayan Sfairopoulos, burada geçirdiği 3.5 sezonda İsrail Ligi'nde 3 şampiyonluk yaşasa da EuroLeague'de vasatı aşamadı ve takımı hiç play-off'a taşıyamadı.

Efes'te tercih yerliden yana

Anadolu Efes'in ise Ergin Ataman'dan boşalacak koçluk koltuğu için Türk Telekom'da iyi bir sezon geçiren 42 yaşındaki koç Erdem Can ile 2 yıllık bir anlaşma sağladığı iddia ediliyor.

İlgini Çekebilir
Erdem Can, Efes'e imzayı atıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler